Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba ”pratar ut” om Mourinho; Debatt om Safe Standing; Pereira kämpar

Embed from Getty Images

Vi skrev en hel del om Silly Season-rykten igår, idag noterar vi att Paul Pogba bekräftat att det fanns småproblem mellan honom och Mourinho, att Andreas Pereira verkar sugen på att imponera samt att de som kämpar för Safe Standing lyckats få till en debatt gällande frågan i det brittiska parlamentet.

Pogba om gångna säsongen

Paul Pogba bänkades under ett par matcher mitt under den förra säsongen, och snacket började då gå om problem mellan honom och José Mourinho. Båda två förnekade dock att det skulle vara några problem, men nu har Pogba sagt att det i alla fall var några småproblem.

”Det var en bättre säsong än den förra. Det var en erfarenhet, det var några små problem [med Mourinho], men i slutändan var de ingenting.

”Att agera avbytare, den typen av saker, det hjälper dig att växa. Jag måste acceptera det.”

Så, som man kanske kunde ana under säsongen så var det alltså något som skavde, men sannolikt inget som skall påverka deras relation i det långa loppet. Får vi hoppas i alla fall.

Debatt om Safe Standing

VD:n för Manchester United Supporters Trust (MUST), Duncan Drasdo tillsammans med ytterligare representanter för MUST befinner sig i London för en debatt i Storbritanniens parlament on Safe Standing. Detta är något som MUST och många andra supporterorganisationer jobbat för länge, inte alltid med bästa gehör från politikerna om man får uttrycka det milt.

I Premier League får i nuläget endast sittplats förekomma (lite andra regler gäller längre ner i seriesystemet) på arenorna, kort bakgrund till det är att det kom till på grund av huliganismen som var stor förr samt att tragedin i Hillsborough när 96 Liverpoolsupportrar omkom.

Men nya säkrare ståplatsläktare är idag möjliga att bygga, något som många supportrar är positiva till då det skulle kunna få tillbaka en del av stämningen som ofta går förlorad på arenor där samtliga åskådare sitter ned.

Som sagt så har intresset från politikerna tidigt varit kallt, men idag skall det alltså debatteras i parlamentet. Vad det utmynnar i får vi se, vi skall väl inte räkna med att något revolutionerande händer den närmaste tiden, men ett fall framåt för de som är positiva till ståplats får man säga att det är.

Andreas Pereira tränar hårt

Andreas Pereira hade en okej säsong som utlånad till Valencia, och förväntas (av mig i alla fall) få en del chanser under försäsongen för att bevisa att han tagit kliv i rätt riktning för att utmana om en trupplats till säsongen som kommer. För att komma i så bra form som möjligt till försäsongen är han redan i full gång med att träna styrka, snabbhet och koordination.

José Mourinho var inte speciellt glad över att Pereira valde att gå på lån på sista transferdagen förra sommaren, så frågan är om videos som den här kan hjälpa Pereira att komma in i Mourinhos värme igen. Med Carrick och Fellaini ut (vilket allt tyder på) och endast Fred in hittills så bör det finnas en plats i truppen för Pereira att kunna göra till sin, då gäller det att komma väl förberedd.

https://www.instagram.com/p/BkZ7tR1BU0y/?hl=sv&taken-by=andreaspereira

Gårdagens VM

VM2018 Dag 11 Kane > Ronaldo