Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Positiva kontraktssamtal med De Gea och Martial; Beckham köper del av Salford

Scott McTominay i måndags. David de Gea och Anthony Martial inom kort. Ja, mer och mer pekar åtminstone på att kontraktsförhandlingarna börjar närma sig sitt slut.

Dagens stora nyhet kommer annars från den lilla grannklubben Salford City, där David Beckham går in som delägare. Vi firar också Andrei Kanchelskis och noterar att United höll Unicefgala.

Positiva kontraktssamtal

Ed Woodward är en upptagen man just nu. Manchester United behöver en ny manager inför nästa säsong. Mauricio Pochettino är fortsatt favorit men Ole Gunnar Solskjaer får allt större stöd. Klubben förväntas dessutom anställa sin första sportchef. Rekryteringsprocessen sägs vara omfattande och ska inkludera interna och externa fotbollsexperter.

Samtidigt har United ett antal spelarkontrakt som behöver förnyas. Enligt James Robson på Evening Standard leds samtalen av Matthew Judge, som är chef för företagsutveckling.

David de Gea och Anthony Martial är de prioriterade spelarna. Samtalen ska vara positiva. United sägs vara alltmer säkra på att de båda spelarna ska förlänga med klubben.

I tillägg diskuteras kontrakt med Ander Herrera och Juan Mata. Trots att de båda spanjorerna sitter på utgående kontrakt ska dock De Gea och Martial vara prioriterade.

Beckham går in i Salford City

Salford City har fått en ny delägare. Det är David Beckham som kliver in i klubben. Beckham köper tio procent av klubben av Peter Lim. Därmed kommer Class of ’92 att ha full kontroll på klubben, med 60 procent av aktierna. Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville och Paul Scholes har sedan tidigare varsin andel. Lim äger resterande del av klubben.

Det sägs att planen alltid var att Beckham skulle bli delägare i klubben. När Class of ’92 klev in 2014 avböjde han dock för att utforska andra möjligheter. Beckham är även delägare för den amerikanska klubben Inter Miami, som kommer att göra debut i MLS nästa år.

Salford siktar den här säsongen på uppflyttning till League Two. De är just nu trea i serien, en poäng bakom tabelltoppande Leyton Orient. Ettan går upp medan lag 2 till 7 får spela playoff om en plats.

Beckhams delägarskap i Salford är villkorat FA:s godkännande, något som anses vara en formalitet.

I samband med att Beckham presenterades som ny klubbägare höll Class of ’92 presskonferens. Av intresse just nu är också att Paul Scholes sägs vara aktuell för managerjobbet i Oldham. Där var Scholes förtegen men han säger att han vill tillbaka till fotbollen på något sätt. Om hans delägande i Salford påverkar möjligheterna att vara manager för Oldham vet han inte.

Rashford i Paris

Vi noterar att Marcus Rashford har spenderat dagen i Paris. Någon information om varför har vi i skrivande stund inte, så tills vidare utgår vi från att han är tillgänglig för spel mot Arsenal.

United for Unicef

Manchester United höll igår sin årliga välgörenhetsgala United for Unicef. Under kvällen samlades 225 000 pund in.

När Ole Gunnar Solskjaer gjorde sin första match som manager fick han specialtillverkad klocka för att markera tillfället. Den klockan donerade managern och den inbringade inte mindre än 35 000 pund.

Kanchelskis 50 år

Vi gratulerar Andrei Kanchelskis! Han fyller 50 år idag. Då det begav sig, 1991 till 1995, gjorde han 36 mål på 161 matcher för United. Han vann bland annat två ligatitlar, FA-cupen och ligacupen under sin tid i klubben.

I Promise You Never Read a Story Like This, Mate

Avslutningsvis idag ett länktips. Det har blivit Jesse Lingards tur att skriva sin berättelse över på Players’ Tribune. Fantastisk läsning!