Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Pogba var ett monster

Embed from Getty Images

Manchester United vann igår säsongens första tävlingsmatch. Resultatet skrevs till 2-1 mot Leicester efter att Jamie Vardy reducerat för motståndarna sent in på tilläggstiden. Paul Pogba och Luke Shaw antecknades som Uniteds målskyttar.

Matchen i sig var underhållande på många vis – möjligen lite kryddat just för att det var säsongens första Premier League-drabbning. Den tidiga straffen som Paul Pogba säkert förvaltade gav United en drömstart, precis vad som behövdes efter sommarens lågmälda tongångar.

Eric Bailly ledde backlinjen tillsammans med sin (nya) radarpartner Victor Lindelöf, som startade blott för andra gången tillsammans i en fyrbackslinje. Luke Shaw imponerade efter en tung försäsong och berömdes med all rätt av sin manager efter matchen.

Mittfältet bestående av Andras Pereira, nyförvärvet Fred och kapten Paul Pogba var en trio som gav mersmak. Energi, teknik och balans som lovar mer, även om det givetvis finns delar att utveckla.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

José Mourinho mötte pressen efter vinsten, som sig bör. Det var en förvånansvärt munter United-manager som slog sig ned i stolen för att ge svar på diverse funderingar och frågor.

Mourinho om… matchen

“Jag tycker det [en positiv start på säsongen]… hur som helst så tycker jag att det var en bra prestation. Men med omständigheterna så tycker jag att det var väldigt bra. Försäsongen var väldigt tuff och vi behövde den här fantastiska andan av spelarna att klara av dessa prestationerna och det här resultatet”, menade Mourinho.

“Självklart några fantastiska prestationer. Självklart de killarna med en riktig försäsong, de var spelare i en mycket bättre form. Luke Shaw, Andreas Pereira, Eric Bailly, Darmian, de killarna var bekväma med att spela 90 minuter. Men de andra, de var fantastiska. Marcus Rashford hade problem, men han spelade.

“Pogba var ett monster. Vi trodde på max 60 minuter, men han klarade till 80′. Sedan gjorde sig Lukaku och Fellaini tillgängliga för att försöka hjälpa laget. Fantastisk anda och jag tycker att det fanns perioder med väldigt bra fotboll. Och i perioderna då Leicester var bättre, då spelade vi som ett lag. Och vi hanterade situationerna bra.

“Jag tycker… bra tre poäng, bra vinst. Imorgon bitti träning, sedan en ledig söndag, välförtjänt.”, avslutar United-managern.

…hur svårt valet att starta Paul Pogba var

“Det var inte svårt, beslutet låg hos honom. För att… Andreas Pereira kommer från Valencias bänk, som en winger, för att spela som nummer 6. Fred, tio dagars träning, från den ukrainska ligan, kommer han direkt till Old Trafford. Med Herrera skadad hade jag bara två alternativ. Scott [McTominay] eller Paul [Pogba]. 

“Men om jag spelar Scott så spelar jag två ‘kids’ och en ny spelare. Så jag frågade Paul och han gjorde sig tillgänglig för laget. Och han var väldigt bra för oss.”

Embed from Getty Images

…Luke Shaw

“Matchen var väldigt komplett. Även om jag tänker bort målet, så klart ett viktigt mål för oss, men om jag tänker bort målet… insatsen var väldigt komplett. Jag tycker [att han gjorde] ett misstag, ett defensivt misstag. Och förmodligen kunde linjedomaren hjälpt honom och delat ut en frispark mot Leicester.

“Men en väldigt, väldigt komplett insats. Han behöver bara fortsätta. Inställningen var väldigt bra och den taktiska disciplinen var väldigt bra också. Och han hade fortfarande kraften att kliva framåt och göra ett viktigt mål för oss. Så, en bra insats.”

…skadeläget inför nästa match

“Jag tror att vi kommer att ha samma spelare. De skadade spelarna tror jag inte kommer vara tillbaka till matchen mot Brighton”, berättar Mourinho.

Portugisen tilläger även att en rad spelare, som inte haft en ordentlig försäsong, kommer att ha fler pass i benen och vara i en bättre fysisk form.

…Martials icke-inhopp

“Jag ville göra taktiska förändringar, men jag gjorde det inte för att jag var rädd för hur spelare skulle reagera på [många] minuter. Jag ville spela Martial i en särskild minut, i ett särskilt moment. Jag kände att i ett särskilt moment i matchen var han perfekt för att vidga spelet och hota i omställningarna.

“Men jag var rädd för att spela honom för att jag visste att Paul inte skulle kunna spela 90 minuter, jag visste att Fred också skulle få trubbel. Så det var svårt för allihop.

Embed from Getty Images

…Pogba som straffskytt

“Tanken var att han är en väldigt bra straffskytt. Han gillar ansvaret av det och han är vårt förstaval. Så klart har vi på planen ett andra och tredje val, om förstavalet inte av någon anledning vill ta straffen.

“Men, han var redo och självklart tränade han mycket straffar i VM. I en sådan turnering tränar alla spelare mycket på det. Och han var mycket självsäker. Schmeichel är väldigt bra på straffar, men ingen chans.”

…hur han tog sig an straffen

“Du vet… hur han springer spelar ingen roll. Det som spelar roll är kvalitén och intensiteten, och du kunde känna att riktningen var omöjlig för Schmeichel. Schmeichel går åt rätt håll men han har inga vingar för kunna ta sig dit, endast med vingar. Så det är en fantastisk straff”, avslutar Mourinho presskonferensen.

Claude Puels presskonferens

“Det är en besvikelse för spelarna för att de gav sitt bästa. Självklart, att släppa in ett mål bara några sekunder efter starten av matchen är ledsamt och vi behöver rätta till detta”, berättar Leicester-managern.

“Vår inledning var inte bra nog. Vår första halvlek var en bra insats med bra kvalité, bra press, bra spel framåt och många chanser. Vi måste göra mål i det här momenten, en stark period av dominans i den första halvleken.”

Shaw, Pogba och Pereira med matchreaktioner

Luke Shaw berättar om känslan när han gjorde sitt första mål för United och tillika första mål i seniorkarriären.

“I min karriär så här långt, det är förmodligen den bästa känslan jag haft. Ärligt talat, den bästa känslan till den här dagen var idag”, berättar 2-0-skytten.

Paul Pogba hyllade bland annat Luke Shaws insats och inställning generellt, men förklarade också vad det betyder för honom att bära kaptensbindeln.

“Självklart gör det mig stolt, det gör mig glad att bära den här (armbandet) i en stor klubb som Manchester United. Som jag alltid säger, jag kommer alltid att göra mitt bästa för fansen, för mina lagkamrater, för människorna som tror på mig”, sade Uniteds nummer 6.

Andreas Pereira förklarade också hur glad han var för Luke Shaws skull och berättade samtidigt hur viktigt det var att få en bra start på säsongen.

“Det är väldigt viktigt att starta starkt. Vi vann den första matchen vilket är en lättnad, men vi måste fokusera på nästa match för vi vill fortsätta att vinna matcher”, berättade Pereira som spelade hela matchen centralt på mittfältet.

Imponerande rekord fortgår

Ett av Uniteds mest älskvärd rekord fortsätter att förlängas. Igår var det den 3923:e matchen i följd där minst en egen akademispelare fanns med i elvan eller på bänken. Mot Leicester igår startade tre stycken (Andreas Pereira, Paul Pogba och Marcus Rashford) medans en (Scott McTominay) startade på bänken och byttes in i den andra halvleken.

Rekordraden går tillbaka ända till år 1937 och är något som är oerhört viktigt för klubben och dess supportrar.

Pogba MOTM

Paul Pogba röstades fram till matchens spelare via Uniteds twitter. Helt rätt, om du frågar mig!

Reaktioner på matchen