Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En ung förebild; ”Mini-listan”; Tanguy Ndombele

Embed from Getty Images

I dagens nyhetssvep fortsätter vi röja runt i den till synes aldrig sinande mittbacksbrunnen. Vi får även indikationer på att Carricks efterlämnade skor snart kan komma att fyllas och sen passar även en gammal stofil på att ge Lingard en klapp på axeln. 

Trodde aldrig att Lingard skulle lyckas

Mellan 1981 och 1994 spelade mittfältaren Bryn Robson för Manchester United. Han har efter det varit tränare för bland annat Sheffield United och det thailändska landslaget. Men mest nyligen har vi sett honom florera i Daily Mail där han i en krönika uttalat sig om Jesse Lingards både dåtid och framtid.

Embed from Getty Images

”När jag såg Jesse Lingard första gången trodde jag aldrig att han skulle lyckas i Manchester United. Han var liten, han var lätt och han visade mig inte tillräckligt för att jag skulle tro att han kunde bli något mer än en truppspelare.” Skriver Robson.

Men nu verkar gamle Robson alltså ha bytt uppfattning. Han är imponerad av det hårda arbete som Lingard lagt ner och menar att han är ett föredöme för andra unga spelare.

”Den här grabben har jobbat så hårt att han är ett föredöme för alla unga spelare som åker på några bakslag och ifrågasätter ifall de kan lyckas.”

Vi kan självklart inte annat än att hålla med!

Dragkamp på mittfältet

Vem ska ersätta Michaela Carrick? Ja, den frågan har vi ställt oss gång på gång efter att han i slutet av säsongen tackade för sig och rörde oss alla till tårar. Men nu kanske det börjar utkristallisera sig vem som kommer att ta över platsen. I Lyon finns nämligen en 21-årig mittfältare vid namn Tanguy Ndombele. Problemet är att vi knappast verkar vara ensamma om att rycka i denna unga talang som gjort en stark säsong på lån i sin forna klubb SC Amiens.

Embed from Getty Images

Det har tidigare sagts att Lyon är öppna för att godta en övergång till Manchester United under förutsättning att man kan möta kravet på en övergångssumma på 50 miljoner Euro. Men nu verkar det inte längre lika säkert. Istället är det senaste i raden av rykten att Tottenham inlett förhandlingar. Där ser dock summan ”bara” ut att ligga på 40 miljoner Euro. Ett bud som ännu inte kommenterats av Lyon så vi får väl se vad som händer.

Självklart skulle inte en eventuell övergång av Ndombele till United innebära att Carricks efterlämnade skor omedelbart fylls. Men det hade kunnat vara en betryggande övergång i en långsiktig satsning, frågan är väl dock hur intresserad Mourinho egentligen är av en sådan.

Slovakisk mittback

Mittbackar kan man tycka att vi har gott om för tillfället och med svenska ögon sett vill vi ju gärna att en plats är garanterad Lindelöf. Men Mourinho tycks inte sitta still i båten. Den senaste rapporten, från La Gazzetta dello Sporto, är att United har lagt ett bud på 57 miljoner pund på Inters Milan Skriniar. Men varken spelare eller klubblag verkar särskilt imponerade.

”Manchester United? I heard from them, and it made me proud. But I’m even happier that Inter decided to reject it and that they believe so much in me.” Skriver Skriniar på det slovakiska fotbollsförbundets hemsida.

Embed from Getty Images

23-årige Milan är en av spelarna som finns på den så kallade ”mini-listan” av mittbackar som Jose Mourinho överväger. Men det är trångt i jakten på dessa guldklimpar och när spelare som Boateng ryktas till både City och United kanske det är bäst att se sig om efter alternativ. Rutinen kanske inte är den största vad gäller Milan men han har likväl spelat in sig som en självklar nyckelspelare i Inter efter bara en säsong. Ett intressant namn som verkar ta det lugnt och vänta ut oss alla.