Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Intervju med Pereira; Ägarfrågan; Ingen sportchef så länge Mourinho är kvar?

Det är snart dags för riktig fotboll igen. Troligen blir det med José Mourinho på bänken, då hans eventuella straff efter vad han skall ha sagt efter Newcastlematchen troligen inte kommer hinna behandlas före lördag. Dessutom påstås det nu att United troligen inte kommer anställa en sportchef så länge Mourinho är kvar, och så har vi en intervju med Andreas Pereira att gå igenom.

Vi inleder så klart med att påminna om den fantastiska nyheten att Luke Shaw skrivit på nytt kontrakt med Manchester United. Läs mer om kontraktet här och läs även Sarahs krönika om just Shaw från igår här. Tidigare idag släppte vi också införrapporten inför Chelsea.

Ingen sportchef när Mourinho är kvar?

Det har varit mycket fram och tillbaka kring en eventuell sportchef i United den här hösten. Först kom rapporterar om att det planeras men är långt kvar, det följdes av rapporter om att det skulle snabbas på och inte alls vara så långt borta. Nu rapporterar Daily Mail att det troligen inte kommer komma en sportchef så länge Mourinho är kvar, vilket ju i och för sig inte behöver säga speciellt mycket då portugisen minst sagt är ifrågasatt.

Daily Mail skriver att det inte skall finnas några omedelbara planer på att fylla positionen, samt att Ed Woodward faktiskt funderar på att internrekrytera posten då det anses finnas ett flertal kandidater i klubben som skulle kunna ha det som krävs. Naturligtvis har United också förknippats med etablerade sportchefer i andra storklubbar, det kommer liksom när det är Manchester United.

Intervju med Pereira

Uniteds mittfältare Andreas Pereira har gjort en intervju med en brasiliansk sajt. Den som kan portugisiska kan läsa den här, annars har vi översatt en del nyckelcitat nedan.

Pereira pratar bland annat om sin relation till Mourinho. ”Relationen är bra, det är lugnt. Jag har en väldigt bra relation med honom, med spelarna. Och han har också en bra relation med spelarna. Vi känner inte att pressen kommer från utsidan. Alla säger att han kommer bli sparkad, vi känner inte det. För att du skall förstå, jag har oftast inte engelsk media på min telefon som jag blir inte påverkad av allt de säger. Han är vår manager, vi ger vårt liv på planen för honom och även för oss. Alla är väldigt lugna, fokuserade och glada.”

Embed from Getty Images

Pereira pratar också om den ökända Instagramvideon från Paul Pogba under matchen mot Derby. ”Det var i en cupmatch. Pogba postade videon innan och det var jag och Luke Shaw skrattandes. Vi ledde med 1-0 när videon spelades in. Sen förlorade vi, och folk säger att Pogba postade den senare. Men han postade före. Managern trodde att Pogba hade postat senare. Han frågade honom varför det hände. Det fanns en stämning runt det. De här sakerna var ute här i England. Men, jag hade ingenting med det att göra. Mourinho gav mig chansen, ha sa till mig ’jag vill att du skall stanna här’. Det vore att skjuta mig själv i foten att prata illa om killen som först gav mig chansen att spela och fortfarande gör det.”

Han pratar också om den negativa sidan av att spela i en klubb United, samt om staden Manchester. ”Staden i sig är cool, men jag stannar hemma eftersom vädret inte är speciellt bra. Det regnar mycket och är mycket vind, vi vill oftast bara stanna hemma. Det är lite komplicerat, det är mycket fans från Manchester [United] och från City. Det har redan hänt mig när jag parkerat bilen, folk ser att jag är en Manchesterspelare och de repar min bil. De är komplicerat. Såna saker händer, men inte alltid, eftersom folk är väldigt lugna. Att ha två stora klubbar så nära är ovanligt och speciellt.”

För att läsa något mer av intervjun på engelska, se här.

Ny ägare eller rök utan eld?

För några dagar sedan började det dyka upp rykten gällande att Saudiarabiens kronprins, Mohammad Bin Salman, siktat in sig på att köpa Manchester United. Dessutom kom rykten om att Glazers skulle vara intresserade av sälja för den nätta summan tre miljarder pund.

Två artiklar, med väldigt olika vinklar, har kommit under dagen som behandlar ämnet. Den första, från The Independent, säger att rykten att Bin Salman skall vilja köpa en fotbollsklubb i sig inte är ologiska. Det är i princip Qatar som äger Paris Saint-Germain, och Manchester City ägs som bekant utav medlemmar i Förenade Arabemiratens kungafamilj, varför skulle inte saudiaraberna vilja ge sig in i samma bransch? Bin Salman har redan alla pengar i hela världen, så naturligtvis vill han ha mer och Manchester United är en kassako som skulle ge honom möjlighet till det. United har redan ett par samarbeten med Saudiarabien sedan mer än tio år.

Den andra artikeln (tekniskt sett ett blogginlägg) kommer från The Guardians Marina Hyde, och behandlar mer själva ryktena. För de verkar sannerligen komma från minst sagt osäkra källor, närmare bestämt lite random twitterkonton som sedan plockades upp av den minst sagt tveksamma Daily Star.

Läs Hydes artikel så kanske ni kan känna er något lugnare. För helt ärligt (och det här är min helt privata åsikt, inte Muss officiella) så skulle det vara en total katastrof om United blev köpta av den saudiska kungafamiljen. Glazerägandet är dåligt för klubben, ett saudiskt ägande skulle vara dåligt för världen. För Mohammad Bin Salman är samma Bin Salman ni läst om i samband med dödsfallet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi, så vad vi än tycker om Glazers så är detta inte acceptabelt. Låt oss hoppas att det bara är fria twitterfantasier som fått för stor spridning.

Inget straff för Mourinho – än

José Mourinho har som bekant anmälts till FA för”kränkande och/eller förolämpande och/eller olämpligt språk” på portugisiska efter matchen mot Newcastle.

Enligt Simon Stone på BBC kommer det dock troligen inte hinnas med några förhör den här veckan, vilket gör att han med all säkerhet kommer finnas med på bänken mot Chelsea på lördag.