Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Managern är inte viktig, laget är viktigt

Det var en glad Mourinho som mötte pressen efter matchen igår, av förklarliga skäl. Efter två tunga förluster blev det seger borta mot Burnley, något som smittade av sig på humöret på presskonferensen där han bland annat berömde sitt lag och “dedikerade” segern till Ed Woodward.

Utöver presskonferensen berättar vi att Marcus Rashford har bett om ursäkt, att Nemanja Matic är nöjd med Mourinhos beteende samt att Premier League igen visar att de inte bryr sig om fansen överhuvudtaget.

Mourinhos presskonferens

Mourinho var som sagt på bra humör efter gårdagens match, och när han mötte media berömde han sitt lag rätt igenom.

Några korta punkter av vad som sades från portugisen:

  • Om Lukaku: “Han spelade väldigt bra för oss. Gjorde två viktiga mål, kunde ha gjort fler. Han var förmodligen lite trött efter att vi blev en man mindre, men vi lyckades att få några bra positioner i kontringar med Paul [Pogba] och Romelu även när vi spelade med tio man, och han borde förmodligen ha lämnat med ett hattrick. Men det viktiga är att han gjorde två mål och laget vann.”
  • Om att fansen så tydligt var på hans sida och inte bara lagets: “Ja, men med mig är inte viktigt. Det viktiga är laget. Jag säger alltid det, managern är inte viktig, laget är viktigt.”
  • Om planet som protesterade mot Ed Woodward: “Jag tittar inte upp mot himlen under match, om jag inte ber killen där uppe om hjälp. Jag såg inget plan, men Ed Woodward vann. Den här eftermiddagen vann han, 2-0.”
  • Om det röda kortet: “Jag vet inte,  jag såg inte. Jag vet inte, men Moss hade en bra match. Bra insats verkligen, precis som hans två assistenter. Och vid den situationen är det enda jag kan säga är att förmodligen spelade erfarenheten Bardsley, med 20 års fotboll mot impulsen och naiviteten hos en kille som varit i toppfotbollen i tre år, men är fortfarande en ung kille. Hårt? Jag vet inte, kan vara gult kort för båda och köra på kanske.”

Se hela presskonferensen här.

Läs mer om matchen här:

Dessutom har vi livesändning ikväll på Muss.ses Facebook, där vi går igenom säsongsinledningen. Haka på där klockan 20.30 med frågor.

Matic positiv till Mourinhos beteende

Nemanja Matic har spelat länge under José Mourinho nu, och säger sig vara positivt inställd till hur managern hanterar media genom att fokusera på sig själv och på så sätt skydda spelarna genom att ta fokus från dem.

Enligt The Guardian sa Matic följande:

“Han vet vad han gör. Ni [media] vet förmodligen det också. Det är bra för oss.

“Jag tycker han hanterar pressen väldigt bra, det är därför han är här i Manchester United. Jag ser ingen skillnad. Han var fylld av självförtroende före matchen, han förberedde den på ett väldigt bra sätt. Vi visste att de skulle kunna ge oss problem med långbollar, det var därför Marouane Fellaini spelade nära vårt försvar, för att stoppa deras långbollar.”

Rashford ber om ursäkt

Ingen kan väl ha missat att Marcus Rashford blev utvisad igår. Ni som läst betygen från tidigare idag vet också att jag var extremt kritisk mot den utvisningen, då jag tycker att den är så fel den kan bli. Man måste få ha känslor, och en panna mot en annan panna är inte farligt.

Tyvärr gick Marcus Rashford ut och bad om ursäkt, vilket kanske är bra i det långa loppet mot FA, men egentligen är ytterligare ett bevis på hur sjuk fotbollsvärlden ut, att domares felbeslut alldeles för sällan faktiskt ses som de felbeslut de är.

Matchflytt

Idag blev det också klart att Uniteds match mot Everton flyttas från lördag 27 oktober klockan 13.30 till söndag 28 oktober 17.00 (svenska tider). Vilket återigen visar hur lite Premier League (och kanske ännu mer tevebolagen som sänder matcherna) faktiskt bryr sig om sina fans. Varför? Låt mig utveckla:

Premier League, och då i synnerhet Manchester United, har extremt många fans från runtom i världen. Jag kan inte procenten, men det är ganska många människor på en hemmamatch för United som inte är boende i Manchester med omnejd. Människor som alltså är beroende av långa resor, kanske med tåg för de som kommer inom Storbritannien men också med flyg.

Att då med mindre än två månader kvar till en match flytta den från tidigt lördag till sent söndag ställer till det något fruktansvärt för alla de som redan köpt biljett. Eftersom det var klart med match på lördagen är det garanterat många som bokat sina flygbiljetter från Manchester på söndagen, men nu är alltså matchen slut ca klockan 18 brittisk tid på söndagkvällen istället. Vilket så klart ställer till det för många.

Och allt detta för att Tottenham var tvungna att flytta sin match från söndag till måndag, och tv-bolaget tycker att det är bättre för dem att United sent söndag istället för tidig lördag, något som Premier League (eller United för den delen) inte verkar ha några som helst problem med. Med tanke på hur mycket pengar United har i sin skattkista kan man tycka att det vore rimligt att klubben steppar in och hjälper de människor som drabbas, men inte är ni väl så naiva att ni tror att det kommer hända?

Ta stackarn som twittrat härunder, som skall flyga från Nordamerika och tillbaka för att se matchen. Tror ni någon som faktiskt har ansvar för att det här har hänt kommer lyfta ett finger för att hjälpa honom? Icke då.

Fler reaktioner från igår

För att få sluta på en roligare ton tar vi här några spelarreaktioner från efter matchen igår.

https://www.instagram.com/p/BnO8nNUldVO/?taken-by=lukeshaw23

https://www.instagram.com/p/BnRGeG3Hm-q/?taken-by=jesselingard

https://www.instagram.com/p/BnPc3KJACBE/?taken-by=romelulukaku