Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Tottenham Hotspur (Take Me Home, United Road)

09:22

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Tottenham Hotspur. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Tottenham Hotspur 1-0 (0-0)

Premier League, omgång 10 • 2017-10-28, 13.30 • Old Trafford, Manchester • publik: 75 034 • domare: Jon Moss


     (73) Antonio Valencia
 1-0 (81) Anthony Martial (Lukaku)


Manchester United: De Gea; Valencia, Bailly, Smalling, Jones, Young (Darmian 90+2); Herrera, Matic; Mkhitaryan (Lingard 65); Rashford (Martial 70), Lukaku
Avbytare: Romero, Blind, McTominay, Mata

Tottenham Hotspur: Lloris; Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Dier, Winks, Sissoko (Dembélé 62); Eriksen, Alli; Son (Llorente 62) 
Avbytare: Vorm, Rose, Sánchez, Trippier, Nkoudou

Mikael Österdahl | 18:46 Gomes världsmästare

Englands U17-landslag är världsmästare. Detta efter en mäktig vändning i VM-finalen mot Spanien, där 0-2 förvandlades till 5-2. Manchester Uniteds Angel Gomes fick nöja sig med ett symboliskt inhopp, när matchen var avgjord. Symboliskt var också att han fick ta över lagkaptensbindeln när han kom in.

Det var också Gomes som fick äran att lyfta VM-pokalen.

De engelska ungdomslandslagen är verkligen i särklass just nu. Tidigare i år vann U20-landslaget VM medan U19-laget tog hem EM. Dessutom vann U21 turneringen i Toulon.

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 18:05 Topplagen vann

Inga roliga resultat i fyramatcherna. Manchester city vann borta mot West Brom, Liverpool och Arsenal vann hemma mot Huddersfield och Swansea respektive. Omgångens skräll stod Stoke för, då de vann mot Watford på bortaplan. I bottenmötet mellan Crystal Palace och West Ham blev det poängdelning, sedan Palace kvitterat i den sjätte tilläggsminuten.

Trista resultat. Läs om United istället!

Mikael Österdahl | 16:12 Återkommer

Nu tar matchdagsbloggen en paus. Men vi håller öppet under eftermiddagen och kanske även över kvällsmatchen i ligan. Nu ska vi jobba in förluster för Liverpool och Manchester city. Helst för city, förstås, men troligast för Liverpool. Ja, city har faktiskt redan hunnit ta ledningen.

Dessutom är det final i U17-VM (avspark 16.30), där England möter Spanien. Angel Gomes är återigen bänkad men vi hoppas på ett inhopp.

Vi tar också med oss att Uniteds juniorer idag vann mot Sunderland. Aidan Barlow och Mason Greenwood såg till att United vände underläge till 2-1-seger.

Muss-bloggen har levererat en blogg efter matchen. Läs den!

https://muss.se/blogg/2017/10/28/krigarvinster-raknas-ocksa-faktiskt/

Snackisar och betyg är på gång.

Mikael Österdahl | 15:51 Mourinho: Vi förtjänade att vinna

José Mourinho var på mycket bra humör när han sammanfattade Uniteds seger i Sky Sports.

”Välförtjänt. En svår match, det kunde ha slutat oavgjort. Båda lagen försökte vinna men visste att motståndaren var stark och hade ett öga på en förlust. Men det enda laget som hade chanser var vi, undantaget Dele Allis chans. Vi hade fler chanser.

”En stor fotbollsmatch, taktiskt svårt för båda lagen, för spelarna. En bra domare, ett gult kort i en aggressiv match. Varje 50/50-duell var som den sista i deras karriär. Jag tycker att Moss var bra.”

Om formationen: ”Vi försökte och fortsatte försöka genom att byta in fräscha spelare. Men på samma positioner. Mauricio gjorde likadant. [Byten] utan att förändra strukturen. Vi båda visste att ett defensivt misstag kunde avgöra. Så blev det för dem men också som en konsekvent av vårt spel.

”I andra hade vi vinden i ryggen. Rashford var trött, Martial kom in och är bra att springa med bollen. Vi förtjänade att vinna.”

Det var en viktig seger… ”Vi alla känner det varje match. Det var därför jag var så besviken mot Huddersfield. Varje poäng är värdefull. Idag, om det blev oavgjort eller om vi hade förlorat, skulle jag inte vara så mot spelarna. Varje boll var som den sista i deras karriär. Jag är väldigt nöjd med spelarna.”

Om Martial: ”Ibland startar han matchen och hans bidrag är bra. Han spelar bra, samma med Rashford och Lukaku, De jobbar otroligt bra. Idag var de två anfallare som spelade mot tre försvarare som är Europas bästa. [Anfallarna] gav oss också lösningar att komma iväg från pressen. Sedan gjorde Martial mål med ett dåligt skott men dåliga skott kan ibland vara vackra.”

Om hemmaformen: ”Jag tycker att vi spelade bra. Att spela bra mot ett bra lag känns ännu bättre.”

Mikael Österdahl | 15:38 Matic och Martial om en viktig seger

Matchvinnaren Anthony Martial och Nemanja Matic, som utsågs till matchens bästa spelare, snackade med Sky Sports efter Uniteds seger.

Anthony Martial:

”Det är viktigt för oss för vi förlorade den senaste matchen. Det var viktigt att vinna. Jag är glad att jag gjorde mål. Jag hoppas att vi vinner mot Benfica också.”

Om målet: ”Jag vet att Lukaku är bra på huvudet. Mourinho sa åt mig att hitta luckorna.”

Knackar du på dörren till startelvan? ”Jag vill spela, jag vill inte sitta på bänken. Men Rashford var också bra. När vi spelar måste vi göra mål och assist.”

Nemanja Matic:

”Det var väldigt viktigt för oss mot ett väldigt bra lag. Tack vare den här killen [Martial] kunde vi göra mål och vinna. Jag vill gratulera motståndaren, de var bra. Det var en fantastisk match.”

Vann rätt lag? ”Vi skapade de bästa chanserna. Det viktigaste är resultatet. Fortsätter vi så här kan vi slåss om titeln.”

Ni vinner på hemmaplan… ”Det är viktigt. Tack till våra supportrar också, de pushar oss. Vi tappade poäng senast och spelade oavgjort mot Liverpool, så det var viktigt att vinna. Hemma framför allt.”

Mikael Österdahl | 15:28 United – Tottenham 1-0

Anthony Martial sänkte Tottenham då han sköt matchens enda mål på Old Trafford.

En tät och intensiv match såg ut att gå mot ett 0-0-resultat men United hittade ett segermål. David de Geas inspark skarvades vidare av Romelu Lukaku och Martial reagerade snabbare än Tottenhams försvarare. Fri mot Hugo Lloris gjorde Martial inget misstag.

1-0 United. Match över.

Mikael Österdahl | 14:29 Halvtidstankar

Mållöst efter första halvlek. Mestadels chanslöst också. Vi bjuds åtminstone på en del känslor.

  • United inleder väldigt bra, med en hög och intensiv press. Påminner en hel del om matchen mot Chelsea i våras. Sen mattas vi av och Tottenham tar över.
  • Taktiken att i alla möjliga och omöjliga lägen ge bollen till Eric Bailly är inte framgångsrik.
  • Henrikh Mkhitaryan är ännu mindre framgångsrik. Ska vara väldigt glad om han får kliva ut på planen till andra halvlek.
  • Ander Herrera har heller ingen match att skriva till mamma om. Då det inte finns några alternativ kan han dock känna sig säker på att få spela andra halvlek.
  • Marcus Rashford är mycket bättre och den enda i United som ser ut att skapa någonting. Han får dock väldigt lite hjälp.
  • Backlinjen har mestadels kontroll. Men då och då ser det virrigt ut, som när Jones och De Gea inte kommer överens.
Mikael Österdahl | 13:28 Tid för match

Någon minut till avspark. United ska hämta tre poäng mot Tottenham. Spelar vi med trebackslinje? Tja, José Mourinho vill inte bekräfta det.

”Jag säger inte att vi spelar med tre därbak. Du säger det,” sa Mourinho till Sky Sports reporter.

UTFR!

Mikael Österdahl | 13:14 När Tottenham var Tottenham

Det Tottenham som gästar Old Trafford idag är inte längre det Tottenham som vi gillar. Lads it’s, Tottenham, är inte längre brukbart. Annat var det våren 2009.

Tottenham åkte till Old Trafford och tog ledningen med 2-0. Det räckte självklart inte. I andra halvlek sköt Manchester United fem mål. Jag hade förmånen att vara på plats den gången.

Mikael Österdahl | 12:58 Fem backar

José Mourinho väljer alltså en fembackslinje mot Tottenham. Ingen stor överraskning ändå. Det är inte samma spelare idag men matchen mot Swansea kan ändå ses som ett genrep.

Frågan är hur det hade sett ut om Eric Bailly inte hade varit tillgänglig. Mourinho litar ju inte på vare sig Victor Lindelöf eller Axel Tuanzebe (båda utanför truppen idag). Daley Blind och Matteo Darmian kan lira i mittförsvaret men det verkar Mourinho heller inte vara så värst intresserad av den här säsongen. När Bailly saknades mot Liverpool blev det också, aningen överraskande, fyra backar.

Framåt var det självklart att Herrera, Matic, Rashford och Lukaku skulle starta. Aningen överraskande dock att Mkhitaryan får chansen. Han har ju verkligen varit bedrövlig efter landslagsuppehållet.

Men han gjorde det bra mot Tottenham förra säsongen.

Gäller att Mkhitaryan levererar idag.

Tottenham presenterar sin elva i en 4-3-2-1-formation. Gissningsvis så flyttar väl Dier ner i mittförsvaret. I så fall får vi Uniteds 3-4-1-2 mot Tottenhams 3-4-2-1. Nästan identiskt, alltså.

Det kan tyckas vara aningen fegt att spela med fem försvarare på hemmaplan. För ingen tvekan om att det blir ett defensivare lag när Mourinho väljer att spela med tre mittbackar. Samtidigt känns det väl riskabelt med Herrera och Matic som ensamma mittfältare framför en fyrbackslinje. Då Mourinho inte litar på någon annan tillgänglig spelare som mittfältare finns inte så många andra alternativ.

Mikael Österdahl | 12:35 Tottenhams startelva

Inga lögner från Mauricio Pochettino. Harry Kane kommer inte till spel. Mer anmärkningsvärt är kanske att Davinson Sánchez är petad till bänken. Nyförvärvet från Ajax har annars spelat varenda minut i de sex senaste i ligan och i Tottenhams tre Champions League-matcher.

Mikael Österdahl | 12:30 Fembackslinje i United

José Mourinho har valt en fembackslinje idag. Älskade Eric Bailly går in i mittförsvaret tillsammans med Phil Jones och Chris Smalling. Antonio Valencia och Ashley Young på kanterna. Offensivt är det Henrikh Mkhitaryan bakom Marcus Rashford och Romelu Lukaku.

Mikael Österdahl | 12:22 Best och Beckham

Kung Cantona hade sin chipp till Denis Irwin. George Best tyckte att det var bättre att chippa till nätet bakom målvakten. Funkar ju det också.

David Beckhams mål kan inte klassas som chipp. Men det platsar ändå. Kanske inte lika snyggt som Best och Cantona/Irwin men desto viktigare. Det var i sista omgången 1999. United behövde en seger för att vinna ligan men Tottenham tog oväntat ledningen. Precis före paus slog så Beckham till…

Direkt efter paus avgjorde Andy Cole ligan. Sedan åkte United till Wembley och vann FA-cupen och därefter till Barcelona… and Solskjaer has won it!

Mikael Österdahl | 11:56 Dagens fanzines

Red News, United fanzine, new one out today!
United We Stand, United fanzine, new one out today!

Ja, United We Stand fuskade förvisso och släppte sitt nya nummer mot Huddersfield. En tycker ju att de efter 20 år borde ha lärt sig att nya nummer släpps i samband med hemmamatcher.

Samtidigt prepareras gräsmattan på Old Trafford. Det gäller ju att den är redo för match klockan 13.30 (12.30 lokal tid).

Tyvärr ser det inte ut att vara Roy Carroll som kritar gräset. Så David de Gea får verkligen se till att vara på tårna.

Mikael Österdahl | 11:19 Kungens favorit

Inte ett mål utan en assist är Eric Cantonas favoritögonblick som Unitedspelare. Det var i 4-1-segern säsongen 1992/93 som Cantona med en delikat yttersida spelade fram till Denis Irwin.

Att just den assisten är favoriten förklarar Kungen i Looking for Eric.

På tal om Looking for Eric så är det filmen som har filmhistoriens kanske bästa citat.

”I am not a man. I am Cantona.”

Mikael Österdahl | 10:19 Lagnyheter

Eric Bailly var en av spelarna som igår checkade in på Lowry Hotel inför dagens match. Anthony Martial syntes däremot inte till. Det behöver dock inte betyda någonting alls, då Martial ofta ansluter vid en annan tidpunkt än lagkamraterna.

I övrigt inte mycket att anmärka på. Axel Tuanzebe syntes heller inte till. Det får dock ses som väntat. José Mourinho ger ju inte unga spelare chansen i onödan, inte ens när de uppenbarligen är bättre än de äldre spelarna.

Frågan om matchen idag är en sådan match där Mourinho väljer en fembackslinje. I så fall borde Phil Jones, Chris Smalling och Bailly vara givna centralt. I en fyrbackslinje gissar jag att det blir Bailly som får sitta på bänken, då han inte har spelat på några veckor.

Antonio Valencia är given till höger. På vänsterkanten Ashley Young i en fembackslinje, annars skulle jag tippa på ett defensivare val i Daley Blind eller Matteo Darmian.

Nemanja Matic och Ander Herrera spelar på mittfältet eftersom där inte finns några andra alternativ i Mourinhos värld.

Offensivt finns det fler alternativ. Marcus Rashford gör sannolikt Romelu Lukaku sällskap på topp. Förmodligen får de sällskap av Juan Mata och/eller Henrikh Mkhitaryan, även om Jesse Lingard kanske knackar på dörren efter två mål senast. Martial bänkas förstås om Rashford startar, det är ju ligan.

Truppen enligt Manchester Evening News.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira
Försvarare: Valencia, Smalling, Bailly, Lindelöf, Jones, Blind, Young, Darmian
Mittfältare: Herrera, Matic, McTominay, Lingard, Mkhitaryan, Mata
Anfallare: Lukaku, Rashford

Mikael Österdahl | 09:25 Take Me Home, United Road

Äntligen hemma! Ja, så ska vi väl inte skriva i dessa tider. Det går ju inte en dag utan att mannen gör bort sig som det vedervärdiga svin mannen uppenbarligen är. Just en man är det förmodligen som läser det här. Inte enbart men primärt. Så till mannen har jag en simpel uppmaning: skärp dig!

Med det går vi vidare till att diskutera fotboll, vilket ju är det vi ska diskutera på det här forumet.

Äntligen hemmamatch! Efter en månad på villovägar har Manchester United slutligen hittat tillbaka till Old Trafford.

Take me home, United Road,
To the place, I belong,
To Old Trafford, to see United,
Take me home,
United Road.

Säsongens tidiga tendens pekar på att Old Trafford återigen är ett fort för United. Idag är det dock Tottenham som står för motståndet och med all respekt så är det ett par nivåer upp från West Ham, Leicester, Basel, Everton, Burton och Crystal Palace.

Hittills den här säsongen har United lämnat Old Trafford med alla poäng i alla matcher. Det vill till att den trenden fortsätter idag.

För vi vet ju inte riktigt var United står. Förutom Real Madrid i nästan-tävlingsmatchen Uefa Super Cup har vi bara spelat mot medelmåttiga och dåliga lag. En seger mot Tottenham kan inte viftas bort. För Tottenham är bra på riktigt. Bra offensivt, bra defensivt. Bra individuellt, bra som lag. Ja, bra.

Manchester United är… ja, vad är Manchester United? Bättre än förra säsongen mot dåliga lag. Det kan vi konstatera när säsongen är sisådär en fjärdedel gammal. I övrigt är det svårt att konstatera så värst mycket.

Vi får inte facit idag. Men sannolikt flera svar.