Spelarbetyg: Swansea City – Manchester United 0-4

http://gty.im/835685842

Manchester United är fortsatta serieledare i Premier League efter en, till sist, komfortabel 4-0-seger borta mot Swansea på lördagen. Trots att siffrorna överensstämmer med premiären mot West Ham var lördagens match inte lika sprudlande. Att klaga på en hållen nolla och fyra olika målskyttar på bortaplan går dock inte. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

En nolla bakåt är en nolla bakåt. De Gea tenderar att trivas med Bailly och Jones framför sig och har ju till syvende och sist inte jättemycket att göra. Nollan kunde ha spruckit tidigt, men nu håller den över två PL-matcher. Starkt.

Antonio Valencia: 6,5

Gör ett stabilt jobb utan att för den sakens skull utmärka sig jättemycket. Tar ett större ansvar offensivt än defensivt och stundom.

Eric Bailly: 8

Bäst i United för dagen. Får foten på bollen som ger 1-0 och leder försvaret med exempel. Sätter in tacklingar ingen annan i United gör och reder också upp defensiva misstag. Kan bli säsongens viktigaste spelare.

Phil Jones: 6,5

Trivs bevisligen bra ihop med Bailly just nu och gör också ett bra jobb. Känns kanske till skillnad från Bailly lite fumlig stundom. Håller han ihop blir det tufft för Smalling och Lindelöf i väntan på Rojos återkomst.

Daley Blind: 6

Fortsatt backlinjens svagaste länk. Sätts kanske inte på de där avgörande proven och visar att han har rätt fina fötter, men känns ändå inte tillräckligt säker. Rotation här till nästa helg?

Juan Mata: 6,5

Utbytt 75′. Andra raka starten i ligan för Mata som precis som Pogba verkar trivas tillsammans med Matic när defensiven inte är det första han behöver jobba med. Framspelningar värda ett bättre öde.

Nemanja Matic: 7

Fortsatt bevis på vad vi saknat på mittfältet. Serben avlastar defensivt Pogba och Mata och är stark en mot en även om han inte är lika framträdande som mot West Ham.

Paul Pogba: 8

Säsongen som skall bli Pogbas verkar fortsätta på den inslagna vägen. Bra avslut fram till 3-0 och fortsatt harmoni då han får den fria roll han ska ha. Clement hade uppenbarligen försökt punkta bort honom. Gick sådär.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 75′. Inte lika bra som mot West Ham. Kommer inte till samma lägen och får inte samma ytor som sist. Behöver fortsatt jobba på att bli kyligare i avsluten.

Romelu Lukaku: 7

Fel att klaga då en spelare som är inhandlad för att göra mål gör mål. Ändå är Lukaku kanske lite anonym och försvinner ur matchbilden mellan varven. Gör dock målet som avgör matchen och samarbetar bra med Mkhitaryan,

Henrikh Mkhitaryan: 8

Utbytt 85′. Armeniern är uppe i fyra assist på två ligamatcher och har fått precis den start på säsongen som önskat. Lukaku och Pogba tackade och tog emot på 2-0 och 3-0.

Anthony Martial: 8

Inbytt 75′. Högt betyg med tanke på speltiden, men kommer man in för andra matchen i rad, är involverad i två mål och gör ett ska man ha högt betyg.

Marouane Fellaini: 5,5

Inbytt 75′. Väntat byte. Gör inte direkt till eller från då han kommer in för att stöda upp defensiven.

Ander Herrera: N/A

Inbytt 85′. Spelar för kort tid för att betygsättas.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS