Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Fred: För mig betyder Manchester United storhet

Det tog sin lilla tid men idag kunde så Fred äntligen presenteras som en Manchester United-spelare. Den brasilianska mittfältaren hämtas från Shakhtar Donetsk för en rapporterad övergångssumma på 47 miljoner pund. Fred har signerat ett femårskontrakt med en option på ytterligare ett år.

Fred, precis som alla andra nyförvärv, presenteras med en Q&A i MUTV. Vi imponerades av att Diogo Dalot snackade på engelska men Fred gav sin intervju på portugisiska. Å andra sidan gav Fred lite utförligare svar.

Att notera är att intervjun gjordes i början på juni, i samband med att Fred gjorde sin läkarundersökning och skrev kontrakt. Att den officiella presentationen dröjde beror på att Fred behövde vänta på sitt arbetstillstånd.

Fred The Red

Hur känns det att skriva på för Manchester United?

Jag är väldigt glad. Jag är så glad att vara här och att få möjligheten att spela för den här klubben. Det är en enorm klubb med en fantastisk historia och det är en riktig ära att få prestera för dem. Jag är bara så glad att ha kompletterat den här övergången och nu ser jag fram emot att spela för klubben.

Vad betyder namnet Manchester United för dig?

Manchester United är, som jag säger, en enorm klubb. När jag var ung var det ett namn som jag brukade höra, och det var ett namn jag brukade se på tevespel och jag brukade spela med laget. Så att nu spela för Manchester United… jag är bara så gad. För mig betyder Manchester United storhet.

Hur skulle du beskriva dig som fotbollsspelare?

Jag är någon som alltid försöker jobba varje dag, att växa som spelare och förbättra mig. Jag är alltid någon som jobbar väldigt hårt för att göra mitt allra bästa varenda dag för att växa som spelare.

Hur stor utmaning tror du att Premier League kommer att vara för dig?

Det kommer att vara en stor utmaning, det är säkert. Men som jag redan har sagt är jag någon som alltid försöker förbättra mig. Jag ser fram emot att visa mina bästa egenskaper varje dag och jobba för att bli bättre och det betyder att jobba för att spela bra och prestera bra i Premier League och med Manchester United och för att uppnå stora saker och vinna titlar.

Du är med i Brasiliens VM-trupp. Hur uppspelt är du?

Jag är väldigt uppspelt! Jag ser verkligen fram emot VM. För tillfället lite nervös också, tills vi får den första matchen ur vägen. Men det är bara en otrolig glädje som jag känner för möjligheten att få representera mitt land i VM.

För tillfället, sakerna jag går igenom som en fotbollsspelare, att presenteras här i Manchester United och spela med Brasiliens lag i VM, det gör mig väldigt glad och stolt.

Avslutningsvis, har du ett meddelande till alla Unitedsupportrar världen över?

Jag vill tacka alla Manchester Uniteds fans. Redan nu, då jag precis har skrivit på, har så många av dem kontaktat mig och bett mig skriva på för klubben och det har verkligen betytt mycket för mig.

Allt jag kan säga till er är att jag ska springa mitt snabbaste och jobba mitt hårdaste för att skriva historia för klubben och fansen.