Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg Burnley – Manchester United 0-2

Sista matchen före landslagsuppehållet blev ett kraftigt steg i rätt riktning. Seger med 2-0, visserligen mot ett dåligt Burnley, men det är såna här matcher som kan behövas för att hamna på rätt väg igen.

Slutsiffrorna var dessutom i underkant, Romelu Lukaku borde gjort ett mål till på någon av alla de chanser han fick i andra halvek (dock efter att ha gjort två i första, så ingen skugga på honom), Paul Pogba brände en straff och United fick inte en solkar straff när Lukaku revs ner efter att ha rundat Joe Hart i en kontring. Allt som allt var det dock en positiv insats, och det tar vi med oss, även om vi inte skall dra för stora växlar heller, det var ju faktiskt bara en match.

Tyvärr svärtades matchen ned utav domare Moss, vars insats var under all kritik, faktiskt inte bara mot United även om de grövsta misstagen drabbade oss. Faktum är att det ganska lätt går att argumentera för att inte mindre än tre Burnleyspelare skall visas ut i den andra halvleken, men de situationerna stannade på sammanlagt en varning för dessa tre spelare.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Tog de två skott Burnley fick iväg mot mål, varav det andra i slutet av matchen var viktigt. Ett reduceringsmål där och det hade blivit onödigt spännande. Generellt bra med fötterna också och sände ut den stabilitet vi är vana vid.

Antonio Valencia: 6

Lyckades idag faktiskt få något inspel förbi första försvarare, och han var stabil defensivt. Högerbacksplatsen är dock inte längre en position där United är väl rustade när Valencia spelar, i alla fall inte om vi jämför med våra konkurrenter.

Chris Smalling: 7

Såg till och med teknisk ut vid ett tillfälle och i övrigt var han mycket bra i kampen mot Burnleys Chris Wood, även om Smalling kanske fick använda armarna lite väl mycket ibland utan att domaren blåste.

Victor Lindelöf: 7

Minst lika bra som Smalling. Kanske är det med honom han gör sig bättre, för det såg ut som en Lindelöf med självförtroende både i försvarsspelet och med boll. Härligt att se.

Luke Shaw: 8

Uniteds bästa spelare tillsammans med Lukaku. Ständigt ett farligt vapen framåt och stabil bakåt. Det känns som att han börjar närma sig den klass han hade före sitt otäcka benbrott. Fantastiskt kul att se, då han ser snabb och rapp ut, och ett nytt kontrakt måste komma snart.

Marouane Fellaini: 6

Var stabil bakåt och hjälpte backlinjen mycket med att få undan bollar, samt att han ibland gick in i press på ett bra sätt. Men nej, när Fellaini faller ner i backlinjen för att bygga upp ett anfall, då händer inte mycket bra.

Nemanja Matic: 5

Känns inte riktigt igång än. Defensivt var han väl rätt okej, och det brukar ju räcka för Matic. Men idag hade han Fellaini bredvid sig där i en defensiv roll, vilket gjorde att Matic stundtals skulle framåt. Och då händer faktiskt ingenting, vilket inte är godkänt för en mittfältare i United. Jag önskar verkligen att vi får se Pereira i den positionen igen.

Paul Pogba: 6

Utbytt 92. Blandade och gav. Osynlig i början, växte sedan in i det och var bra större delen av andra halvleken. Minus dock var den ruskigt dåliga straffen, och kanske än mer minus att han inte gav bort den till Lukaku som kunde fått göra hattrick.

Jesse Lingard: 7

Utbytt 77. Man är ju lite repetitiv kring Lingard, men han springer ju mycket. Idag gjorde han det bra, och han var direkt inblandad i andra målet. Plus att han var ett konstant hot mot Burnleys backlinje tack vare sin ivriga press. Är just nu given i sin roll.

Romelu Lukaku: 8

Ja, han missade för mycket i slutet, men två mål skojar man inte bort. Det första en fin nick, det andra påpassligt efter ett par studsar – som en målskytt skall göra. Bäst på plan tillsammans med Shaw.

Embed from Getty Images

Alexis Sanchez: 7

Utbytt 61. Varnad, och utbytt rätt tidigt, och det är inte en världsstjärna vi ser för tillfället. Men han stod för ett högkvalitativt inlägg som gav 1-0, jobbade konstant och det var ändå oftast runt honom det hände saker framåt. Och då är man väl ändå ganska bra.

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 61. Spelade för kort tid för att betygsättas, då han blev utvisad efter endast tio minuter i en situation där han jobbat fram en hörna. Burnleys Phil Bardsley sparkade ner honom långt efter att bollen gick över linjen (helt medvetet), och Rashford gjorde det som alla människor med ett normalt känsloliv skulle gjort; han blev förbannad och klev fram till Bardsley som kände Rashfords panna mot sin och ropade till domaren. Nej, det var ingen skallning, nej det var inget korrekt rött kort – det kommer jag hävda till döddagar, även om det så klart var onödigt av Rashford att ge Bardsley chansen att få det att se ut så. Två gula på Bardsley (som efter att han gråtit till domaren satte sin panna på Rashfords på exakt samma sätt som Rashford precis gjort) och ett gult på Rashford hade varit det rimliga, om inte Bardsley till och med skulle fått ett direkt rött efter sin smutsiga nedsparkning som verkligen inte hör hemma inom fotbollen. Ett rimligt fotbollsförbund hade strukit det röda kortet på Rashford, men det lär inte hända, framförallt inte eftersom Rashford tyvärr gått ut och bett om ursäkt för vad som hände.

Embed from Getty Images

Ander Herrera: n/a

Inbytt 77.  Spelade för kort tid för att betygsättas. Kom in en stund efter Rashfords utvisning för att försvara ledningen, och han gjorde det helt okej.

Eric Bailly: n/a

Inbytt 92. Spelade för kort tid för att betygsättas.