Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Rapporter om missnöje med Mourinho; Greenwood till landslaget; Soppa kring Pogba

Stämningen kring United är, milt uttryckt, lite tudelad just nu. För damlaget verkar de mesta vara guld och gröna skogar, med en oerhört lovande första match i söndags och en allmänt positiv känsla och attityd kring hela laget. Kring herrarna däremot verkar knappt någonting vara positivt. Det rapporteras om missnöje med Mourinho, Raiola är ute och svingar å Pogbas vägnar och spelet ser minst sagt dåligt och tråkigt ut.

Växer missnöjet med Mourinho?

Det är Telegraphs James Ducker som skriver att fler och fler Unitedspelare, och även annan personal i klubben, börjar tröttna på Mourinho. Både på det rent fotbollsmässiga, men också på stämningen Mourinho för med sig – en mer positiv attityd önskas vad det verkar.

Enligt Paul Hirst på The Times står styrelsen dock helt och fullt bakom Mourinho, och den retoriska frågan “varför skulle vi diskutera Zidane när det inte finns något jobb ledigt” ställs.

Allt som allt så är det inte speciellt fridfullt kring A-truppen (mer om det nedan, om Raiola och Pogba) och det börjar bli mer och mer uppenbart att något måste göras. Jag skall inte gå in för djupt på det, utan återbesök istället gårdagens artikel där Österdahl går igenom hur situationen nu är.

Highlights från i söndags

För herrarna gick det som bekant inte speciellt bra i söndags. För damlaget såg det däremot väsentligt mycket bättre ut, då laget slog Liverpool med 1-0 i sin första tävlingsmatch någonsin.

Se höjdpunkterna från matchen nedan.

Greenwood till landslaget

Hon var en av de bästa på planen i Manchester Uniteds första match för säsongen, och nu belönas hon med en landslagsplats. Lagkapten Alex Greenwood är Uniteds representant i det engelska landslagets två avslutande VM-kvalmatcher.

United publicerade tidigare idag en intervju med Greenwood, läs den här.

Pawson dömer mot Tottenham

Det blir Craig Pawson som dömer Manchester United-Tottenham på måndag, tillsammans med Eddie Smart och Richard West som assisterande domare och Jonathan Moss som fjärdedomare.

39-åringen har dömt United vid 16 tillfällen tidigare, som slutat med 11 segrar, tre oavgjorda och två förluster för United. Sist var borta mot Brighton i våras, en match som slutade med förlust. I mars höll han däremot i pipan när United slog Liverpool med 2-1, så vi hoppas på en sådan insats istället.

 Vi tar en tur ner i sandlådan

Vid halv nio i morse (svensk tid) bestämde sig Mino Raiola, agent åt Paul Pogba, att hoppa ner i sandlådan lite. Detta efter att Pogba kritiserats utav Paul Scholes efter sin prestation mot Brighton, men också efter sina uttalanden efter matchen.

Detta är vad Pogba sa: “Vi förtjänade inte att vinna. Vi visade inte rätt attityd, de hade mer hunger än vi. Min attityd var inte bra nog. Det här blir en bra läxa för oss alla.”

Vilket fick Scholes att kommentara följande: “Jag hoppas att det blev fel i översättningen där. Det finns inget försvar för en sådan kommentar. Det där ska ska du ju ha koll på själv, eller hur? Att ha rätt attityd, det säger du ju till dig själv hela tiden. Det ska inte andra behöva säga åt dig. Det finns inga ledare i laget. Vi trodde att Pogba skulle vara den perfekta kandidaten, men har var inte där i dag. Han gjorde ännu en riktigt dålig match. Han är otroligt ojämn.

Vilket fick Mino Raiola att twittra att Scholes är rädd för att bli bortglömd och att han inte skulle känna igen en ledare även om han hade Sir Winston Churchill precis framför sina ögon. Raiola lade också till att Scholes borde bli sportchef i United och att han då borde säga till Ed Woodward att sälja Pogba, samt att det skulle bli sömnlösa nätter för att försöka hitta en ny klubb åt fransmannen (det där sista får vi anta att han skrev ironiskt).

Även om jag säger att Raiola lägger sig i sandlådan går det dock inte att inte oroa sig över det här. Raiola är ingen flitig twittrare (detta var tweets nummer fyra och fem i år, och han har nu 37 tweets sedan han startade kontot 2014, med reservation för att han raderat några tidigare), så att han går ut på det här sättet är ovanligt och med tanke på ryktena om att Pogba inte drar jämnt med Mourinho får de anses oroväckande. Jag skulle inte tro at Pogba lämnar nu i augusti, men det är onekligen något som skaver för honom, och vi får hoppas att United kan lösa det så fort som möjligt.

https://twitter.com/GNev2/status/1031799445728505856?s=19

Gary Neville red ut till försvar för Paul Scholes och tycker att Pogba bör få Raiola att hålla tyst, men Pogba valde att twittra om Eid Mubarak istället.

Beckham prisas

Det blev idag också officiellt att David Beckham kommer prisas med “UEFA President’s Award” utav det europeiska fotbollsförbundet, UEFA.

Priset delas ut till en person som stått för “enastående prestationer, professionell excellens och exemplifierande personliga egenskaper”. Beckham får det för att han är en global ambassadör för fotbollen och dess värderingar i jordens alla hörn, samt hans humanitära insatser, främst riktade mot barn.

Priset har delats ut sedan 1998 (-99, 2015 och 2016 delades dock inget pris ut) och har tidigare tilldelats bland andra Paolo Maldini, Alfredo Di Stefano, Johan, Cruyff och inte minst Sir Bobby Charlton som fick priset 2008.