Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Förra året hade vi sex poäng och slutade sexa

Manchester United sopade igår hem en fin 4-0-seger borta mot Swansea City i Premier League. Därmed behåller United ledningen i Premier League in i omgång 3 (om nu inget väldigt oväntat sker under omgångens avslutande matcher).

José Mourinho vill dock inte dra allt för stora växlar av lagets andra raka 4-0-seger.

Snackisar efter Swansea – Manchester United 0-4

Spelarbetyg: Swansea City – Manchester United 0-4

Mourinhos presskonferens efter Swansea

”De sista tio minuterna är för att motståndaren förlorar,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens seger.

”De försöker göra mål. Matchens verklighet var 1-0 i 75 minuter och 75 minuter med ett öppet resultat.

”Okej, jag kände alltid på bänken att matchen var under kontroll. Jag kände att laget hade självförtroende med bollen. Jag kände att laget ledde med 1-0 utan att försvara resultatet, försökte kontrollera matchen och göra fler mål. Men matchen var öppen.”

Om taktiken: ”När vi såg att de spelade med fem därbak tänkte vi att vi skulle utnyttja fördelen av att spela med tre däruppe. Vi var redo i alla lägen, om vi hamnade i problem, att förändra och spela med tre därbak.”

Ni gör fler mål nu… ”Jag tycker att laget har självförtroende. Laget har självförtroende. I båda matcherna ledde vi med 1-0 i halvtid […] vi försökte alltid kontrollera matchen och göra fler mål.

”Spelarna på bänken har fantastisk kvalitet. Enkelt för mig att fatta beslut, enkelt för mig att förändra. Bra spelare får managers att se bättre ut. Jag tackar dem för deras fantastiska attityd, även de som inte togs ut. Vi vet att vi behöver truppen om vi ska göra det bra.”

Borde Pogba ha blivit utvisad? ”Nej, jag tycker inte att varningen var så förtjänt. Den är utanför kontexten. Jonathan [Moss] hade ett visst kriterium, där som inte skulle ge enkla gula kort. Det var aktioner, framför allt den på Matic – som är ett gult kort – där han valde att prata med spelarna. Så jag tänkte att med Paul skulle han göra likadant. Så jag blev överraskad när han blev varnad.

”Sedan Paul, det han vill är njuta, spela fotboll. Bra saker, han försöker alltid, ibland svårare saker än han borde, för han njuter av att visa sina kvaliteter. Så nej, jag var inte rädd för ett andra gult kort.”

Om lagets mentalitet: ”Ordet som beskriver laget är självförtroende. Laget börjar matchen med självförtroende, börjar andra halvlek med självförtroende.

”Det jag vill se – jag vill inte se det – men om det händer. Jag vill se laget ligga under och hur vi emotionellt reagerar på det. För det är ett nytt läge att försöka ändra resultatet. Just nu går saker vår väg men det är inte alltid en motorväg, vi måste vara redo.”

Första gången på 110 år: Det händer titt som tätt att Manchester United inleder ligaspelet med att göra fyra mål i de två första matcherna. Till exempel, som vi alla minns, skedde det 1907, då Aston Villa bortabesegrades med 4-1 och Liverpool sedan lämnade Old Trafford med 4-0 i baken.

”Jag föredrar att säga att vi inledde förra säsongen med sex poäng och slutade sexa.

”Det är ingen läxa, det är fotbollens verklighet. Två matcher är inte världens ände för de som förlorar och det är inte paradiset för de som vinner. Jag är nöjd, givetvis. Prestationernas kvalitet ger mig mer självförtroende.”

Mourinho om Martial

I fredags, alltså före gårdagens match, snackade Mourinho om Anthony Martial.

”Jag litar på honom. […] Som en rent offensiv spelare är Martial en bra spelare. Han är en av spelarna som kommer att göra en bättre säsong än förra säsongen. Jag tittar på mina spelare och jag är säker på att några kommer att vara bättre än de var förra säsongen och Anthony är en av dessa, det är säkert.”

Mourinho säger också att den fjärde värvningen han tänkte sig var en spelare som kunde spela som vingback.

Med två mål och en assist på 25 minuters speltid blir det intressant om Martial får chansen i startelvan på lördag, då United möter Leicester.

Mer på Manutd.com.

Twitterreaktioner

Vi avslutar det här nyhetssvepet med tweets från spelarna efter gårdagens seger.