Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Välkommen till Manchester United, Fred

Mittfältaren Fred blev så äntligen Manchester United-spelare. Vad tycker vi egentligen om det? Ja, det diskuterar vi i den här frågeasken!

Fred blev sommarens andra nyförvärv. Vad är din spontana reaktion?

Marcus Beijar: Att det var rätt väntat att det skulle bli han med tanke på spekulationerna och att det skulle bli en spelare på den positionen med tanke på att Fellaini är på väg ut.

Johannes Johansson: Oklart. Jag vet faktiskt inte hur jag känner inför honom.

Mikael Österdahl: Inte tu tal om att det fanns – och finns – luckor att fylla på mittfältet. Att en mittfältare skulle ansluta och att det skulle bli Fred var väntat. Spännande att se hur det utvecklar sig, för han är fortfarande relativt oprövad på den högsta nivån.

Adam Fröberg: Kul! Viktigt att få klart med nyförvärv så tidigt som möjligt med ett nedkortat transferfönster samt VM som stör förhandlingar.

Gustav Brinck-Larsen: Spontant är jag försiktigt positiv, känns som en uppgradering av Herrera.

Har du någon koll på honom?

Marcus Beijar: Nej, inte nämnvärt, det kan jag inte påstå. Han är en av de där brassarna som ”blommat ut” i Ukraina.

Johannes Johansson: Nja, har väl koll på hans egenskaper osv. men har nog inte sett honom spela mer än i någon enstaka match.

Mikael Österdahl: Har väl snappat upp lite här och där. Och han spelade visst mot United för några år sedan, även om jag inte har några minnen av det.

Adam Fröberg: Ingen superkoll, men har sett ett par matcher åtminstone. Får göra vad man kan i övrigt, som att se highlights och läsa sig till information från folk som har mer koll. Tyckte han var väldigt fin mot City i CL till exempel.

Gustav Brinck-Larsen: Inte mycket. Sett några CL-matcher här och var, och ett kortare inhopp i en träningsmatch före VM, men inte mer än så.

Embed from Getty Images

Vad har du för förväntningar på honom?

Marcus Beijar: Rätt höga ändå. Han lär ska ha en rätt god speluppfattning och lär ska kunna använda bägge fötterna. Tvåvägsmittfältare, det är alltid bra.

Johannes Johansson: Han är 25 år, så kraven kan väl inte vara andra än att han blir en startspelare.

Mikael Österdahl: Grundkravet måste vara att han spelar till sig en ordinarie plats på mittfältet.

Adam Fröberg: Hyfsat höga förväntningar, ändå. Scoutades rejält av City dit han var mycket nära att gå i januari, Mourinho verkar väldigt förtjust och han värvas för en skapligt hög övergångssumma dessutom. Det faktum att han är med i Brasiliens stjärnspäckade trupp säger en del också. Att han ska vara med och ta upp vårt mittfält till en högre nivå är min huvudsakliga förväntning.

Gustav Brinck-Larsen: Han skall gå in bredvid Matic och Pogba och höja kvalitén på vårt centrala mittfält till absolut toppnivå i Premier League.

Vad har du för förhoppningar på honom?

Marcus Beijar: Att han går in på ett bra sätt från början, han har ändå erfarenhet från spel i Europa och ska kunna anpassa sig hyfsat bra ändå. Ingen som startar 38 ligamatcher, men jag hoppas att han ger oss tyngd centralt.

Johannes Johansson: Mina förhoppningar är givetvis att han blir en härlig mittfältsmotor i United.

Mikael Österdahl: Att han höjer vårt mittfält någon klass och att han med sin energi kan frigöra Paul Pogba. Förhoppningsvis kan han också visa sig vara en jobbig jävel att möta, för det är något vi saknar idag.

Adam Fröberg: I bästa fall blir han en väldigt viktig kugge centralt i banan och en spelare som uppenbart saknas de matcher han inte deltar.

Gustav Brinck-Larsen: Att han är värvningen som gör att Paul Pogba kan få den frihet han behöver för att blomstra än mer, samtidigt som han själv bidrar med en hel del poäng – vilket så klart skall leda till titlar.

Fred har varit dopningsavstängd. Har du några tankar om det?

Marcus Beijar: Det har ju Rio Ferdinand också, på sitt sätt. Inget som är positivt på CV:n, men samtidigt har jag läst mig till att omständigheterna något oklara, så jag väljer att inte ha så många tankar om det.

Johannes Johansson: Svårt att säga. Är lite för dåligt inläst på domen just nu.

Mikael Österdahl: Jag känner mig inte bekväm med det och skulle ha föredragit en spelare som inte har varit dopningsavstängd. Med tanke på hur fotbollen hanterar dopning i allmänhet skulle det förvåna mig stort om en spelare som fastnar i en kontroll är oskyldig. Men om han skulle visa sig vara bra så kommer nog de där tankarna försvinna, det brukar funka så.

Adam Fröberg: Givetvis inget positivt i grunden, men att han avtjänat sitt straff och förhoppningsvis tagit lärdom av det är bra. Nu kan han blicka framåt med detta bakom sig.

Gustav Brinck-Larsen: Det är ju inte positivt om man säger så, men jag är för dåligt insatt i just hans fall för att kunna uttala mig mer än så.

Fred The Red

Ett tremannamittfält där Fred och Pogba flankerar Matic, vad tror vi om det?

Marcus Beijar: På pappret är det bra. Riktigt bra. Om det sedan fungerar i praktiken är en annan femma. Av den trion är jag mest osäker på Paul Pogba, den knuten löser ju inte Fred.

Johannes Johansson: Det är väl förmodligen Mourinhos tanke. Förhoppningsvis är det en bra trio, men samtidigt handlar mycket om hur Mourinho vill spela taktiskt. Han behöver få samtliga spelare att steppa upp en nivå till kommande säsong.

Mikael Österdahl: En får anta att det är planen, även om säsongen fortfarande är långt bort (och för ett år sedan kändes det ganska givet att Mourinho skulle satsa på Bailly bredvid Lindelöf i mittförsvaret…). I matcherna mot bättre motstånd känns det på pappret rimligt. I majoriteten av matcher skulle jag dock önska en offensivare balans, till exempel med Fred som sittande och Lingard bredvid Pogba.

Adam Fröberg: Troligen vill Mourinho värva in en spelare till centralt. Om det är en direkt startspelare eller mer av en rotationsspelare återstår att se. Den nämnda trion skulle absolut kunna fungera, men känns trots allt ganska osäkert.

Gustav Brinck-Larsen: Det bör vara det Mourinho satsar på, och det bör vara ett av ligans bästa. Känns välkomponerat.

Q&A med Fred: För mig betyder Manchester United storhet

Fred ansluter medan Carrick har slutat. Dessutom verkar det som att Fellaini lämnar. Är du nöjd med Uniteds mittfältsuppsättning som den ser ut nu?

Marcus Beijar: Med de tre som nämndes i förra frågan, absolut. Herrera som back up dessutom. Lite känner jag ändå att det är för tunt om någon går sönder, dock har jag ingen lösning på hur vi ska täcka upp. McTominay blir inte långlivad i United.

Johannes Johansson: Det beror på hur vi spelar, men spontant känns det lite tunt. Vi har många ”nummer 10” men få defensiva mittfältare. Vad händer om Matic blir långtidsskadad till exempel?

Mikael Österdahl: Egentligen inte. Ska vi värva måste det vara en spelare som slåss om en plats i startelvan, vilket jag har svårt att se. Med Herrera, McTominay och möjligen Andreas Pereira som alternativ kan jag tycka att konkurrensen om platserna i startelvan är för dålig.

Adam Fröberg: Skulle personligen vilja ha in en central mittfältare till för att känna mig tillfredsställd. Utöver den ovan nämnda trion känns det tunt på den positionen med Carrick och Fellaini borta. Herrera fyller en bra roll, men vad har vi i övrigt? Endast McTominay, typ. Alldeles för tunt över en hel säsong.

Gustav Brinck-Larsen: Vi skall förhoppningsvis spela med tre centrala mittfältare, och då skall vi ha sex stycken som konkurrerar. Pogba, Matic, Fred, McTominay och Herrera är jag nöjd med, så frågan är om Pereira blir den sjätte och om han utvecklats bra nog i Valencia? Kan han vara Pogbas ersättare är jag nöjd, annars vill jag ha in en spelartyp som är mer lik fransmannen att konkurrera/spela när Pogba behöver vila. Men det ser bättre ut än förra säsongen i alla fall.