Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Första halvlek var perfekt, sedan kände vi av landslagsuppehållet (och lite Zlatan)

Manchester United vann igår med 2-0 mot Swansea City i Premier League. Romelu Lukaku och Alexis Sánchez stod för målen. I och med segern befäster United andraplatsen i tabellen, inför nästa veckas Manchesterderby.

Då Manchester city också vann igår står titeln på spel på lördag. Om city vinner så vinner de ligan. Det gör de givetvis oavsett men den hårdsmälta sanningen hanterar vi helst en annan dag. För United handlar den närmaste veckan om att förstöra en fest. Ja, faktiskt inte ens det. Snarare handlar det om att skjuta upp en fest.

Derbyt som vi nu börjar blicka fram mot är på förhand ett väldigt jobbigt derby. Om de vinner är det som att de slår på den som redan ligger. Om vi vinner? Ja, då kan de vifta bort det med att de fokuserar på Champions League. För så är det faktiskt. På lördag spelar de ett Manchesterderby för att vinna ligan och det derbyt är deras minst viktiga match den veckan. Fan.

Skitsamma, de förlorar säkert i Champions League och då får vi i alla fall lite skadeglädje… tills vi tittar på lottningen och inser att det i så fall innebär framgång för Liverpool. Fan igen.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

José Mourinho var inte långrandig när han sammanfattade gårdagens seger.

”Första halvlek var perfekt,” sa Mourinho. ”Kanske ett mål till och game over. Och den första halvleken skulle antagligen vara en av de bästa vi har spelat här.

”I första halvlek kom de inte över mittlinjen, de hade inte ett skott, vi pressade så högt och så starkt. När vi vann bollen hade vi stor rörlighet och passningsspel. Vi kom till många farliga lägen. Vi gjorde två mål och borde ha gjort minst ett till.

”Andra halvlek var annorlunda. Först och främst beröm till Carlos [Carvalhal], för han förbättrade laget i halvtid. Men jag tycker att vi lät det gå lite.

”Sex, sju spelare som spelade landslagsfotboll i veckan, jag kunde känna att intensiteten gick ner. Vi lät dem ha bollen, vi pressade inte så högt. Våra omställningar när vi förlorade bollen var långsammare, vårt passningsspel var långsammare. Vår rörlighet likadant.

”Så spelare med en fantastisk första halvlek, i andra lät de det bli lite sämre. Och sedan kände de att de hade en chans och David [de Gea] behövde göra ett par räddningar.

”Men i det här läget av säsongen är poäng guld. Vi fick poängen och vi kommer att slåss för att behålla andraplatsen.”

Är detta det bästa du har sett Alexis Sánchez spela för United?

”Men laget spelade väldigt bra. Jag vill inte att det ska handla om individuella prestationer oberoende av den kollektiva prestationen. Laget spelade väldigt bra i första halvlek. Så Alexis spelade bra, ja. Men jag tycker att alla spelade väldigt bra i första halvlek.

”I andra halvlek tycker jag att Alexis var en av killarna som betalade priset för landslagsspelet. […] Men viktigt att göra mål…”

Sedan ser Mourinho att Swanseas manager Carlos Carvalhal är i lokalen och vinkar att han ska komma fram…

”Kom igen, ge tårta till grabbarna…”

Mer från Mourinho i gårdagens matchdagsblogg.

Juniorerna mot final

Uniteds juniorer förlorade natten till lördag tung mot Arsenal på straffar i Dallas Cup (mer om det i matchdagsbloggen). Nyheterna var betydligt roligare på lördagen, då Newcastle vann mot Liverpool i ligan.

Liverpools förlust innebär att United nu har ett starkt grepp om den norra divisionen i juniorligan. United har 42 poäng efter 19 matcher (av 22). Liverpool är tvåa, sju poäng bakom (men med en match till godo).

Vinnaren i den norra gruppen möter vinnaren i den södra gruppen i mästerskapsfinal (en match). United vinner, om inget oförutsett inträffar, den norra gruppen. I söder är Chelsea överlägsen etta.

Zlatan debuterade

Den före detta Manchester United-spelaren Zlatan Ibrahimovic gjorde igår debut i MLS, då han agerade inhoppare för LA Galaxy i derbyt mot Los Angeles FC. 

Hur det gick vet ni förstås. LAFC gick upp till 3-0. Galaxy reducerade. Zlatan byttes in. Galaxy reducerade igen. Sedan gjorde Zlatan mål och därefter gjorde Zlatan mål.

Jag har inte så mycket mer att säga om det. De rörliga bilderna säger så mycket mer.

Här känner jag att jag måste påtala att amerikanerna verkligen är överlägsna på media. När Romelu Lukaku igår gör mål för United ser jag det förstås i direktsändning på teve. Hur gör jag när jag vill se målet igen? Tja, jag kan ju bara vänta tills Viasat behagar visa det i sin sändning (inte aktuellt). Eventuellt kan jag hitta målet på Viasats hemsida, om jag först kollar på reklam i ett par minuter (glöm det). Väntar jag tills det blir nästa dag kanske jag kan se målet på Uniteds hemsida (orka) och framåt torsdag kanske United lägger upp det på Twitter och Facebook (jaha).

Vill jag se målet en dag efter matchen funderar jag inte ens på att leta via officiella kanaler. Och skulle jag råka hitta målet via en officiell kanal är sannolikheten stor att jag möts av ett det här innehållet är inte tillgängligt där du är-meddelande.

När Zlatan gör mål för LA Galaxy har både MLS och LA Galaxy levererat målet till mitt flöde innan jag ens har noterat att jag ska leta efter det. Jag får målet i bra kvalitet, de får visa mig målet som de vill att jag ska se målet. Win-win.

Lingard, Lukaku, Sánchez

https://www.instagram.com/p/Bg_zTsFgjZK/

Uniteds bästa mål

Avslutningsvis idag bjuder Manchester United på de allra bästa målen som har gjorts i Premier League.