Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Ett dåligt mål att släppa in och en match för Fellaini

Manchester United åkte igår på säsongens första poängtapp, via 2-2 mot Stoke City i Stoke. United toppar fortfarande ligan men Manchester city är på samma poäng och Chelsea bara en pinne efter.

José Mourinho valde igår en defensivare balans i laget, något som inte föll väl ut. Det tidigare så starka försvarsspelet var inte alls att känna igen. Eric Bailly framför allt och Phil Jones var gång på gång snett ute. På mittfältet skulle Ander Herrera ge Nemanja Matic understöd men det fungerade inte. Herrera sprang mycket men var sällan där han borde ha varit.

För mig är det obegripligt att United gick ifrån det koncept som har fungerat så bra under säsongsinledningen. Allra helst som laget inför den här matchen inte hade någon tid på sig att träna in sig på det nya. Dessutom är Stoke borta inte alls en så tuff uppgift som det ofta framställs.

Snackisar efter Stoke – Manchester United 2-2

Spelarbetyg: Stoke – Manchester United 2-2

Mourinhos presskonferens efter matchen

“Jag tycker att det antagligen var ett rättvist resultat. Ett lag ville vinna och ett lag ville spela oavgjort. Men laget som ville spela oavgjort kämpade hårt för det. De försvarade sig mycket och det börjar bli ganska trendigt att försvara så i Premier League nu. Men de gjorde det bra. Laget är fysiskt väldigt starkt och de förtjänade antagligen poängen.

“Vi försökte vinna. Under de sista 20 minuterna var det tydligt. Men vi kunde inte. Vi kan säga att vi kunde ha gjort fler mål och vunnit, ja. Men vi kan också inte släppa in det andra målet, som verkligen är ett dåligt mål att släppa in. Men det är en poäng.”

Har Jones förklarat varför han tappade balansen? “Det är inte en stund att prata. Han vet att det var ett misstag. Han behöver inte att jag pratar med honom om det. Misstag är en del av spelet. Han spelar bra för oss. Han är antagligen trött efter två matcher med landslaget. Men han kan inte spela på tisdag. Det är bra att han på tisdag får vila.”

Dags för Lindelöf och Smalling: “Det är en möjlighet för Smalling och Lindelöf att spela en Champions League-match.”

Om det första insläppta målet: “De kunde bara göra mål på kontring eller på fasta situationer. Och de gjorde ett mål på en kontring och ett på en fast situation. På båda målen vet vi att det kan vara möjligt, även för ett så defensivt lag. De har kvaliteter.

“Det här var en match för Fellaini. Sedan på fasta situationer hade vi varit mer dominanta än vi var. Vi hade inte mycket tid efter 2-1 att döda matchen. Hade vi fått några minuter till [i ledningen] hade de inte haft snabbheten för oss, vi skulle ha dödat matchen. Men de gjorde mål och sedan föll de tillbaka in i det kompakta blocket. De försvarade sig med allting de hade. Beröm till den.”

Fellaini missade matchen igår på grund av en lättare vadskada, som han drog på sig under landslagsuppehållet. Ingen prognos för när Fellaini kan vara tillbaka i spel, kanske är han tillgänglig redan mot Basel.

Om reaktionen efter 1-0: “Ja [det är jag nöjd med]. Vi låg under 1-1 och sedan 2-2, som nästan är att ligga under. Med viss ömhet fysiskt, enkelt att känna det. Enkelt att känna att vissa spelare inte hade skärpan och intensiteten, med beslutsförmågan, jag vet det. Efter landslagen finns inga mirakel. Eller skador och trötthet och brist på koncentration och vi hade lite av varje. Så jag är inte besviken på spelarna, jag är inte kritisk mot dem, det är bara en naturlig konsekvens.

“Ni vet, fyra matcher, tio poäng, top of the league. Ni vet, vi är okej. Vi vet att det är många bra lag i ligan, varje match är en svår match, varje poäng är en poäng du måste kämpa hårt för. Så jag är i exakt samma humör, exakt samma mentalitet som när vi hade tre matcher, nio poäng och 10-0 i målskillnad.”

Stokes manager Mark Hughes snackade också om matchen på en presskonferens. Det är inte utan att en funderar på om den förre anfallshjälten i United aktivt jobbar på att Unitedsupportrarna ska börja ogilla honom.

Mourinho ville inte skaka tass med Hughes

Efter gårdagens match valde José Mourinho att inte skaka hand med Mark Hughes. Mourinho tackade däremot alla andra i Stokes ledarstab.

Hade det inte varit trevligt om du hade skakat hand med Hughes? undrade BBC:s reporter.

“Du vet… Jag vill vara hövlig mot dig. Och jag föredrar att inte svara på frågan, för din fråga är verkligen en dålig fråga. Det är verkligen en dålig fråga för det ser ut som att det är mitt fel, det är mitt problem. Och din fråga är inte korrekt. Jag är ledsen.”

Mourinhos ska vara irriterad då Hughes försökte få Unitedmanagern utvisad, rapporteras på flera håll. Hughes knuffade Mourinho och ska ha sagt “fuck off” till Uniteds manager vid flera tillfällen.

Inga priser till United

Tidigare i veckan delade Premier League ut priser till augustis bästa. José Mourinho var nominerad till priset som månadens manager medan Phil Jones, Henrikh Mkhitaryan och Romelu Lukaku (har jag för mig) var bland de nominerade till priset som månadens spelare. United blev dock utan pris.

United har kontroll på spelarnas kontrakt

På den andra delen av presskonferensen i fredags fick Mourinho en fråga om han var oroad över att så många spelare i truppen har utgående kontrakt. Åtta spelare har kontrakt som går ut efter nästa säsong.

Mourinho slog emellertid bort frågan och säger att United har kontroll. Detta då det bara är Zlatan Ibrahimovic och Michael Carrick som inte har optionsår på kontrakten, säger Mourinho.

Nu verkar detta vara felaktigt, då även Marouane Fellaini har utgående kontrakt. United ska dock vara angelägna att förlänga med belgaren, vars optionsår aktiverades i våras och gäller den här säsongen.

Luke Shaw, Ander Herrera, Ashley Young, Juan Mata och Daley Blind är de fem spelarna som har kontrakt till 2018 med ett optionsår.

Van Gaal besviken på hur han fick sparken

Louis van Gaal har pratat med media, för första gången sedan han fick sparken av United. Van Gaal säger att han hade varit beredd att lämna utan lön för det sista året på kontraktet om United hade hanterat situationen bättre.

Telegraph: Januarifönstret i fara

Sam Wallace, chefsfotbollsskribent på Telegraph, rapporterar att det förs diskussioner om att skrota transferfönstret i januari.

Jag är definitivt för. Ge oss en månads transferfönster på sommaren, så kan vi koncentrera oss på fotboll resten av året!

Länktips: Mourinho i lång intervju

José Mourinho har pratat med Duncan Castles i en lång intervju för Sunday Times. Läs!