Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Darmian vill lämna; Martial, Valencia har rest hem; Matic skadad; bud på Maguire

Manchester United spelade tidigt i morse 1-1 mot italienska Milan i Los Angeles. Alexis Sánchez gav United en tidigt ledning men italienarna kvitterade ganska snabbt. Matchen avgjordes sedan med en meningslös straffläggning, där United gjorde nio mål medan Milan bara mäktade med åtta.

Det var förstås ett par steg upp jämfört med matcherna mot Club América och San Jose. Samtidigt är fortfarande det som sker utanför planen som hamnar i fokus.

Igår kväll meddelades att Anthony Martial och Antonio Valencia har lämnat USA. Martial reser till Paris för att han ska bli pappa (för andra gången) medan Valencia reser till Manchester för rehabilitering. Fortfarande kvar i USA är Matteo Darmian, även om han vill vara någon annanstans. Nemanja Matic befinner sig också i USA men ska vara skadad.

Snackisar efter Milan – Manchester United 1-1

United i kontakt med Leicester om Maguire

Manchester United har kontaktat Leicester angående en värvning av Harry Maguire, påstår Sky Sports. Tevekanalen hävdar att United värderar den engelska mittbacken till 65 miljoner pund. Leicester bestämda uppfattning ska dock vara att Maguire inte är till salu.

Vi lär få anledning att återkomma i frågan.

Mourinhos presskonferens

José Mourinho snackade ner matchen på en presskonferens, som ni kan se på Youtube.

…om matchen

“Matchen var bra, en bra träning. Vi spelade i ett system som vi inte spelar väldigt ofta, så en bra erfarenhet.

“Vi gjorde ett par defensiva misstag men offensivt tycker jag att vi var farliga.”

Mourinho tycker inte att straffläggningen betyder någonting men att den var rolig.

…om Martial

“Jag fick reda på att Martial skulle resa till USA när han sa det till mig, det var för tre dagar sedan. När det är personliga skäl, alla analyserar det som de tycker är rätt. När en man ska bli pappa och han [vill] åka har ingen någon rätt att stoppa honom.”

Mer om Martial senare.

…om Darmian

Matteo Darmian var lagkapten mot Milan för att han är en “fantastisk kille” som dessutom inledde karriären i Milan. “Även i en träningsmatch har det en fin betydelse.” Dessutom är han på väg bort från United, så det kan ses som ett slags avsked.

Embed from Getty Images

“Matteo vill lämna. När en spelare vill lämna måste du vara mänsklig om rätt erbjudande kommer. Men inte till vilket pris som helst, hittills är erbjudandena inte ens nära att vara acceptabla. […] Om Matteo stannar blir jag väldigt glad.”

…om VM-spelarna

  • De engelska, belgiska och franska spelarna rapporterar för försäsongsträning måndagen den 6 augusti, det vill säga dagen efter den sista träningsmatchen och fyra dagar före Premier League-premiären. Även om Mourinho tycks uppmana Ashley Young att avbryta semestern i förtid (se nästa rubrik).
  • Victor Lindelöf börjar träna på måndag men han kommer att inleda på egen hand i Manchester, då en USA-resa inte anses vara gynnsam för svensken.

…om Valencia och högerbackar

Statusen för Antonio Valencia tycks försämras dag för dag och prognosen är nu att han missar Premier League-premiären.

“Valencia är skadad. Jag tror att han kommer att vara skadad i början på Premier League. Diogo Dalot är också i en rehabiliteringsfas och kommer inte att vara redo för starten på Premier League.

“Ashley Young är en möjlighet som högerback, han är på semester. Jag vet inte om kan tänka sig att komma tillbaka tidigare eller om han föredrar att ha semester.

“Victor Lindelöf är en annan möjlighet som högerback. Han är inte högerback men en möjlighet.”

Mourinho säger också att Darmian är ett alternativ, om Darmian är kvar i klubben.

…om uteblivna byten

Mourinho pratade också med MUTV (kan ses på Youtube) och förklarade där varför han gjorde så få byten.

“Vi vill inte förlora, vi vill gå för bästa möjliga resultat. Så jag måste gå med spelare i 90 minuter, vilket i det här läget på säsongen inte är det bästa.”

…om Matic

“Vi har redan förlorat Valencia och Matic,” sa Mourinho också i intervjun med MUTV. Uniteds hemsida tolkar det som att Matic är skadad. Någon ytterligare information har vi inte i skrivande stund, men vi kan nog utgå från att Matic inte spelar mot Liverpool.

…om Liverpool

Härnäst väntar match mot Liverpool på lördag kväll. José Mourinho tycker – efter hycklaren Jürgen Klopps helomvändning gällande transfers – att det är hög tid att media börjar kräva att Liverpool ska vinna.

Joel Pereira om straffar och lån

Joel Pereira blev hjälte när United vann straffläggningen mot Milan. “Det känns otroligt. Som målvakt, när det är straffläggning hänger det på dig.”

Att Pereira ska gå på lån är redan bekräftat och destinationen torde vi få besked om inom kort. “Vi får se nästa vecka var jag spenderar nästa säsong.”

Herrera matchens lirare

Ander Herrera utsågs till matchens bästa spelare mot Milan. Ett felaktigt val om ni frågar mig. Herrera överglänstes av Andreas Pereira på mittfältet och jag tycker att Alexis Sánchez var klart bäst på planen.

Om Martials situation

Då det igår kväll framkom att Anthony Martial har lämnat USA spekulerades det, från initierat håll, i att han gjorde det utan José Mourinhos godkännande. Managern förnekade det på presskonferensen efter matchen men Martials status som Unitedspelare är inte alls säker.

Luke Edwards på Telegraph menar att det är osannolikt att Martial återvänder till USA och att United kommer att se det som ett försök att forcera fram en flytt.

Smalling: Tröjan är min

Igår berättade vi att mittbacksrykten gör Marcos Rojo orolig för sin position. Chris Smalling verkar dock ta det hela med ro.

“Jag är van med [rykten] varje år,” säger han till ESPN. “Jag trivs och när jag är fit spelar jag. Just nu är tröjan min och min intention är att behålla den.”

Kay om behovet av en sportchef

På Times skriver chefsfotbollskorrespondent Oliver Kay om Uniteds behov av en sportchef. Intressant läsning!

Spelschemat klart för reserverna

Spelschemat för Uniteds reservlag presenterades idag. United inleder säsongen med en bortamatch mot Fulham fredagen den 10 augusti, samma dag som a-laget premiärspelar mot Leicester.

Reserverna spelar den här säsongen i andradivisionen och målet måste vara uppflyttning till division 1. Ligan avslutas den 26 april (playoff kan dock bli aktuellt efter det) med en hemmamatch mot Wolves.

I en annan del av USA…

…är Jesse Lingard kung på dansgolvet.

Res med oss till Manchester!