Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

OFFICIELLT: Luke Shaw förlänger till 2023

Embed from Getty Images

Manchester United har, på både sin hemsida och sina sociala medier, offentliggjort att Luke Shaw förlänger sitt kontrakt med klubben. Engelsmannens tidigare avtal skulle ha löpt ut så snart som till sommaren, men 23-åringen är nu alltså klar för fem nya år med klubben – med en option på ytterligare ett år.

Luke Shaw, som öppnade sin tid i Manchester United på ett strålande sätt, har sedan benbrottet 2015 haft det allt tuffare att hitta tillbaka till sitt forna jag. Under sommaren talade mycket för att klubben skulle vara ute efter en ny vänsterback, vilket sedermera skulle skjutsa den förre Southampton-spelaren allt längre från startelvan.

Ett nyförvärv uteblev och Shaw har sedan dess gjort vänsterbackspositionen till sin egen. Den redan tvåfaldiga ”månadens spelare” i klubben (den här säsongen) hoppas nu på att fortsätta i samma spår.

”Jag vill låta alla veta att jag kommer ge allt för att ge tillbaka till dem och leverera framgång över åren som kommer. Jag är fortfarande väldigt ung med mycket mer att lära, och jag kan inte vänta på att få fortsätta min utveckling under José Mourinho”, säger 23-åringen.

Embed from Getty Images

”Jag är glad över att vi behåller en sådan talangfull ung engelsk spelare med en ljus framtid framför sig”, meddelar manager José Mourinho efter kontraktsförlängningen.

Hur mycket 23-åringen kommer att tjäna i och med det nya kontraktet har – än så länge – inte dykt upp från några mer ansedda källor.

Förhoppningsvis har vi bara sett starten på ännu en ung spelares framfart mot en lång och framgångsrik karriär i Manchester United!

Vi tipsar även en extra gång för vår krönika som släpptes igår, gällande just Luke Shaw och dennes dåtid och framtid.

Luke Shaw; en superstar mot alla odds