Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Tottenham 1-0

Embed from Getty Images

Femte hemmamatchen i årets Premier League – femte raka segern, dessutom med fortsatt intakt nolla. Uniteds målskillnad på Old Trafford uppgår därför till 15-0 och snacket om att hemmaplan är en borg för United är på allvar igen.

Idag stannade det dock på 1-0, vilket i en match mot en toppkonkurrent räcker gott. Mourinhos val att spela med fembackslinje gav frågetecken inför match, men återigen (som Marcus skriver i snackisarna), vinner man så är det svårt att ifrågasätta.

Defensivt var det stabilt, offensivt mindre bra. Lukaku spelade egentligen bara bra i tio minuter, vilket ändå ger ett bra betyg. Henrikh Mkhitaryan däremot, han fortsätter underprestera på ett högst oroande sätt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Ställdes inte på några större prov. Tottenhams bästa chans var när Alli skarvade en boll utanför, i övrigt hade De Gea koll. Förutom då vid inlägget där han krockar med Jones och tappar bollen. Annars, lugn dag.

Antonio Valencia: 7

Ruskigt stabil matchen igenom, utan att egentligen glänsa. Har utvecklats till en högerback av absolut toppkvalitet, framförallt för att han ständigt är bra. Har full koll på defensiven, ett jätteskott efter hörna som kunde gett ytterligare ett drömmål den här säsongen och fyllde stadigt på bra framåt.

Eric Bailly: 6

Spenderade större delen av första halvlek med att slå dåliga långbollar mot Tottenhams backlinje, matchovanan märktes. Men ju längre matchen gick spelade han upp sig och under den andra halvleken visade han flera gånger prov på sin härliga aggressivitet. Med 90 minuter mot Benfica i veckan skall han vara helt redo för att åka till och möta Chelsea nästa helg.

Chris Smalling: 7

Central av de tre mittbackarna, och när han slapp ha boll gjorde han det mesta rätt. Son (för dagen forward i Spurs) försökte röra sig mycket, men Smalling var en klart bidragande faktor till att koreanen inte fick mycket uträttat. Llorente, som tog över forwardsplatsen med halvtimmen kvar, kan jag inte ens minnas att jag såg i matchen.

Phil Jones: 7

Går från klarhet till klarhet. Rätt placerad i stort sett hela tiden och stod för ett flertal viktiga brytningar och rensningar.

Ashley Young: 7

Utbytt 93. Inledde matchen med ett fint försök, blev sedan lite osynlig under resten av första halvlek. I andra halvlek spelade han upp sig rejält och var länge, tillsammans med Rashford, de enda två som egentligen skapade någonting framåt för United. En hel del fina inspel med vänstern dessutom, vilket gör honom svårare för motståndarna att läsa.

Ander Herrera: 6

Skaplig defensivt, fortfarande händer det för lite offensivt. Bekväm, eller har han fått order om att knappt försöka gå med framåt?

Nemanja Matic: 6

Känns formsvag, men gör ändå en stabil match defensivt med ett flertal brytningar och bollvinster. Dock något svag i passningsspelet, vilket vi inte är vana vid.

Henrikh Mkhitaryan: 5

Utbytt 65. Skall vara glad att han får kliva ut på plan i andra halvlek. Var faktiskt riktigt dålig i så gott som allt han gjorde. Det egentligen enda farliga han var inblandad i hände efter 55 minuter, när han gjorde en fin dragning i offensivt straffområde och sköt ett skott mot bortre som Lloris släppte retur på. Men helt ärligt, det var på grund av att Lloris gjorde ett misstag i den situationen som det blev farligt. För skottet var inte det minsta hårt eller välriktat. Jag förväntar mig att Mkhitaryan får nöta bänk det närmaste.

Romelu Lukaku: 7

Med 20 minuter kvar stod Martial på kanten och skulle bytas in, jag såg det som självklart att Lukaku skulle bytas ut och jag funderade på om han skulle få en fyra eller femma i betyg. Till min förvåning, och (det skall erkännas) även med lite ilska, såg jag att det istället stod 19 på skylten och Lukaku skulle bli kvar. Tolv minuter senare hade Lukaku skapat ett bra läge från sidan, haft en nick i stolpen och sedan assisterat Martial till matchens mål. Hatten av för det, och ett betyg som givetvis genast stiger trots att han var ganska dålig stora delar av matchen, men de avgörande momenten väger tungt.

Marcus Rashford: 7

Utbytt 70. Är i mina ögon Uniteds bästa spelare offensivt idag. Spelade i ett tvåmannaanfall med Lukaku och var den som tajmade löpningarna in bakom backlinjen klart bäst. Ständigt ett hot när han fick bollen under kontroll, och hade Lukaku inte bestämt sig för att börja spela fotboll förrän först efter Rashford bytts ut hade han mycket väl kunnat skapa ett flertal fina chanser. Fin frispark från långt håll utöver det, en frispark som Lloris visserligen räddar ganska enkelt, men den var bra ändå.

Jesse Lingard: 6

Inbytt 65. Gjorde som han brukar vid inhopp, löpte och försökte sätta fart utan att egentligen höja nivån. Nyttig efter Uniteds ledningsmål dock, just för att han aldrig slutar springa.

Anthony Martial: 7

Inbytt 70. Naturligtvis inbytt mot Marcus Rashford. Hade genast ett cykelsparksförsök där han tyvärr missade bollen. Klockren löpning och en riktig sorkträff vid målet. Bra inhopp, som brukligt är från fransmannen.

Matteo Darmian: N/A

Inbytt 93. Spelade för kort tid för att betygsättas.