Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Johnstone till West Brom; ung norrman på radarn; ungdomar tillbaka i träning

Igår berättade vi att Lee Grant ser ut att bli Manchester Uniteds nya tredjemålvakt. Samtidigt kopplades Sam Johnstone samman med West Bromwich Albion. De affärerna går framåt, framför allt rapporteras Johnstone vara klar för West Brom, i en affär som kan slutföras redan idag.

Samtidigt noterar vi att en ung norsk anfallare imponerade framför ögonen på Manchester Uniteds scouter medan en potentiell framtida vänsterback i United umgås med en före detta ytterback i United. Nuvarande ytterbackar i United släpps dock inte till reapris.

Vidare noteras att Uniteds ungdomsspelare har rapporterat för försäsongsträning.

Johnstone till West Brom idag

Sam Johnstone kommer att lämna Manchester United för West Bromwich Albion. Simon Stone på BBC förväntar sig att affären ska avslutas idag. Johnstone ska ha genomfört den obligatoriska läkarundersökningen under gårdagen.

West Brom kommer att betala 6,5 miljoner pund, stigande till 10 miljoner med klausuler, för målvakten som aldrig fick göra officiell a-lagsdebut i United.

Vi återkommer givetvis med mer när affären är genomförd.

Grant in, Pereira ut

Att Lee Grant kommer att signera för United förefaller nu vara en självklarhet. Grant kommer att ansluta som tredjemålvakt. Enligt BBC betalar United 1,5 miljoner pund till Stoke för Grant.

Både BBC och ESPN rapporterar att värvningen av Grant möjliggör för Joel Pereira att gå på lån. Pereira, som anses vara en mycket lovande målvakt, var tredjemålvakt i United den gångna säsongen. Vem som kommer att låna Pereira får vi dock ingen information om.

Försvarare släpps inte billigt

Manchester United vill enligt samstämmiga uppgifter göra sig av med Daley Blind och Matteo Darmian. Enligt Rob Dawson på ESPN har United emellertid inga planer på att släppa de oönskade försvararna till reapris. Båda spelarna ska ha flera intresserade klubbar men priset verkar avskräcka.

Dawson skriver i samma artikel att Matthew Willock kommer att lämna United på lån. Klubbar i England och Skottland ska vara intresserade av mittfältaren, som förra säsongen var utlånad till Utrecht och St Johnstone.

Ingen tolk för Fred

Uniteds mittfältsvärvning Fred verkar vara inställd på en snabb anpassning till det engelska livet. När Fred besökte Manchester för att genomföra övergången bad han klubben om en engelsklärare snarare än en tolk. Detta berättar Freds agent Gilberto Silva (ja, den före detta Arsenalspelaren) för Uniteds hemsida.

United jagar norsk anfallare

Moldes unga anfallare Erling Braut Håland – son till Alf-Inge Håland – rapporteras vara en spelare som Manchester United har ögonen på. Enligt norska Eurosport ska United ha haft koll på anfallaren under en längre tid.

United ska dessutom ha haft sin skandinaviska scout på plats i Bergen när Molde i söndags slog den norska serieledaren Brann med 4-0. Hur gick det för Håland? Jo, han sköt fyra mål. På 17 minuter. Under den första halvlekens första halva.

Håland är född i juli 2000 och om en värvning blir av får det ses som ett långtidsprojekt. Moldes klubbchef bekräftar för norska TV2 att United är en av många klubbar som har ögonen på Håland.

Sandro och Da Silva

Fábio eller Rafael? undrar Alex Sandro på Instagram. Fábio om jag inte är ute och cyklar. Oavsett kan vi konstatera att Juventus vänsterback umgås med en före detta ytterback i Manchester United. Det kan ju per silly season-logik bara innebära att Sandro är sugen på en flytt till United.

Ungdomar tillbaka i träning

Uniteds a-lagsspelare har fortfarande semester. Försäsongsträningen, VM-spelare undantaget, inleds om jag har förstått det hela rätt den 9 juli. Den 15 juli är det sedan avfärd till USA.

Ungdomsspelarna är dock tillbaka på Carrington för sin försäsongsträning. Ett antal av dem kan förväntas få följa med på försäsongsturnén.

https://www.instagram.com/p/Bks_Ao1gebS/?hl=en&taken-by=_.masongreenwood

Giggs i Moskva

Ryan Giggs besökte Moskva 1992. Det gör han 2018 också.

Dagens och gårdagens VM

VM2018 Dag 18: Konsten att avgöra sent