Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt långtidskontrakt till McTominay

Manchester United meddelar idag att den unga mittfältaren Scott McTominay har signerat ett nytt långtidskontrakt med klubben. Det nya kontraktet löper till juni 2023, med en option på ytterligare ett år.

McTominay, född i Lancaster i England, är skotsk a-landslagsspelare. Han fyllde nyligen 22 år. Utbildad i Manchester Uniteds akademi fick han göra a-lagsdebut mot Arsenal i maj 2017. Han etablerade sig på allvar i laget förra säsongen, då det blev 23 matcher (varav 14 från start). Den här säsongen har det blivit fyra starter och fyra inhopp. Han väntar fortfarande sitt första mål för klubben.

Scott McTominay:

Manchester United har varit mitt liv sedan fem års ålder och att spela för klubben är allt jag någonsin har velat göra. Jag är fortfarande ung och lär mig hela tiden från managern, hans tränarstab och världsklasspelarna i truppen. Jag kan inte bärga mig för att fortsätta min utveckling i klubben.

Ole Gunnar Solskjaer:

Scott har varit i klubben sedan en väldigt ung ålder, han har utvecklats genom vår akademi och har gjort fantastiska framsteg de senaste åren. Scott är en ung mittfältare och förbättrar sig konstant. Han är en intelligent spelare som alltid vill lära sig. Jag är jätteglad att han har signerat ett nytt kontrakt och det är ingen tvekan om att han går en ljus framtid till mötes.

Det har den senaste tiden spekulerats i att McTominay ska lånas ut. Hur det blir med den saken återstår att se. Solskjaer var skeptisk på presskonferensen i fredags. Det nya kontraktet gör varken till eller från i frågan.

McTominays gamla kontrakt löpte till sommaren 2021, med option på ett år till. Det gör mig aningen förbryllad till att han får ett nytt kontrakt nu.

United har ett antal kontrakt att förhandla om. Mest spekuleras det om Anthony Martial och David de Gea. Ander Herrera, Ashley Young och Juan Mata sitter på kontrakt som löper ut efter den här säsongen.