Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Fran Bentley till Sheffield United på lån

Manchester United meddelar på fredagen att damlagets reservmålvakt Fran Bentley går till Sheffield United på lån för återstoden av säsongen. Bentley, 17 år gammal, har gjort ett inhopp för United den här säsongen.

Fostrad i United var Bentley en av många spelare som återvände till moderklubben när United skaffade sig ett damlag inför den här säsongen. Hon kom då från spel i Manchester city.

Bentley inledde säsongen som reservmålvakt. Hon fick göra sin debut med ett inhopp i 8-0-segern mot Millwall i november. Sedan dess har Emily Ramsey föredragits som reservmålvakt.

Bentley blir andra Unitedspelare att gå till Sheffield United på lån. Hon återförenas med anfallaren Ebony Salmon. För Salmon har det hittills blivit ett mål på två framträdanden i den tillfälliga klubben. De tidiga indikationerna är att Salmon tar en ordinarie plats i laget.

“Vi är jätteglada att välkomna Fran till Sheffield,” säger Sheffield Uniteds manager Carla Ward. “Vi är hoppfulla att vi kommer att kunna ge henne värdefull erfarenhet i Championship. Det ökar också konkurrensen i vår trupp för förstaplatsen i målet.”

Då Bentley nu går på lån har United bara två målvakter i truppen, med Siobhan Chamberlain som förstaval och Ramsey som backup. Huruvida Bentley kan återkallas om någon av målvakterna skulle bli skadad framgår inte.

Vi önskar Fran Bentley den bästa lyckan i Sheffield!