Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Martial kan lämna, Pogba stannar; Mourinho satsar ungt; FA:s ursäkt; manfall på målvaktssidan

Manchester United vann i lördags mot Tottenham och får som belöning möta Chelsea i FA-cupfinal. För José Mourinho blir den matchen givetvis som vilken match som helst.

Annars har vi väldigt mycket att gå igenom i dagens nyhetssvep:

  • Anthony Martials framtid i United är fortsatt oviss.
  • Däremot ser det ut som att Paul Pogba blir kvar i klubben.
  • På målvaktssidan riskerar United att tappa hur många som helst.
  • FA ber om ursäkt. Men inte för de hutlösa biljettpriserna utan för en harmlös tweet.
  • José Mourinho lovar att ge unga spelare chansen nästa säsong. Managern tror samtidigt att journalisterna kommer att döda honom om han inte vinner FA-cupfinalen.
  • Och lite annat smått och gott.

Vi ska väl ändå börja med FA-cupfinalen. Det är ju nu klart att United den 19 maj kommer att möta Chelsea på Wembley.

Avsparkstiden är ännu inte bekräftad. De tre senaste åren har det varit avspark 18.30. De tre åren innan dess 18.00 eller 18.15. Dessförinnan var det alltid 16.00.

United beredda att sälja Martial

José Mourinho kommer inte att stoppa Anthony Martial ifall den franska anfallaren vill lämna United i sommar. Det påstår Duncan Castles. Managern ska också ha en lista på spelare som han vill göra sig av med och han önskar att klubben ska vara aggressiv i försöken att sälja oönskade spelare.

Martial sägs ha berättat för vänner att han räknar med att byta klubb i sommar.

Fransmannens agent gör inget för att stoppa spekulationerna: “Kommer han att stanna i Manchester i sommar? Jag är ledsen, men för tillfället kan jag inte säga någonting om det,” ska agenten ha sagt till italiensk media.

Ifall Martial försvinner ska Mourinho önska en vänsterfotad ersättare. Malcom (Bordeaux), Thomas Lemar (Monaco) och Justin Kluivert (Ajax) nämns som tänkbara ersättare.

Pogba tänker bara på United

Paul Pogba har pratat med franska Canal Football Club. Mittfältaren förnekar att han har problem med José Mourinho.

“Jag har inga problem med Mourinho och jag tror att det gäller honom också,” säger Pogba. “Han är managern, han kommer att fatta besluten, jag accepterar dem. Jag måste svara på planen, så enkelt är det.”

Pogba fick också prata om sin egen framtid och specifikt att Daily Mail har rapporterat att han kan lämna United.

“Vem är Daily Mail? Ni vet, om jag lyssnade på alla skulle jag gå till Marseille, Amiens eller Rennes, Manchester city, Real Madrid, jag skulle vara över allt.

“Just nu är jag i Manchester United. Jag tänker bara på nuet. Vi har en cupfinal och sedan kommer VM. Övergångar är inte i mitt huvud.”

Mourinho satsar ungt

José Mourinho har samtidigt pratat om sommarens transferplaner. Han indikerar att United inte kommer att öppna den stora plånboken i sommar.

“Vi kommer att investera det nödvändiga för att förbättra vår trupp,” säger Mourinho.

“Vi behöver hitta en ersättare för Michael Carrick. Om Marouane Fellaini lämnar behöver vi hitta en ersättare för honom. Och det finns alltid i en trupp en spelare eller ett par spelare som inte spelar så mycket som kommer att försöka lämna.

“Så vi kommer att röra vår trupp och tror att det hellre [handlar] om utveckling av våra spelare än att spendera, spendera, spendera.

“Vi har några unga spelare som för deras utveckling behöver få möjligheter med båda händerna.”

Mourinho nämner givetvis inga namn men Marcus Rashford och Scott McTominay kan tänkas vara ett par spelare han syftar på. Vidare har vi spelare som Timothy Fosu-Mensah, Andreas Pereira och Axel Tuanzebe ute på lån. Det skulle också kunna handla om yngre spelare som Tahith Chong och Angel Gomes.

Mourinho snackade också om den stundande FA-cupfinalen och vad den betyder för hur säsongen sammanfattas.

“När jag inte vinner [en titel] dödar ni mig. För jag gör nästan alltid det, när jag inte gör det dödar ni mig, vilket ni är redo att göra om jag inte vinner finalen.”

FA ber om ursäkt

FA har bett om ursäkt till Manchester United och till Tottenham Hotspur. Det är den harmlösa tweeten om att Chris Smalling hade Harry Kane i sin ficka som fotbollsförbundet nu ångrar.

“Vi har skrivit till båda klubbarna för att be om ursäkt ifall någon har tagit illa upp,” säger en talesperson för FA enligt Guardian.

Tweeten är nu raderad men såg ut så här:

FA har däremot inte bett om ursäkt för de hutlösa biljettpriserna som gäller i FA-cupfinalen. Journalisterna – och det var bara journalister och definitivt ingen Harry Kane – som blev väldigt upprörda över tweeten har heller inte yttrat något om biljettpriserna. Det drabbar är ju bara tiotusentals fotbollssupportrar.

Salah och Sané prisade

David de Gea och Marcus Rashford blev, som väntat, utan pris när spelarföreningen PFA igår höll gala. De Gea var nominerad till årets spelare och Rashford till årets unga spelare. De Gea kan trösta sig med att han utsågs till årets målvakt, när årets lag presenterades för en tid sedan.

Liverpools Mohamed Salah (19 poäng bakom serieledaren med en match mer spelad) utsågs till årets spelare. Leroy Sané från Manchester city utsågs till årets unga spelare, trots att han inte är så värst ung.

Manfall på målvaktssidan

Manchester United har den här säsongen haft en sanslöst stark målvaktsuppsättning, både vad gäller spets och bredd. Som given etta hittar vi David de Gea, världens bästa målvakt. Argentinas landslagsmålvakt Sergio Romero backar upp.

Bakom finns Sam Johnstone, en tidigare engelsk ungdomslandslagsmålvakt, som den här säsongen har varit en av de bästa målvakterna i Championship. Johnstone har anledning att känna sig besviken på att han inte är med i landslagsdiskussionen. Joel Pereira är given etta i Portugals U21-landslag och Kieran O’Hara är lika given i Irlands U21-landslag. Ja, O’Hara nosar till och med på a-landslaget. Dean Henderson utsågs till bästa målvakt i League One och är reserv i det engelska U21-landslaget.

I de yngre lagen finns målvakter som Ilias Moutha-Sebtaoui, Matej Kovar och Alex Fojticek, med ungdomslandskamper för Belgien, Tjeckien och Slovakien respektive. I tillägg har Max Johnstone, Theo Richardson, Jacob Carney och James Thompson haft kontrakt med United den här säsongen.

Jag tvivlar på att någon klubb någonsin har haft en så stark målvaktsuppsättning. Till nästa säsong kommer den dock att försvagas betänkligt, åtminstone på bredden. För även om De Gea alltid kopplas samman med Real Madrid så räknar vi med att han blir kvar i United. Om Sergio Romero fortsatt nöjer sig med att vara reserv återstår att se.

Det skulle inte förvåna någon ifall Sam Johnstone lämnar United i sommar, något han själv har bekräftat är en möjlighet. Sams bror Max Johnstone ska redan ha blivit frisläppt och Moutha-Sebtaoui ser ut att vara på väg till Anderlecht.

Idag skriver Rob Dawson för ESPN att United måste kämpa för att inte tappa Henderson i sommar. Hendersons kontrakt löper ut efter den här säsongen och han ska vara jagad av ett stort antal klubbar, i Premier League, Championship och utomlands.

Förmodligen skulle Henderson göra klokt i att lämna. Trist för United om så sker men Henderson måste se till sin egen karriär. Det är bara att titta på Sam Johnstone, som nu gör succé i Aston Villa. Om Johnstone inte hade klamrat sig fast i drömmen om United är jag övertygad om att han hade spelat i Premier League idag. Jag är också övertygad om att han då hade varit högaktuell för VM-spel. Vägen till spel i United är helt enkelt extremt lång.

En annan målvakt som är på väg bort är Theo Richardson, som i dagarna ska provspela för QPR.

https://twitter.com/0stman/status/988367284396871685?s=19

Det är fullt realistiskt att en handfull målvakter lämnar United. Att United fortfarande kommer att stå med världens bästa målvaktsuppsättning, sett till spets och bredd, vittnar om hur sanslöst stark målvaktssida United faktiskt har.

Girls’ Football Week

Vi avslutar idag med att meddela att det den här veckan är Girls’ Football Week i England. Alla andra veckor på året är det Boys’ Football Week.

Res med oss till Manchester!