Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Något mer konservativt mot Tottenham; Ferguson på Carrington

Lugnet före stormen. Det är drygt 24 timmar kvar innan det första riktigt stora testet för Ole Gunnar Solskjaers Manchester United. Vår norske manager har lite löst börjat prata upp matchen nu i slutet av veckan, bland annat har han pratat om att United inte kommer köra någon “gung-ho”-taktik (alltså full fart framåt) mot Tottenham imorgon.

Här läser ni vår rapport inför matchen samt även första halvan av Solskjaers presskonferens från i torsdags. Andra halvan är embargo till sent ikväll, så den hanterar vi i morgondagens matchdagsblogg.

Något mer konservativt?

Ole Gunnar Solskjaer pratade i morse med Sky Sports Soccer AM och pratade om att United kan överraska några med hur laget kan avsluta ligan.

Vår norske manager sa också att i matcher som denna kan man inte bara åka och köra full fart framåt på ett naivt sätt

“När man spelar mot ett bra lag måste man försvara, man måste förtjäna att vinna matchen. Så klart kommer vi inte göra full fart framåt naivt, men United handlar om anfallsfotboll och vi måste åka dit och attackera. Vi måste vinna för att ha en chans att passera dem i ligan, så vi kommer så klart dit för att ta tre poäng. Att gå ut på Wembley med en Man United-tröja på, det tar fram det bästa ur ganska många spelare tror jag, så förhoppningsvis får vi se det imorgon.”

Rashford kan bli lika bra som Kane

Ole Gunnar har också pratat om sin supertalang i anfallet, Marcus Rashford. Solskjaer beskriver det som väldigt spännande att jobba med en sådan talang, och att Rashford kan blir en topptoppspelare.

“Han är läskigt snabb, han blir nu starkare, han kan hålla uppe bollen för oss och han är en bra länkspelare.

“Han kan bli en topptoppspelare. Vi kan prata om Harry Kane och hans klass, jag är säger på att Marcus har potentialen att komma upp dit.”

Embed from Getty Images

Ferguson med på träning?

När laget anlände till träning i morse syntes också en annan person köra in på Carrington, närmare bestämt Sir Alex Ferguson.

Exakt vad han skall göra där är inget vi fått besked om, men Solskjaer har knutit sin gamle manager än närmre A-laget vad det verkar, något som skall ha varit uppskattat bland spelarna. Som vi vet hade Sir Alex stora hälsoproblem för ett halvår sedan, så någon extremt aktiv roll lär vi inte prata om för skotten, men bara att han är där ger naturligtvis ett lyft i moralen.

I den länkade artikeln står också att Paul Pogba inte syntes köra in till träningen, vilket dock inte behöver betyda något då fotograferna kan ha missat honom. Det skall också vara bekräftat att United tar tåget ner till London ikväll.

Silly Season

Vi är i januari vilket innebär öppet transferfönster. Det finns inga rykten med någon substans just nu gällande United, utan mycket snack. Ett av de mer roliga snacken just nu är Peter Crouch i hans kolumn på Mail Online, där han tycker att Marko Arnautovic skulle passa bra in i United. En 29-åring med brokig historik, njae säger jag.

I övrigt så pratas det om att United skall ha kontaktat Philippe Coutinhos agent om att värva brassen från Barcelona. Just nu har han svårt att ta plats i förstaelvan, men att Coutinho skulle lämna Barcelona blott ett år efter att ha kostat över en miljard får även det ses som osannolikt. För mig luktar det agent som vill hålla sin spelare i ropet, inte mer än det.

Res med oss till Manchester!