Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt kontrakt till Phil Jones

Embed from Getty Images

Manchester United annonserade på fredagsförmiddagen att mittbacken Phil Jones har förlängt sitt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig till 2023, med option för ytterligare ett år.

Mittbackens tidigare kontrakt löpte ut nu i sommar, dock hade klubben en option på att förlänga det med ett år (något som mycket väl kan ha gjorts utan att det annonserats), så det var aldrig någon risk att Jones skulle lämna på fri transfer den här sommaren.

Phil Jones säger så här gällande det nya kontraktet: ”Jag är glad över att ha skrivit på ett nytt kontrakt. Manchester United har varit en stor del av mitt liv i åtta år och jag älskar allt med den här klubben.

”Jag är glad över utmaningarna som ligger framöver, när vi förbereder oss för en väldigt hektisk period av säsongen. Jag skulle vilja tacka Ole och de övriga tränarna för deras fortsatte stöd i min utveckling.”

Ole Gunnar Solskjaers ord: ”Phil vet vad som krävs för att vara en Manchester United-spelare, han har vunnit Premier League, FA-cupen och Europa League och är nu en av de mer rutinerade spelarna i laget.

”Han fyller snart 27 och går in i sin bästa tid som mittback. Vi är glada att Phil har knutit sin framtid till klubben.”

Karriären hittills

Phil Jones är potentiellt en av toppfotbollens mest skadedrabbade spelare.

Sedan han kom till United 2011 står han registrerad med 18 skador enligt Transfermarkt, varav elva har hållit honom borta från fotboll i minst en månad (och ytterligare ett par i närheten av en månad). Sammanlagt skall han ha missat 119 matcher genom åren, enbart på grund av skada, och då skall vi minnas att Transfermarkt inte räknar in att en tränare gärna matchar in en spelare som varit skadad försiktigt, så i realiteten har skadorna gjort att han missat än fler matcher.

Embed from Getty Images

Till dags dato har Jones sammanlagt spelat 182 matcher från start i United, och hoppat in i ytterligare 26. Fem mål har det blivit, de senaste går dock tillbaka ända till säsongen 2013/14. Under hans tid i klubben har United vunnit fyra stora titlar; Premier League 12/13, FA-cupen 15/16 samt Europa League och ligacupen 16/17. Dessutom har Community Shield vunnits 2011, 2013 och 2016.

Under Ole Gunnar Solskjaer har det sett positivt ut för Jones, då han under norrmannens åtta ligamatcher startat sex och hoppat in i de två övriga. Han startade också FA-cupmatchen mot Reading och hoppade in mot Arsenal, så Jones har medverkat i samtliga matcher sedan Solskjaer tog över.