Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matcherna mot Brighton och West Ham spikade; plus Lingard, Herrera, Sánchez och Rooney

Premier League har idag meddelat när matcherna i den 37:e Premier League-omgången ska spelas. Dessutom har ett gäng uppskjutna matcher får nya datum.

Detta tillsammans med blandat smått och gott tar vi upp i dagens nyhetssvep.

Den största nyheten idag är annars en tråkig sådan. Ray Wilkins är död, vilket vi tog upp i en egen artikel.

Ray Wilkins är död

Tid och datum för Brighton och West Ham

Tevebolagen, Premier League och klubbarna är nu överens om när matcherna i den näst sista ligaomgången ska spelas. Dessutom har de uppskjutna matcherna planerats in.

För Manchester Uniteds del berörs två matcher:

  • Brighton (b): Matchen mot Brighton (näst sista omgången) kommer att spelas fredagen den 4 maj, med avspark 20.00.
  • West Ham (b): West Ham-matchen (som skulle ha spelats i mitten på mars) kommer att spelas torsdagen den 10 maj, med avspark 20.45.
  • Båda matcherna visas på teve i England, vilket betyder att de också kommer att visas i Sverige.

Manchester United har hemmamatch mot Watford i den sista omgången. Den matchen spelas söndagen den 13 maj, troligen med avspark 16.00 (så står det på Premier Leagues hemsida medan det på Uniteds hemsida fortfarande står att avsparkstiden inte är bekräftad).

Lingard om utveckling, målfirande och Lukaku

Jesse Lingard har snackat med Premier Leagues media.

Om Romelu Lukakus form: “Han har kommit in och gjort 20 plus mål under sin första säsong. Vad han kan uppnå går inte ens att tänka på. För tillfället gör han det bra för oss och det är vad vi behöver nu.”

Om sin egen utveckling: Han säger att han är en helt annan spelare nu än i början på karriären. “Jag tycker att upplevelserna jag har haft från då till nu har varit otroliga. Troféerna hjälper också, det ger självförtroende.”

Om att fira mål: “Jag har några till på lager! Det här är antagligen min bästa säsong, så det är bara att fortsätta.”

Herrera är i Englands bästa klubb

Ander Herrera är inte bäst i laget på att spela fotboll men han kan mycket väl vara bäst på att snacka fotboll.

“Jag har redan spelat fler än 150 matcher och vill fortsätta göra fler matcher. För när jag slutar kommer jag att kunna säga att jag spelade för den bästa klubben i världen.”

2000 biljetter för de unga

Igår rapporterade vi om frysta biljettpriser och om billiga biljetter för unga vuxna längst ner på Stretford End. Enligt BBC:s Simon Stone räknar United att ha ungefär 2000 biljetter i den nya kategorin.

Sánchez ur alla vinklar

Alexis Sánchez gjorde sitt andra mål i lördags. Här är det målet i alla vinklar.

Vi avslutar med en cykelspark

Den före detta Manchester United-spelaren Cristiano Ronaldo slog igår till med ett av de snyggaste målen i Champions League-historien. Det målet skulle förstås passa bra här. Men ja… som jag skrev i söndags är vi inte så värst bra på att hantera höjdpunkter här i Europa.

Men Ronaldo är ju inte den enda spelaren som har gjort mål på cykelspark. Wayne Rooney gjorde det i ett Manchesterderby för sju år sedan. Och det med tanke på att det är derbyvecka ska vi givetvis kolla på det målet igen!

Var Rooneys eller Ronaldos snyggast? Det ena gjordes för Manchester United, i ett Manchesterderby dessutom, det andra för någon annan klubb. Per definition är Rooneys mål således oändligt snyggare.

Res med oss till Manchester!