Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United och city slåss om Mbappé; Darmian för dyr; nytt vänsterbacksrykte; fira som David May

Silly season trummar, i skuggan av VM, vidare. Ryktena är inte överdrivet intensiva för tillfället och månne är de ännu mindre trovärdiga.

  • Kommer Manchester United att byta Anthony Martial och en påse pengar mot Kylian Mbappé?
  • Förvandlas Alex Sandro till José Luis Gayà?
  • Snackar Lyon med José Mourinho om Tanguy Ndombele?
  • Varför har ingen råd att värva Matteo Darmian?
  • Gick Manchester United miste om Justin Kluivert?
  • Hur ska du fira David Mays födelsedag?

United och city slåss om Mbappé

Med två nävar fulla av salt noterar vi att John Richardson (nope, vet inte vem han är) på Mirror tror att Manchester United och Manchester city slåss om att värva Kylian Mbappé från Paris Saint-Germain. Den franska klubben har financial fair play-problem och måste eventuellt göra sig av med antingen Neymar eller Mbappé i sommar, åtminstone om de har tänkt värva dyrt, vilket vi nog kan förutsätta att de har, det är ju deras modus operandi.

Nåväl, Real Madrid ska visst också vara intresserade av att tinga Mbappé. Vi är rätt säkra på att både city och Real var väldigt sugna på att värva Mbappé förra sommaren. Uniteds rapporterade intresse har emellertid aldrig känts så värst verkligt.

Hur som haver har United en potentiell trumf på hand. United kan nämligen erbjuda Anthony Martial som mellanskillnad. United skulle i så fall kunna få Mbappé för 86 miljoner pund och en Anthony Martial.

Sergej Milinkovic-Savic ska dock fortfarande var för dyr för United, menar Richardson.

Gayà istället för dyr Sandro?

Juventus vänsterback Alex Sandro är mest troligt högst upp på Manchester Uniteds vänsterbackslista. När Juventus satte en prislapp på den VM-petade brasilianska ytterbacken backade United emellertid illa kvickt. Inte kan du betala 50 miljoner pund för en ytterback, liksom.

Nåväl, i reakorgen har José Luis Gayà från Valencia identifierats, menar Tom Hopkinson (nope, vet inte vem han är) på Mirror. Den spanska vänsterbacken – inte VM-petad, snarare aldrig någonsin aktuell – signerade nyligen ett nytt kontrakt men skulle kunna värvas för sisådär 30 miljoner pund.

Lyon pratar med Mourinho

Igår noterade vi att Tanguy Ndombele potentiellt finns på José Mourinhos önskelista. Kanske var det därför som Lyons president Jean-Michel Aulas hade långa samtal med José Mourinho? Vem vet, men under silly season är det aldrig fel att addera ett och ett till tre.

United gick miste om Kluivert

Ett rykte vi definitivt kan avskriva är det som placerade Justin Kluivert i Manchester United. Den före detta Ajaxanfallaren, som fortfarande primärt är känd som Patrick Kluiverts son, har nämligen skrivit på för Roma.

Italiensk ovilja att betala för Darmian

Både Juventus och Inter vill förstärka (ja, det ordvalet kan förstås diskuteras…) med Matteo Darmian från Manchester United, rapporterar Calciomercato.com. Manchester United har emellertid satt en prislapp på 20 miljoner euro, vilket får de italienska klubbarna att backa.

Juventus ska enligt uppgift värdera Darmian till 13 miljoner euro.

En kan ju tycka att det borde finnas en möjlighet baka in Alex Sandro och Darmian i ett paket där båda parter kan presentera sig som vinnare.

Party like you’re David May

Avslutningsvis idag noterar vi att det är David Mays födelsedag.

David May var inte världens bästa försvarare när han spelade för Manchester United. Men när det kom till att fira trippeln 1999 så var May den som firade allra bäst. Hur firar då May sin 48-årsdag? Ja, det vet vi inte. Men vi kan anta att det blir en alla tiders fest.

Embed from Getty Images

Förrgårdagens, gårdagens och dagens VM

VM2018 Dag 9 och 10: Ibland suger fotboll