Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer den enda kandidaten; Pogba och Shaw nominerade; De Geas och Valencias framtid

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer fortsätter skörda framgångar. Det rapporteras nu att Solskjaer är den enda kandidaten till jobbet som permanent manager för Manchester United. Norrmannen har dessutom nominerats till månadens manager i Premier League.

Nominerade är Paul Pogba och Luke Shaw också, då förstås till priset som månadens spelare.

Dessutom diverse silly season-spekulation med fokus på David de Gea, Antonio Valencia och några andra.

Solskjaer ensam kandidat

“Ole Gunnar Solskjaer är den enda riktiga kandidaten att efterträda José Mourinho som permanent Manchester United-manager,” skriver ESPN:s Mark Ogden. “Ingen annan nuvarande manager eller tränare har kontaktats för att diskutera positionen.”

Manchester United svarar – förstås – med att inte kommentera med mer än det vi redan känner till: Inget besked kommer att ges förrän processen är avslutad i slutet av säsongen.

Det anses helt enkelt att Solskjaer har gjort ett så bra jobb under sin korta tid som manager att det inte finns något annat alternativ. Tidiga favoriter som Tottenhams Mauricio Pochettino och Juventus Massimiliano Allegri har blivit ifrånsprungna innan loppet ens har startat.

Solskjaer nominerad

Ole Gunnar Solskjaer utsågs till Premier Leagues bästa manager i januari. Han var första Manchester United-manager att få priset sedan Sir Alex Ferguson.

Solskjaer har nu chansen att upprepa bedriften. Tillsammans med Manchester city Pep Guardiola och Arsenals Unai Emery är han nominerad till priset för februari.

Pogba och Shaw nominerade

Marcus Rashford blev månadens spelare i januari. Han kommer inte att vinna två månader i rad. United kan dock ta hem priset igen. Både Paul Pogba och Luke Shaw är nominerade.

Sergio Agüero, Ashley Barnes, Sean Longstaff, Sadio Mané, Virgil van Dijk och Wilfried Zaha utgör konkurrensen för Unitedduon.

De Gea vill bli bäst betald, United tvekar

David de Gea sitter fortfarande på ett kontrakt som löper ut efter nästa säsong. På dagens presskonferens sa Ole Gunnar Solskjaer att klubben diskuterar framtiden med De Gea men att saken är utanför hans kontroll.

Enligt James Ducker på Telegraph menar De Gea att han förtjänar att vara klubbens bäst betalda spelare. Efter flera år som klubbens ledande spelare tycker målvakten att det inte är mer än rimligt. United ska inte vara övertygade om att det är rätt väg att gå.

Det stora problemet för United är att Alexis Sánchez signerades på en monsterlön i januari förra året. Om eller när De Gea signerar kontrakt är det snart dags för Paul Pogba att förhandla nytt. Rimligen kommer då Pogba kräva en liknande lön. Och så lär det fortsätta när nya kontrakt ska signeras och när nya spelare ska ansluta utifrån. Klubben riskerar helt enkelt att tvingas se lönebudgeten skjuta i höjden. Detta för att klubben blev desperat och gav Sánchez alldeles för bra betalt. Så här dryga året senare ser värvningen av Sánchez onekligen ut som en värdelös affär, även om det förstås kan förändras.

Över på BBC menar Simon Stone att United ogärna vill ge De Gea en lön i paritet med Sánchez. Snacket lär fortlöpa och vi lär få anledning att återkomma i frågan.

Valencia ser ut att ha gjort sitt

Även Antonio Valencias framtid diskuterades på dagens presskonferens. Ecuadorianens nuvarande kontrakt löper ut efter den här säsongen. United har förvisso ett optionsår, men optionen upphör ikväll och lite tyder på att klubben kommer att aktivera den. Därmed tyder det mesta på att Valencia kommer att lämna på fri transfer efter säsongen.

Wilson beredd att lämna

James Wilson, för tiden i Aberdeen på lån, sitter i ungefär samma sits som Antonio Valencia. Wilsons kontrakt med United löper ut efter den här säsongen, även om det finns ett optionsår. Det mesta tyder dock på att United kommer att låta Wilson lämna på fri transfer.

“Jag tycker att jag har förlikat mig med det,” säger Wilson i en intervju med ESPN. “Jag skulle inte säga att jag är 100 procent säker på att jag kommer att lämna. Det finns fortfarande en liten chans att jag kan få ett kontrakt, men jag tror att jag lutar åt att lämna i sommar.”

United i möte om João Félix

Mycket utgående så låt oss också diskutera en spelare som kan vara på ingående. Det är Gianluca Di Marzio som menar att United, Manchester city och Juventus alla har varit i samtal med Benfica om João Félix. Tonåringen, som har kopplats samman med United förut, gör succé i Benfica och står den här säsongen noterad för åtta mål och fem assists på femton ligamatcher.

Dalots buss

Diogo Dalot har köpt en minibuss. Inte till sig själv men till Escola de Futebol O Fintas, där han formades som fotbollsspelare. Den portugisiska klubben har ekonomiska problem och Dalot menar att det var hans skyldighet att hjälpa till.

Ranieri sparkad

Igår kom beskedet att Fulham sparkar Claudio Ranieri. Ny tillfällig manager är Scott Parker. Från ett Unitedperspektiv är det mest intressanta hur detta påverkar Tim Fosu-Mensah. Försvararen har varit placerad i frysboxen i Fulham. Får han chansen nu?

Drömdebut för Fellaini

Vi kommer inte bevaka Marouane Fellainis äventyr i Kina särdeles noga här på Muss.se (detta kan mycket väl vara sista gången det tas upp). Att han idag blev matchvinnare när den kinesiska superligan inleddes kan vi dock inte undgå att nämna.

Fellaini gjorde matchens enda mål när Shandong Luneng vann med 1-0 mot Beijing Renhe.