Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det var straff mot city, straff mot Leicester, straff mot Southampton

Manchester United avslutade december med tre raka oavgjorda matcher och fyra i rad utan seger. Detta står klart efter 0-0 mot Southampton i en trist föreställning igår.

Southampton försvarade sig bra i 90 minuter och United gjorde väldigt lite för att tränga igenom försvarsmuren. Ineffektiviteten i Uniteds spel noteras av att David de Gea gjorde matchens bästa räddning.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

“Jag tycker att vi spelade tillräckligt för att vinna. Med alla svårigheter spelade vi tillräckligt för att vinna,” sammanfattade José Mourinho på presskonferensen efter matchen.

“Vi började matchen och vi förlorade anfallaren. Vi förlorade en av de två förändringarna jag hade på bänken, för att förändra i de offensiva områdena och lämnade mig med bara ett byta för resten av de 90 minuterna. Jag var tvungen att ta in Rashford och spela 90 minuter när han helt klart behöver vila, men jag kunde inte ge honom det.

“Sedan… En väldigt bra domare. En av de mest lovande unga domarna, inte bara i England utan i Europa också. Han hade ett väldigt dåligt beslut som straffade oss.

“Och sedan handlade matchen om att vi försökte och missade några viktiga chanser men vi försökte alltid skapa och spela. De försökte med sina chanser på isolerade kontringar, där de hade en väldigt bra chans, som David [de Gea] räddade. Vi fortsatte försöka med det vi har för tillfället. Så jag tycker att vi förtjänade att vinna matchen.”

Är det dåliga beslutet straffsituationen?

“Såg du det på teve?”

Jag frågar dig som manager för Manchester United…

“Och jag… Kan jag fråga dig också? Om du såg det på teve?”

Jag satt däruppe…

“Ja, jag såg från sidlinjen. Och från sidlinjen såg det klart ut för mig. Men 50 meters distans, så jag ville hellre fria än fälla domaren. Jag känner mina spelare, så när jag ser folk som Mata nästan vara hysterisk förstod jag att det inte var några tvivel. Och sedan i halvtid tittade jag på det.

“Det är en straff, som Rashford mot Leicester var en straff, som Herrera mot [Manchester] city var en straff.

“Och det är oturligt. För ärligt talat, jag sa det och jag repeterar det utan några problem: de här tre domarnas prestationer i de här matcherna, Oliver mot city, Moss mot Leicester och Craig [Pawson] ikväll var bra domare, bra prestationer. Oturliga beslut för oss som givetvis straffade oss.”

Hur är Lukaku?

“Jag vet inte. Jag vet att dåliga nyheter – riktigt dåliga nyheter – kommer omedelbart. Det kom inga dåliga nyheter. Men att lämna planen som han gjorde – där läkaren inte behövde fundera två gånger på att fatta det beslutet – är för att det är ett problem. Inte bara för idag men för de kommande två matcherna, skulle jag säga är säkert.”

Sedan avbröts den första delen av presskonferensen. Mourinho fick sedan fler frågor. Det får vi återkomma till, ifall det behövs.

Zlatan borta en månad

“Det är ett massivt problem. Han är 37 år [36 år, red. anm.] gammal med ett dåligt knä,” sa Mourinho enligt Uniteds hemsida. I en annan intervju sa Mourinho att Zlatan förväntas vara borta en månad.

Pogba: Vi måste studsa tillbaka

“Givetvis ville vi vinna idag. Vi spelade oavgjort, igen, på hemmaplan. Jag tycker att matchen var i vår fördel men vi saknade det lilla sista,” sa Paul Pogba till MUTV.

“Vi fick en poäng, vi tar det. Vi förlorade inte igen. Men vi måste studsa tillbaka. Vi måste vakna. Vi måste tillbaka på vinnarspåret.”

Pellegrinos presskonferens

Om Mourinho var missnöjd så var Southamptons manager Mauricio Pellegrino desto nöjdare. Han var nöjd både med resultat och prestation.

“Det var väldigt bra från början till slutet, framför allt sättet som vi tog oss an matchen på.”

Young riskerar avstängning

Ashley Young armbågade igår Dusan Tadic i samband med en hörna. Domaren missade det men det har fångats upp av media i efterhand, vilket ökar risken för att det ska granskas.

Domaren Craig Pawson ska i sin matchrapport redogöra för hur han såg på händelsen. Om Pawson säger att han missade händelsen men hade visat Young om han hade sett det är sannolikheten stor att Young får tre matchers avstängning.

Pawson måste givetvis säga att han inte såg händelsen. Han kan inte medge att han såg en armbågstackling utan att göra något åt det. Det som kan rädda Young är om Pawson, eller FA:s panel, inte tycker att det Young gjorde meriterade en utvisning.

Ärendet ska normalt sett vara avslutat till nästa match. Men då United spelar redan imorgon tror jag inte att FA hinner behandla det hela förrän efter matchen mot Everton. Vi får helt enkelt vänta och se.

Både Mourinho (i sin teveintervju, som vi tog upp i matchdagsbloggen igår) och Pellegrino säger att de inte har sett händelsen.

Grattis, boss

Givetvis avslutar vi idag med att säga grattis till Sir Alex Ferguson på födelsedagen!