Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Leicester City 2-1

Embed from Getty Images

Premier League är igång, och den är det med Manchester United som vinnare. Det såg inte vackert ut hela vägen, idag ledde ett tidigt ledningsmål på straff från en viss världsmästare till att Leicester “tvingades” bli spelförande, och tyvärr hade United inte viljan/kraften/lusten att ta över och dominera spelet. Men vad gör det när Luke Shaw punkterar matchen med knappa tio minuter kvar. United är igång, och vi är det med tre poäng.

En straff jag hatar och älskar

Det tog inte ens två minuter innan den överlag svage Andre Marriner pekade på straffpunkten. Tack och lov var det Leicesters straffpunkt han pekade på, efter att en av de blåa försvararna fått bollen på handen.

Fram kliver världsmästaren och dagens kapten, Paul Pogba, och han gör något jag avskyr. Han trippar långsamt fram mot bollen, istället för att löpa distinkt – men när han väl närmar sig bollen sätter han fart och slår in bollen otagbart för Peters son. 1-0 var ett faktum, och United fick en start man knappast vågat drömma om på förhand.

Embed from Getty Images

Vad som kanske borde gett United ett lugn och en trygghet blev dock det motsatta. Leicester ägde boll i närmare 20 minuter efter ledningsmålet, och skapade en jättechans efter dryga kvarten som Ihenacho sköt utanför. Noterbart är att Pogba under den här tiden visar att han är en gigant även bakåt, då han är den som nickar bort ett par inlägg från Leciester, inlägg som hade kunnat bli riktigt farliga. Sammantaget var Pogba bäste spelare idag som jag ser det.

Ett passningsskickligare United

Uniteds innermittfält idag bestod av Fred, Andreas Pereira och Paul Pogba. Tillsammans med Eric Bailly och Victor Lindelöf i mittförsvaret, samt Juan Mata på högerkanten gav det här ett väldigt passningsskickligt United. Och det syntes vid många tillfällen, då svåra situationer nära eget straffområde löstes genom fint kombinationsspel som tog United upp i banan.

Det negativa här var att det dock sällan blev något bra utav det framåt. Man spelade bort delar av Leicesters mittfält, men offensivt var det för svagt tyvärr. Vi kanske kan skylla på att laget inte är samspelt, om så är fallet så kan det många fina kontringstillfällen för United under säsongen. Men det måste bli bättring framåt.

Om vi skall nämna de nya spelarna lite specifikt så skall både Pereira (han är ju ny på så sätt att han nu på riktigt konkurrerar om en startplats) och Fred ha beröm för sina insatser. Precis som övriga spelare var de inte perfekta, men deras insatser lovar mycket gott.

Vad hände med Alexis?

Som sagt, United dominerade inte matchen spelmässigt, men det fanns många omställningschanser som kunde blivit mer än vad de blev. Och den potentiellt största syndaren i de lägena hette tyvärr Alexis Sanchez idag.

Embed from Getty Images

Jag skall börja med att vara snäll mot Alexis. Hans defensiva jobb är så jävla underbart och alla fotbollsspelare i världen skulle må bra av att ha den inställning Alexis Sanchez har.

Men tyvärr såg det inte speciellt bra ut framåt. Framförallt var det hans korta passningar som inte satt alls idag, det var som att han var ängslig eller vant sig vid att spela med sämre medspelare än han hade idag.

Man kunde nästan ana på hans ansiktstuttryck och kroppsspråk att det liksom inte stämde idag. Han försökte, det skall han ha all cred för, men efter hans fina försäsong så hade jag högre förhoppningar på honom idag. Men det kommer, det är jag säker på.

Matchvinnar-Shaw

Han som kom till klubben 2014, han har gått igenom ett svårt benbrott, kritiserats för både det ena och det andra och har helt ärligt haft en svag försäsong. Ändå är det hans 2-0-mål som blir direkt avgörande idag.

Luke Shaw är för tillfället inte den bästa av vänsterbackar, och spelet i övrigt lämnade en hel del i övrigt att önska. Men han gjorde idag sitt första mål för den vackraste av klubbar, och då tänker jag vara positiv.

Embed from Getty Images

Att Shaw får göra det här målet kan bara vara gott för hans självförtroende. Målet i sig föregås av fint spel från höger av ett flertal spelare (Mata får assisten), men Shaws agerande är något av ett misstag i förstaläget. Ett något svagt försvarsspel för Leicester ger honom dock chansen att revanschera sig, och han sätter bollen bakom Schmeichel.

Att Vardy gjorde mål på stopptid var därför tråkigt, men det var bara en reducering inte en kvittering. United har vunnit årets premiär, det tar vi med oss den här fredagskvällen. Idag känns det extra bra att vara Unitedsupporter.

Res med oss till Manchester!