Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Stabilitet är nyckelordet

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds fortsatt tillfällige manager Ole Gunnar Solskjaer höll, som brukligt, en tidig presskonferens på fredagen. Solskjaer snackade upp matchen mot Fulham, vikten av att hitta stabilitet och passade på att berömma motståndartränaren Claudio Ranieri. Solskjaer fick också, förstås, kommentera det kontrakt Phil Jones skrivit under. 

Strax före Ole Gunnar Solskjaers presskonferens meddelade United att Phil Jones förlängt sitt kontrakt med United. Mer om det hittar ni här.

Införrapporten beträffande mötet med Fulham hittar ni annars här. 

Presskonferensen

Är det fredag är det presskonferens. Ole Gunnar Solskjaer bänkade sig framför ett samlat pressuppbåd för att diskutera aktualiteter inför morgondagens möte med Fulham i London. Solskjaer kändes piggare än på länge i anletsdragen, även om norrmannen under sina veckor i United gett ett genomgående positivt och sympatiskt intryck. Något som också präglat hans möten med media är ärlighet och prestigelöshet, vilket bland annat skymtar fram då han pratar om motståndartränaren.

…om Phil Jones

“Det är en signal till spelarna att vi tror på dem och en signal till supportrarna att vi planerar framåt. Phil har varit här så länge, han har vunnit ligan och andra pokaler. Han vet vad som krävs för att ta oss uppåt i tabellen.

…om Fulham och möjligheten att avancera i tabellen

“Det är förstås ett mål vi satt upp, att kliva upp på en topp 4-placering. Når vi dit vill vi förstås stanna där. De senaste månaderna har varit fantastiska sett till poängen vi tagit, så stabilitet är nyckelordet nu. Vi måste fortsätta utvecklas och vinna matcher på ett bättre sätt än vi gjorde mot Leicester. Vi hängde med, och det var tillräckligt bra, men vi kan inte nöja oss med det. Vi behöver fokusera på det som är viktigt, alltså nästa match. Inte på PSG eller något annat.”

“Det han (Ranieri) gjorde i Leicester visar hans förmåga som tränare. Han är en av de jag sett upp till. Kontringsfotboll är något som kännetecknat hans lag och det kommer vi att få möta.”

…om att ha fått spelarna att tro på framgång

“Jag hoppas att jag gett dem tron tillbaka. Jag hoppas de tror att de kan vinna titeln nästa säsong. Du kan inte överträffa dit ego, ifall du vill vinna måste du lita och tro på dig själv. Det är så du blir mästare. Vill du bli det måste du visa det i hur du förbereder dig för match och hur du som lag ställer krav.”

“Det har varit sju fantastiska veckor och spelarna förtjänar beröm. Men, jag tittar inte bakåt, det har jag aldrig gjort. Jag sätter mig inte ner förrän ett kapitel är avslutat.”

…om United håller på att bli “hans” United

“Varje dag känner jag att jag sätter lite av min prägel på klubben, ja. Men, samtidigt är inte besluten om spelarnas vara eller inte vara mina hela tiden. Vill de gå är det upp till dem. Vi har en plan och en vision om hur vi vill se ut om ett par år. Vi måste se både lång- och kortsiktigt. Jag har en bild av hur den här klubben kunde se ut inom ett par år. Det framför jag till Ed och andra i klubben.”

“Det är inte så mycket som förvånat mig. Jag har följt och supportat klubben sen jag lämnade den. Vissa spelare får man en annan syn på när man väl träffar dem och är med dem, men vi är inte långt ifrån det jag trodde vi skulle uppnå när jag kom.”

Solskjaer fick sedan frågan om hur han tycker att ledarstaben funkar och hur han ser på dynamiken inom den.

“Vi är i olika åldrar, vi har olika bakgrund. Vi kompletterar varandra bra. Kieran och Michael har energin. De lägger ner timmar på att planera och genomföra träningar, på att jobba med spelarna individuellt. Dempsey kom in lite senare men har smält bra in i gruppen. Vi byter många åsikter på kontoret men i slutändan är jag den ‘lycklige’ som får ta beslutet om vilka som spelar och vilka som står utanför.”

…om skadeläget

“Valencia har tränat med oss de senaste veckorna. Nu åkte han på ett bakslag. Han kommer att vara borta ett par veckor. Det var ett hårt slag för honom, han hade varit en del av truppen till London det här veckoslutet.”

Solskjaer pratade också med MUTV före den egentliga presskonferensen och nämnde då att Matteo Darmian även han missar ett par veckor på grund av skada. Marcos Rojo har tränat bra med laget efter att han återvände från en rehabiliteringsperiod i Argentina.

United hedrar Sala

Under gårdagskvällen nåddes fotbollsvärlden av beskedet att den kropp som hittats i flygplansvraket i Engelska kanalen tillhörde Emiliano Sala. Argentinaren hade varit saknad sedan hans privatflyg försvann på väg till Cardiff den 21 januari. Manchester United och många andra klubbar hedrade hans minne under fredagen.

Fastställd avsparkstid för reserverna

Manchester Uniteds reserver möter som bekant Reading i Premier League International Cup. Nu är det fastställt att matchen spelas på Leigh Sports Village med avspark klockan 20.00 svensk tid, måndagen den 25 februari.

Queiroz tar över Colombia

Manchester Uniteds tidigare assisterande tränare, Carlos Queiroz, har fått ett nytt uppdrag. Portugisen, som hunnit bli 65 år, är klar som ny förbundskapten för Colombia. Queiroz kommer närmast från motsvarande position i Iran.

Kick it like Roo

Fulham var det ja. Som uppladdning kan vi alltid gotta oss i den här fullträffen från Wayne Rooney från år 2011.