Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Fulham – Manchester United

Embed from Getty Images

Dags att åka till London för tidig lördagsmatch. Dags för den där sista ”lätta” matchen på ett tag. Fulham väntar på Craven Cottage i vad som dels är ett test på var United står inför mötet med PSG nästa vecka men också en match där en seger sätter press på övriga lag som tampas om den där åtråvärda fjärdeplatsen. Vi vill förstås också gärna se ett piggare United än fallet var mot Leicester. 

Manchester United

1-0 mot Leicester senast var tre poäng men inte särdeles mycket mer. De kritiska rösterna talade om att Ole Gunnar Solskjaers Unitedmaskin för första gången sedan jul börjat hacka ordentligt. Den mer positivt lagda konstaterade att United inte hade vunnit den matchen under José Mourinho. Hur som, Leicester är historia. Nu väntar en ny bortamatch söderöver, denna gång på klassisk fotbollsmark i London. Fulham ska vara en lämplig motståndare för United på lördag och också en match då man kan tänkas vila de där benen som inte är helt 100 inför mötet med PSG.

United behöver vinna för att sätta press på Chelsea och Arsenal inför helgen som sådan. Vinner United petar man ner Chelsea till femteplatsen inför deras möte med City på söndag. Arsenal har knackat sig fram på sistone men ska väl inte ha några problem att avfärda Huddersfield.

Embed from Getty Images

Solskjaer lär ställa David de Gea i målet. Framför honom så tror jag på Phil Jones jämte Victor Lindelöf. Den senare skulle behöva vila men är i dagsläget en av lagets klart bästa spelare och behöver, kanske, hålla ångan uppe inför PSG. Luke Shaw framstår som det enda reella vänsterbacksalternativet då Ashley Young ju spelar högerback så gott som hela tiden numera. Diogo Dalot kunde tänkas ta högerbacken och släppa över Young till vänster. Blir det så? Tveksamt. Ändringarna kan istället tänkas komma längre upp i banan. Paul Pogba kunde må bra av vila och det samma kunde sägas om Nemanja Matic.

Vilar någon av dem så skulle jag lägga pengarna på att Fred är den som ligger närmast att kliva in. Andreas Pereira har inte rosat marknaden när han väl fått chansen, och att flytta ner Juan Mata på mittfältet känns inte aktuellt. Ander Herrera känns som den spelare som är i minst behov av vila på Solskjaers mittfält just nu och spelar därmed.

Embed from Getty Images

Framåt så skulle jag, som jag nämnde i snackisarna sist, fortsätta spela Alexis Sánchez. Nej, han var inte superbra mot Leicester, men den här typen av match är den där det trots allt kan bunkras lite självförtroende inför våren. Då jag utgår från att Marcus Rashford startar mot PSG skulle jag spela Romelu Lukaku centralt, flankerad av Jesse Lingard. Det kan bli Anthony Martial i Sánchez ställe och det kan bli Mata till höger, helt beroende på hur Solskjaer resonerar inför nästa vecka.

Möjlig startelva:

de Gea
Dalot, Lindelöf, Jones, Young
Herrera, Fred, Pogba
Lingard, Lukaku, Sánchez

Fulham

Fulham, klubben som fick för sig att låna Tim Fosu-Mensah och sen strunta i att spela honom, krigar för förnyat kontrakt i botten av tabellen. Sett till satsningarna man gjorde inför säsongen och sett till att man bytt tränare en gång så är det långt ifrån godkänt att saker och ting utvecklats som de utvecklats. Fulham är på pappret bra nog att ta sig in bland de 10-12 bästa, men helheten har inte suttit alls hittills. På de fem senaste matcherna har det bara blivit en seger och sist föll man tungt med 2-0 i en sexpoängsmatch mot Crystal Palace.

Claudio Ranieri har stärkt truppen med Ryan Babel, Lazar Markovic och inlånade Håvard Nordtveit i januari och det får väl sägas vara värvningar som kanske inte blir tungan på vågen, men som breddar en redan hyfsat bred trupp. Praktvärvningen inför säsongen, Andre Schürrle, går skadad och hör till samlingen spelare som Ranieri räknas som osäkra på lördag.

Embed from Getty Images

Sergio Rico har väl inte haft någon lysande säsong mellan stolparna, men står kvar. Ranieri har övergått till att spela med fem man i backlinjen, vilken förstås är föremål för omvaskning i och med Nordtveits intåg. Joe Bryan lär spela vänsterback medan Cyrus Christie lär ta högerbacken då Fosu-Mensah inte får spela. Denis Odoi, Maxime Le Marchand och Tim Ream spelade mittbackar senast och där får väl amerikanen Ream anses var den som är närmast att få flytta på sig om Nordtveit ska spela.

Jean Michael Seri, en annan profilvärvning, tar en av de centrala mittfältspositionerna medan Calum Chambers kan tänkas ta den andra. Ryan Babel spelade vänstermittfältare sist och fick 88 mimuter utan att göra bort sig. Lagkapten Tom Cairney väntas gå till höger och lagets bäste målskytt Aleksandar Mitrovic (10 mål) får gå ensam på topp i Schürrles förmodade frånvaro. Ryan Sessegnon får antas vara den som närmast knackar på anfallsdörren om någon av de nämnda inte spelar.

Embed from Getty Images

Möjlig startelva:

Rico
Christie, Le Marchand, Odoi, Nordtveit, Bryan
Cairney, Seri, Chambers, Babel
Mitrovic

Historik

Manchester United har vunnit 50 av 83 möten med Fulham. Av de har mer än hälften, 27, kommit i Premier League. På 40 bortamatcher är statistiken mer jämn. Där kan United skryta med 16 segrar medan Fulham har elva. Senaste mötet lagen emellan hämtar vi från den 8 december då United vann med 4-1 hemma. Senaste bortamötet har mer än fem år på nacken. United vann med 3-1 på Craven Cottage i november 2013. Robin van Persie, Wayne Rooney och Antonio Valencia gjorde målen då.

Visste ni att…

…det gått mer än 15 år sedan Claudio Ranieri vann mot Manchester United? 30 november 2003 vann hans Chelsea med 1-0 på Stamford Bridge. Quinton Fortune startade som vänsterytter och byttes ut mot Cristiano Ronaldo.

Matchfakta

Fulham
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 26
Tid: Lördagen den 9 februari 2019, 13.30
Plats: Craven Cottage, London
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

  • Rojo (skadad, inget datum)
Tveksamma:

  • inga tveksamma
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 5:e14-6-549-3548
Borta:4:e7-2-424-1923
Bästa målskytt: Pogba, Rashford (9)
Disciplin: 49 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V5/1ReadingHFA2-0
V13/1TottenhamBPL1-0
V19/1BrightonHPL2-1
V25/1ArsenalBFA3-1
O29/1BurnleyHPL2-2
V3/2LeicesterBPL1-0

Fulham

Skador:

  • Bettinelli (skadad, inget datum)
  • Mawson (knä, inget datum)
Tveksamma:

  • Christie (skadad)
  • Schürrle (skadad)
  • Zambo Anguissa (fot)
Avstängda:

  • inga avstängda
Övrigt:

  • Fosu-Mensah (utlånad från United)
Position: 19:e4-5-1625-5517
Hemma:14:e4-3-517-2315
Bästa målskytt: Mitrovic (10)
Disciplin: 44 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F1/1ArsenalBPL1-4
F6/1OldhamHFA1-2
F12/1BurnleyBPL1-2
F20/1TottenhamHPL1-2
V29/1BrightonHPL4-2
F2/2C PalaceBPL0-2

United mot Fulham

Totalt: 8350-19-14167-91
Premier League: 2719-5-362-29
Borta: 4016-13-1169-53
SENASTE MÖTENA
V2013-02-02BPL1-0
V2013-11-02BPL3-1
O2014-02-09HPL2-2
V2018-12-08HPL4-1
SENASTE BORTAMATCHER
O2010-08-22BPL2-2
V2011-12-21BPL5-0
V2013-02-02BPL1-0
V2013-11-02BPL3-1

Domare: Paul Tierney

Assisterande: Smart, McDonough, fjärdedomare: Scott.
M
PL 2018/19:1762014
PL 2017/18:1638001
PL totalt:48145125
Snitt (2016-18):3,00,000,030,15
Alla domare 2017/18:3,10,050,060,15
MVOF
Dömt United:4301
Dömt Fulham:10316