Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tredje förvärvet nära presentation; Lingard hyllar Mourinho; Blind på väg hem?

Idag får ni möjlighet att läsa om Uniteds tredje nyförvärv för sommaren, West Bromwichs jakt på Sam Johnstone och att Daley Blind ryktas vara på väg hem.

I övrigt hyllar Jesse Lingard José Mourinho för hans del i 25-åringens utveckling.

Tredje sommarförvärv nära presentation

Vad som ryktats en hel del under den senaste veckan ska nu vara så gott som klart. Manchester United förväntas presentera nyförvärvet av Lee Grant från Stoke City den här veckan, menar Craig Norwood som har goda kontakter på Uniteds träningsanläggning Carrington. Norwood twittrar aldrig ut något liknande såvida det inte är 99% klart. Alltså kan vi säkerligen räkna in den här.

Enligt Sky Sports artikel från förra veckan sägs Grant få lämna Stoke gratis. United vill plocka in den 35-åriga målvakten som ett tredjeval bakom David De Gea och Sergio Romero. Detta ska möjliggöra att man nu kan ge de yngre målvakterna mer speltid genom att låna ut dem över den kommande säsongen.

Lee Grant spelade 30 matcher för Stoke säsongen 16/17 men har under den senaste säsongen fått stå bakom förstavalet Jack Butland, som tidigare varit skadad. Det resulterade i endast tre framträdanden 17/18.

West Brom vill värva Johnstone

Manchester Uniteds målvakt Sam Johnstone förväntas lämna klubben i sommar i jakten på kontinuerlig speltid. Johnstone var utlånad till Aston Villa under förra säsongen där han imponerat i The Championship.

Nu kommer Daily Mail med uppgifter om att nyligen nedflyttade West Bromwich ska vara ute efter 25-åringens tjänster. Birmingham-klubben vill ersätta Ben Foster som ska vara nära en återkomst till Watford. United förväntas begära en övergångssumma på runt 5 miljoner pund för spelaren som tillhört klubben sedan 2009.

Johnstone har ännu inte representerat Manchester United på seniornivå i tävlingssammanhang, utan har fått nöja sig med att visa upp sig under ett gäng försäsongsturneringar.

Daley Blind på väg hem?

Enligt den holländska tidningen De Telegraaf, ska Ajax jobba för att få hem Daley Blind till klubben.

“Efter den spektakulära värvningen av Dusan Tadic i holländska mått mätt, lägger Amsterdam-klubben nu mycket arbete på Daley Blind. Blinds pappa Danny, har en stol i Ajax styrelse, och har indikerat på att hans son skulle vilja återvända till sin tidigare klubb efter fyra år i Manchester United”, skriver tidningen.

Embed from Getty Images

De Telegraaf har blandat och gett en hel del de senaste åren vad gäller transferrykten, trots att man är Hollands största tidning. Dock känns detta som ett rykte med bra sannolikhet att verkställas, i och med att Blind verkat vara på väg bort från klubben under en period känns det långt ifrån orimligt att Ajax skulle kunna vara nästa destination.

Lingard hyllar Mourinho

Under en mediaträff med det engelska landslaget berättade Jesse Lingard om José Mourinhos tro på honom och hur portugisen hjälpt honom utvecklas under sin tid i klubben.

“Han har varit väldigt bra med mig. Han har både visat tro och förtroende i mig. Det var upp till mig att betala tillbaka för det förtroendet. Han har varit en massiv del i min utveckling och jag kan endast tacka honom för det”, berättade 25-åringen.

Gårdagens och dagens VM

VM2018 Dag 17: 240 minuter av vad?