Spelarbetyg: Manchester United – Chelsea 2-0

Embed from Getty Images

Manchester United lyckades, efter en närmast heroisk insats, besegra serieledande Chelsea med 2-0 på Old Trafford på söndagseftermiddagen. Ett mål per halvlek av Marcus Rashford och Ander Herrera tystade de kritiker som vädrade missnöje när startelvan kom en timme före avspark. José Mourinho vilade Henrikh Mkhitaryan helt, sparade Michael Carrick och Zlatan Ibrahimovic till andra halvlek och petade Anthony Martial. Likväl åkte Antonio Contes mannar på en mina modell större i titelracet. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Har ju egentligen inte jättemycket att göra efter att ha stått över de två senaste matcherna. Får spela en del med fötterna och klarar det väl. Försöker sätta igång snabba omställningar med Rashford som adress. Lugn.

Antonio Valencia: 6

Spelade trots allt och gjorde inte bort sig. Dock klart mest anonym av de fyra i backlinjen. Tvekar ovanligt nog i vissa löpningar. Mår bra av att mittfältet, och då främst Herrera, städar så bra.

Eric Bailly: 7

Kunde ha råkat illa ut efter Diego Costas horribla knuff i första halvlek. Behåller dock lugnet och funkar väldigt väl ihop med Marcos Rojo matchen igenom. Dirigerar backlinjen väl och följer planen gentemot just Costa.

Marcos Rojo: 7

Växer med uppgifterna och visar att det är just mittback han ska spela. Verkar trivas tillsammans med Eric Bailly och agerar retsticka på rätt ställen. Varnad, men inga vårdslösheter.

Matteo Darmian: 7

Vänsterbacken har varit Uniteds eviga dilemma hela säsongen. Då kliver en italienare som gett tveksamma polisonger ett ansikte in och gör säsongens bästa match mot serieledarna. Kändes stabil när han klev in i banan.

Ashley Young: 6

Utbytt 90′. Kapten tills han kliver av. Föregår med hyfsat gott exempel. Kämpar, sliter och löper. Skjuter fortsatt dåligt och vi som har 8-2-segern mot Arsenal etsad i minnet förstår inte vart förmågan att avsluta tagit vägen med åren.

Marouane Fellaini: 6

Fick chansen på mittfältet. Var inte kapten. Missar stundtals, men backar ändå upp Ander Herrera på ett sätt som det är svårt att ha några större åsikter om. Inte fullt så vårdslös som han kan vara.

Ander Herrera: 10

Personifierade Manchester United denna eftermiddag. Gav allt, visade hjärta och bar laget på sina axlar. Styrde upp lagkamraterna och slog den fantastiska passningen fram till 1-0. Får kröna dagen med sitt 2-0. Låt vara att målet styrs in, det är ändå Herreras mål hela vägen. Tar en varning men är förlåten. Revanscherar sig i kubik efter utvisningen sist. Vem är Eden Hazard?

Paul Pogba: 7

Bästa matchen sedan skadan. Hamnar ovillkorligen i skymundan på mittfältet då Herrera är så bra som han är. Tar avgörande beslut och spelar uppoffrande. Försöker inte gå på avslut så ofta. Tacksamt i sig.

Jesse Lingard: 6

Utbytt 60′. Tuff match för Lingard där han ska försöka axla ett offensivt ansvar tillsammans med Rashford utan Mkhitaryan, Ibrahimovic och Martial på planen. Gör det hyfsat och hjälper Rashford, men får spela andrafiolen idag.

Marcus Rashford: 9

Utbytt 83′. Efter en säsong som mestadels gått i moll får Rashford visa sin potential mot ett motstånd han behärskar. 19-åringen är som bekant bra mot bra motstånd och spelar totalt respektlöst i 83 minuter. Är kall när han rullar in 1-0 och går raka spåret när han går framåt. River och sliter. Hjärta.

Michael Carrick: 6

Inbytt 60′. In istället för Lingard för att säkra upp defensivt. Gör det bra utan att sticka ut desto mera.

Zlatan Ibrahimovic: N/A

Inbytt 83′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Varnad.

Timothy Fosu-Mensah: N/A

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS