Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Andreas Pereira har siktet inställt; Marcos Rojo orolig; Förberett bud på Rebic

Dagens nyhetssvep består av en salig blandning. Ni får bland annat läsa om Marcos Rojos oro för sin United-framtid och Andreas Pereiras beundransvärda inställning.

I övrigt sägs United förbereda bud på Frankfurts Ante Rebic efter att “klubben hållit framgångsrika samtal med spelarens representanter”.

Rojo orolig för sin United-framtid

Det inte direkt någon hemlighet att Manchester United och José Mourinho är ute efter en ny mittback i sommarfönstret. Nu menar Telegraph att argentinaren Marcos Rojo, som för tillfället är skadad efter VM, är oroad över sin framtid i klubben.

Rojo förväntar sig att få framtiden klargjord när Mourinho – och den övriga truppen – anländer tillbaka till Manchester nästa vecka. Den förra Sporting Lissabon-spelarens läger är misstänksamma att United kan försöka sälja spelaren för att göra rum för ett nyförvärv.

Det hela ska till stor del hänga på om United lyckas få loss en ny mittback, med Leicesters Harry Maguire högst upp på listan, enligt Telegraph. Trots att United kan lyckas värva den engelska landslagsspelaren, är det väldigt osäkert om det finns tillräckligt med tid till att hitta en köpare av Rojo. Argentinaren tjänar nämligen över 100.000 pund i veckan, vilket är svårt för många klubbar att matcha.

Rojo skrev även på ett nytt kontrakt med United så sent som i mars i år, vilket tordes försvåra en försäljning ytterligare.

United förbereder bud på Ante Rebic

Enligt den normalt sett trovärdiga tidningen Sport Bild har Manchester United inlett kontakt med Ante Rebics representanter. Den tyska tidningen menar att samtalen ska ha varit såpass lyckade att United nu förbereder ett bud på omkring 44 miljoner pund för 24-åringen.

Den kroatiska landslagsmannen, som till vardags tillhör Eintracht Frankfurt, övertygade stort i VM. Men vi vet samtidigt att det kan vara lurigt att värva spelare som flyger under ett mästerskap.

Pereira har siktet inställt

Andreas Pereira, som spenderade förra säsongen på lån i Valencia, pratade igår till pressen inför matchen mot Milan tidigt på torsdag morgon (svensk tid). Brassen har siktet klart inställt, och det är ord som inspirerar.

“Jag vill göra allt jag kan för att stanna i klubben och hjälpa United den här säsongen. Jag lär mig på träningarna av Michael Carrick, Kieran McKenna och managern själv – dom hjälper mig mycket”, berättar 22-åringen.

Om han inte är den spelare som övertygat mest hittills, så är Pereira åtminstone väldigt nära. Med sin spelskicklighet och bollkontroll har han ingjutit ett lugnt och ett bolltempo centralt i banan som många gånger saknats tidigare. Det ska bli oerhört spännande att se vad Uniteds nummer 15 kan uträtta den kommande säsongen.

Andreas Pereira har även snackat upp mötet med AC Milan, vilket ni kan ta del av i videon här under.

Liverpool-spelare matchklara till United-drabbning

Liverpools storstjärna Mohamed Salah, samt Sadio Mané och Marko Grujic ska alla vara spelklara till matchen mot United på lördag. De två förstnämnda har varit på semester efter VM, medan Grujic haft skadeproblem eller dylikt – får vi anta.

Truppen gör sig matchredo

Vi bjuder även på lite träningsbilder från gårdagen, då laget gör sig redo för mötet med Milan på torsdag kl 05.00 svensk tid.

Vår inför-rapport till matchen finner ni här under.

Inför: Milan – Manchester United

Res med oss till Manchester!