Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Sánchez är redo, Fellaini borta en månad

Ole Gunnar Solskjaer har idag pratat med media inför Manchester Uniteds hemmamatch mot Brighton & Hove Albion. Den tillfälliga managern säger att Alexis Sánchez är tillgänglig igen medan Marouane Fellaini är långtidsskadad.

I andra nyheter tar vi upp Sir Matt Busby, Andy Cole, Juan Mata och en del annat.

Solskjaers presskonferens

Solskjaer var som vanligt på gott humör på sin presskonferens.

…lagnyheter

”Nej, det är inte många problem. Det är lite småproblem, som det alltid är.”

  • Chris Smalling och Marcos Rojo har precis börjat löpträna och närmar sig comeback.
  • Alexis Sánchez förväntas vara tillgänglig imorgon.
  • Marouane Fellaini blir borta närmare en månad.
  • Alla andra ska vara tillgängliga.

…om Fellaini

Solskjaer säger att Fellaini har ett vadproblem som kommer att hålla honom borta tre till fyra veckor.

”Det finns en x-faktor hos olika spelare, vi vet alla vad hans x-faktor är.”

Lyssnar vi på det citatet känns rykten om att Fellaini ska bli den första spelaren att lämna Solskjaers United mindre troliga.

…om Sánchez

Alexis Sánchez ”har tränat hela veckan”. Chilenarens vilja att spela fotboll kan vara en del i att han slog upp skadan. Solskjaer menar att Sánchez nog borde ha klivit av efter första halvlek mot Reading.

”En spelare älskar att spela fotboll. Han har stoppats av skador. Jag vet hur frustrerande det är och hur angelägen du är att få spela. Jag ser fram emot att få se honom spela. Men jag har många bra spelare att välja bland.”

…om starten i United

”Du går till varje match med tanken att du ska vinna matchen. Sådan är den här klubben. Vi har gjort sex bra matcher. Men nästa match är alltid den viktigaste.

”Folk sa att Tottenham var testet, jag tycker inte att det är testet när det kommer till attityd. Nu vill jag se hur vi reagerar mot ett lag vi ska vara bättre än. Det är de här poängen som tar dig uppåt i tabellen.”

…om boende i Manchester

”Jag älskar det. Jag ser fram emot att gå upp på morgonen. Det gjorde jag i Molde och Cardiff också.”

Han berättar att han fortfarande bor på hotell men att han har hittat ett ställe och kommer snart flytta. På fritiden kör han runt i staden och träffar kompisar, så han är inte fast på hotellet.

…om självförtroende

Finns det en risk att United efter den fina starten under Solskjaer nu ska ha för stort självförtroende?

”Du kan inte ha för stort självförtroende. Du kan ha självbelåtenhet. Du kan inte ta foten av gaspedalen. Jag vill att spelarna ska ha självförtroende och utmana.”

…om Scott McTominay

”Scott jobbar hårt. Han är en ung spelare jag tror på. Vi jobbar på hans kontrakt. Med skadan på Fellaini vet jag inte om vi kommer att [låna ut honom].”

…om nyförvärv

Solskjaer tror inte att United kommer att värva någon spelare i januari.

Pogba spelklar

Paul Pogba missade träningen i onsdags. Någon fara för matchen mot Brighton ska det inte vara. Troligen missade Pogba träningen då han nyligen blev pappa, snarare än att det var något skadeproblem.

Celtic vill ha McTominay

Enligt Sky Sports är Celtic intresserade av att låna Scott McTominay. Som noteras ovan verkar Solskjaer dock tycka att han behöver sin unga mittfältare i truppen.

Cole i Macclesfield

Andy Cole är numer en av tränarna i Sol Campbells ledarstab i Macclesfield Town. Cole kommer att arbeta som tränare på deltid och som jag förstår det hela jobba med lagets anfallare. I Macclesfield finns Uniteds målvakt Kieran O’Hara på lån.

United rikast

En Uefaundersökning berättar att Manchester United är den rikaste fotbollsklubben. Vilket ju kanske inte är så relevant då United inte spenderar så mycket pengar på laget som klubben skulle kunna göra. Dessutom handlar det om att spendera pengarna på rätt sätt, något United näppeligen har gjort de senaste åren.

Biljetter till välgörenhet

Arsenal valde av suspekta skäl att inte ge Manchester United de biljetter klubben har rätt till för klubbarnas FA-cupmatch nästa vecka. Enligt cupens regler har United rätt till närmare 10 000 biljetter men fick nöja sig med mindre än 6000. Arsenal kommer, efter överenskommelse med United, sälja biljetterna som egentligen skulle ha gått till United. Ett krav från Uniteds sida var dock att 15 procent av biljetterna går till välgörande ändamål.

Matas fina gest

Juan Mata dök upp på träningen hos ett lokalt fotbollslag. Detta då en av spelarna i laget nyligen hade förlorat sin pappa.

På tal om Mata så har hans välgörenhetsorganisation Common Goal nu fått Manchester United Supporters’ Trust som medlem.

Busby hyllas

På söndag är det 25 år sedan Uniteds legendariska manager Sir Matt Busby avled. För att markera detta har United upprättat en hyllningstext på den östra fasaden på Old Trafford.