Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Rashford spelar antagligen från start

Ole Gunnar Solskjaer har på fredagen pratat med media inför morgondagens hemmamatch mot Southampton. Det mest anmärkningsvärda var att Solskjaer närmast garanterade att Marcus Rashford spelar från start imorgon. Däremot ser matchen ut att komma för tidigt för Anthony Martial.

Utan att han specifikt fick någon fråga om det tog Solskjaer vid ett par tillfällen upp att Uniteds resultat på hemmaplan inte har varit de bästa.

Inför: Manchester United – Southampton

Om skadeläget

“Jag tror inte att det kommer att bli många förändringar [jämfört med Crystal Palace]. Vi kommer inte att riskera någon som inte är 100 procent. Låt oss se imorgon när vi vaknar.

“Truppen kommer fortfarande att se ungefär likadan ut. Kanske en tredjedel blir akademipojkar, kanske mer, så det är en bra poäng att ta ut av det.”

Om Martial: “Kanske Anthony, men det kan behövas några dagar till innan han är redo.”

Marcus Rashford kände i onsdags fortfarande av sin skada. Men inför morgondagen är han redo. “Jag kommer antagligen att startat honom.”

Om planering

“Du har en plan, sedan får du skador och avstängningar. En avstängning kan förändra hela dynamiken i laget. Vi har inte haft mycket tid för återhämtning.”

Om David de Gea

“Inga uppdateringar [om ett nytt kontrakt] från mig. Klubben och David är i dialog. Förhoppningsvis kommer de överens. Det är utanför mina händer. Jag är säker på att vi gör vad vi kan.”

Okej, men hur bra är De Gea egentligen?

“David har gjort det fantastiskt sedan han kom. Klubben visade hur mycket de ville ha honom. Det fanns antagligen målvakter som var bättre då. Tilliten som managern visade skördar frukt nu nu. Vi är tacksamma att ha honom.

“Men vi har också Sergio [Romero] och Lee [Grant], det är en fantastisk målvaktsavdelning vi har. Jag tror inte att det finns någon manager i världen som slår mig där.”

Solskjaer spelade då det begav sig med två fantastiska målvakter i Peter Schmeichel och Edwin van der Sar.

“Det är svårt att jämföra. Jag tror inte att Peter och Edwin någonsin var årets spelare. David har gett oss så många poäng. Jag skulle säga att han är världens bästa målvakt. Men det kan du säga att Peter och Edwin också var.”

Om Southampton

“Vi har tittat på dem, som vi gör med alla motståndare. [Ralph Hasenhüttl] gjorde det bra när han kom in. De kommer med självförtroende.

“Vi måste också hitta tillbaka till vinnarspåret hemma. Så vi måste titta på oss själva, vi kan inte bestämma vad Southampton ska göra. Vi fokuserar på det vi måste förbättra.”

Om Luke Shaw

“Han har spelat. Det är han, när han bestämmer sig för att gå framåt, när han sätter i femte växeln är ingen snabbare. Självförtroende växer när du spelar och spelar bra. Jag har varit jättenöjd med hans prestationer.”

Om Antonio Valencia

“Han är fortfarande inte 100 procent fit. Han har haft en fantastisk karriär här i Man United och i England. Han är en av få Premier League-vinnare vi har kvar i truppen.

“För tillfället vet jag inte om Man United och Antonio kommer att komma överens om nästa år. Det beror på om han kommer tillbaka [och spelar]. Han är kaptenen och har tjänat klubben väl.

“Förhoppningsvis kan vi honom tillbaka på planen, så att han kan visa vad han kan göra.”

Om Romelu Lukaku

“Hemma har vi inte gjort mål de två senaste.

“Romelu, jag är säker på att de två målen ger honom självförtroende. Så förhoppningsvis får han göra sitt mål. Han har gjort majoriteten av sina mål borta. Men jag är säker på att med honom, Alexis [Sánchez], Marcus [Rashford]… vem som nu spelar däruppe kommer att få sina chanser att göra mål.”

Om Paris Saint-Germain

Solskjaer säger att matchen mot Paris Saint-Germain på onsdag inte påverkar över huvud taget inför morgondagen. Det är lång tid mellan matcherna. Tiden mellan matchen mot Crystal Palace och matchen imorgon är i så fall ett större problem.

“Vi är 100 procent fokuserade på den här, det är allt. Tre poäng i ligan.”