Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Regn i Dubai; FA introducerar Rooneyregel; Conte kommer inte att glömma

Manchester United lämnade Manchester för sol och värme i Dubai… bara för att mötas av regnväder…

https://www.instagram.com/p/Bds6HIvAt_3/?taken-by=josemourinho

Nu verkar det bara ha varit tillfälligt oväder och på dagens träning såg vädret ut att vara som det var tänkt.

FA introducerar Rooneyregel

Det engelska fotbollsförbundet FA har idag introducerat en rad initiativ för att göra fotbollen mer inkluderande. Bland annat kommer FA att introducera Rooneyregeln (Rooney Rule).

Innebörden av det är att när England nästa gång ska byta förbundskapten så ska minst en av kandidaterna som intervjuas ha en etnisk minoritetsbakgrund. Managers med minoritetsbakgrund är kraftigt underrepresenterade i den engelska fotbollen och i de 92 ligaklubbarna finns det bara fem managers som faller in i den beskrivningen. Brightons manager Chris Hughton är ensam i Premier League.

Förra månaden meddelade även EFL att Rooneyregeln kommer att introduceras på prov. Premier League har emellertid inga sådana planer i dagsläget.

Läs mer på Guardian.

Conte lovar att inte glömma

Chelsea spelar ligacupsemifinal imorgon. Därför höll Antonio Conte idag presskonferens. Har ni hängt med den senaste tiden så förstår ni att Conte inte kan öppna käften utan att prata om José Mourinho.

På en fråga om han ångrar sina uttalande om Mourinho svarar Conte:

“Ser jag ut som en person som ångrar? Vi båda sa saker. Han använder allvarliga ord. Jag kommer inte glömma. Det här är inget problem för klubben. Det här är ett problem mellan honom och mig.”

Återstår att se om Mourinho vill fortsätta grälet.

Taylor dömer på måndag

Det blir Anthony Taylor som dömer ligamatchen mot Stoke den 15 januari. Adam Nunn och Constantine Hatzidakis går på linjen medan Bobby Madley är fjärdedomaren som får i uppdrag att medla mellan José Mourinho och Stokes ännu inte namngivna nya manager. Just nu är det Eddie Niedzwiecki (a-lagstränare under Mark Hughes) som har ansvaret på tillfällig basis. Stoke hoppas dock, enligt BBC, att Hughes ersättare ska vara på plats till matchen mot United.

Taylor har gjort 21 Unitedmatcher (15-1-5). Den här säsongen vinsten borta mot West Brom och förlusten borta mot Chelsea.

Stoke har haft Taylor vid 23 tillfällen (6-5-12). Den här säsongen i deras 1-1-matcher borta mot West Brom och Huddersfield.

Taylor har dömt en match mellan United och Stoke. Det var Uniteds 4-2-seger på Old Trafford i oktober 2012. Wayne Rooney slog till med självmål för att ge Stoke ledningen men reparerade misstaget då han kvitterade, assisterade till Danny Welbecks 3-1-mål och sedan själv satte 4-2. Robin van Persie blev också målskytt för United.