Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Valencia lämnar till semestern; Willock möter O’Hara; Lottat för juniorerna; En måndag i London

Embed from Getty Images

Antonio Valencias tid i Manchester United närmar sig sitt slut. Precis allt tyder på att vår högerback lämnar klubben i sommar när kontraktet går ut. Denna sista Silly season-dag noterar vi även att reservlaget och juniorlaget fått sina cupdatum fastställda, att vi möter Chelsea på en måndag och att en viss Tom Sang lånas ut till AFC Fylde.

Deadline day

Idag smäller transferfönstret igen. Det följer ni förstås i vår liveblogg. Den enskilt största nyheten idag är ingen kontraktsförlängning utan det faktum att Anthony Martial bestämt sig för att stanna i den finaste av klubbar. Det läser ni mera om här.

Embed from Getty Images

Valencias saga all

Manchester Uniteds lagkapten (ja, han är ju trots allt det) Antonio Valencia kommer, om inget oväntat inträffar, att lämna klubben till sommaren. Manchester Evening News citerar ”egna källor” som menar att Valencia själv ser sina begränsningar som back i dagens Manchester United och att klubben inte kommer att använda sig av optionen som finns i spelarens kontrakt. Den optionen måste utnyttjas inom mars månad, och så kommer inte att ske om man ska tro tidningen. Valencia har noterats för enbart åtta framträdanden i Unitedtröjan denna säsong, av vilka fem kommit i ligan.

Ecuadorianen är den spelare i dagens trupp som varit i klubben längst. Valencia plockades in från Wigan sommaren 2009, primärt som högerytter. Med åren har Valencia dock skolats om till högerback. Fram till dags dato har han 338 matcher och 25 mål under bältet. Hur många det blir under våren återstår att se.

Embed from Getty Images

Willock och Sang ut på lån

Matty Willock, som återvände från en misslyckad lånesejour hos St Mirren i december, har gjort klart med en ny klubb. Efter att det spekulerats i huruvida Willock skulle lämna klubben permanent står det nu klart att han spenderar resten av säsongen Crawley Town i League Two. Sydkustlaget ligger för närvarande på sextonde plats i serietabellen med ett hyfsat betryggande försprång ner till lagen på nedflyttningsplats. Positivt för Willock, samtidigt som serienivån förstås inte ljuger sett till spelarens kvalitet.

Under torsdagskvällen stod det också klart att juniorspelaren Tom Sang lånas ut till AFC Fylde i National League. 19-åringen har gjort ett kort inhopp för reservlaget i år och utlåningen får ses som något otippad, speciellt med tanke på klubbadressen.

Lottat för reserverna och juniorerna

Manchester Uniteds reserver tog sig vidare i Premier League International Cup efter en smått osannolik vändning mot PSG. Nu står det klart att man möter Reading på hemmaplan i kvartsfinalen av turneringen. Datum och avsparkstid ska bekräftas senare. Kvartsfinalen avgörs i ett möte, vilket betyder att man går till förlängning och straffar vid oavgjort.

Juniorernas fortsatta äventyr i Premier League Cup (deras motsvarighet till ligacupen) är även det bestämt. United lottades mot Manchester City i semifinal, en match som ska spelas på bortaplan den 16 februari. Avsparkstiden är ännu inte bestämd och även här blir det förlängning och eventuellt straffar vid oavgjort. Middlesbrough och Derby möts i den andra semifinalen.

Måndagsmatch i FA-cupen

Manchester Uniteds möte med Chelsea i FA-cupens femte omgång kommer att spelas måndagen den 18 februari. Chelseas möte med Malmö i Europa League torsdagen innan omöjliggör helgmatch, varför måndagen var det enda reella alternativet. Matchen på Stamford Bridge sparkar igång klockan 20.30 svensk tid.