Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Barcelona – Manchester United (any given Tuesday)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Barcelona. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2019/04/16 23:27

Reward

Barcelona – Manchester United 3-0 (2-0)

Uefa Champions League, kvartsfinal, 2:2 • match 1: United – Barcelona 0-1 • 2019-04-16, 21.00 • Camp Nou, Barcelona • domare: Felix Brych, Tyskland

 

1-0 (16) Lionel Messi

2-0 (20) Lionel Messi

3-0 (61) Philippe Coutinho

 

Manchester United

De Gea; Jones, Smalling, Lindelöf, Young; McTominay, Fred, Pogba; Lingard (Sánchez 80); Rashford (Lukaku 73), Martial (Dalot 65)

Avbytare: Romero, Mata, Pereira, Matic

Barcelona

Ter Stegen; Roberto (Semedo 71), Piqué, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Arthur (Vidal 75); Messi, Suárez, Coutinho (Dembélé 81)

Avbytare: Cillessen, Malcom, Umtiti, Aleñá

Updated: 2019/04/16 23:15
 • 0
 • Share


2019/04/16 23:27
Solskjaer: De var ett par nivåer bättre

Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer fick sammanfatta Uniteds förlust i BT Sport.

“Om du vill ha ett resultat behöver du en prestation och marginaler. Vi började bra. Sedan satte [Messi] den i hörnet. Jag måste säga att han är toppklass. Sedan 2-0 strax efter och då var det game over.”

Om klasskillnaden: “Om vi vill komma tillbaka till Manchester Uniteds rätta nivå måste vi utmana Barcelona och deras likar. De var ett par nivåer bättre.”

Om framtiden: “Vi vill spela de här matcherna nästa säsong. En massiv vecka kommer med Everton, Man city och Chelsea. Nu måste vi koncentrera oss på den veckan.”

De orden från Solskjaer får avsluta den här matchdagsbloggen. Våra snackisar är ute, läs dem. Tack för visat intresse!

 • 0
 • Share


2019/04/16 22:55
Barcelona – United 3-0

Den andra halvleken blev som väntat en ickeaffär. Barcelona utökade till 3-0 genom Coutinho och det var det.

Totalt sett är det givetvis det bästa laget som går vidare. Samtidigt känns sättet som vi förlorar på så onödigt. I första matchen är vi för fega i 20 minuter och i andra matchen gör vi ett par horribla misstag. Min känsla är att Barcelona var långt under sin bästa nivå i båda matcherna.

 • 0
 • Share


2019/04/16 21:54
Halvtidstankar

Lionel Messi gjorde två mål i första halvlek, Manchester United gjorde noll. Om det på förhand handlade om att bestiga ett berg är det nu mer som att vi är 1800-talsmänniskor som är tvingade att bygga en månfarkost.

United öppnade matchen aggressivt och modigt. Marcus Rashford fick en jättechans att ge oss ledningen. Hans lobb gick dock i ribbans överkant.

Sedan skänkte Ashley Young bort bollen till Messi och så gjorde Messi sin grej och så var det 1-0 för Barcelona. Ett horribelt misstag av Young. Sedan fick Messi skottläge. Messi sköt men dåligt. Tyvärr var David de Gea inte intresserad av att rädda bollen och så var det 2-0 för hemmalaget. Ett horribelt misstag av De Gea.

Därefter har Barcelona kontrollerat matchen. United har tappat orken och viljan att gå in i den höga pressen och Barcelona kan spela runt lite som de vill.

 • 0
 • Share


2019/04/16 20:56
Come on United!

Avsparken är några få minuter bort. Manchester United ska göra det nästan omöjliga för att slå ut Barcelona och gå till semifinal i Champions League.

Det gäller att alla Unitedspelare står för en enorm krigarinsats, från avspark till slutsignal.

UTFR!

 • 0
 • Share


2019/04/16 20:46
Solskjaer: Vår chans är en öppen match

Ole Gunnar Solskjaer har precis snackat med BT Sport och hans budskap är att Manchester United ikväll vill spela en öppen match där lagen byter chanser med varandra. Frågan är om han är ärlig eller om han hoppas att budskapet ska spridas till hemmalaget.

“Det kommer att vara en fantastisk prestation om vi går vidare. Vi måste vara disciplinerade och ha lite tur.”

Om taktiken: “Vi går ut här och spelar på sättet vi är bra på. Om det är en öppen match med många mål har vi en större chans än om det blir en stängd match. Vi går in med självförtroende och ödmjukhet för att det krävs hårt arbete.

“Vi kan inte bara sitta tillbaka och vänta på att de ska göra misstag. De gör sällan misstag.”

Om backlinjen: “Vi har valt ett lag som vi tror kommer att lösa de flesta problemen de kommer att skapa oss. Vi har inte råd att ha fem därbak som vi hade senast. Vi behöver fler mål själva, en öppnare match.”

 • 0
 • Share


2019/04/16 20:08
Tankar om startelvan

Så, vi fick en startelva som nästan ställer fler frågor än den ger svar. Spelar vi med fyrbackslinje eller får vi se Jesse Lingard som vingback?

MUTV gissar på fyrbackslinje med en mittfältsdiamant. Men om vi nu spelar med fyra backar skulle vi även kunna få Victor Lindelöf till höger och Phil Jones i mittförsvaret. Dessutom kan offensiven med en fyrbackslinje formeras på flera olika sätt.

Klart är hur som helst att Ole Gunnar Solskjaer har valt en på pappret offensivare startelva än jag trodde på.

Med kvartetten Scott McTominay, Fred, Lingard och Marcus Rashford har Solskjaer uppenbarligen satsat på energi offensivt.

Notabelt är att Romelu Lukaku petas till bänken och att Nemanja Matic inte flyttas in i startelvan.

Av spelarna som reste till Barcelona är det Lee Grant, Matteo Darmian och Marcos Rojo som förpassas till läktaren.

Det är lättare att förutse hur Barcelona kommer att formera sitt lag. De väljer ju en väldigt väntad startelva.

 • 0
 • Share


2019/04/16 19:53
Barcelonas lag

Barcelona gör bara en förändring jämfört med matchen på Old Trafford. Det är Roberto som går in istället för Semedo som högerback.

 • 0
 • Share


2019/04/16 19:48
Uniteds startelva

Vi har nu fått dagens startelva och det första vi noterar är att United verkar spela med fyra försvarare men med Phil Jones som högerback.

Updated: 2019/04/16 19:55
 • 0
 • Share


2019/04/16 19:16
Late in May in 1999

En gång har Manchester United vunnit på Camp Nou. Det var i maj 1999 som United reste till Barcelona för att spela final i Champions League. Bayern München stod för motståndet och ledde större delen av matchen.

Detta skulle i slutändan spela mindre roll. Teddy Sheringham kvitterade, Ole Gunnar Solskjaer avgjorde. Manchester United vann trippeln.

 • 0
 • Share


2019/04/16 18:24
Barcelonas hemmafacit

Den 1 maj 2013 åkte Bayern München till Barcelona och vann med 3-0 för totalt 7-0 i Champions League-semifinalen. Sedan dess har Barcelona spelat 30 hemmamatcher i Champions League, med 27 vinster och 3 oavgjorda som facit. Då hade de dessutom 21 matcher i rad utan förlust (16 vinster) före Bayern.

Det betyder att Barcelona sedan hösten 2009 har resultatraden 43-8-1 på Camp Nou i Champions League.

Men som Ole Gunnar Solskjaer förklarade efter hemmaförlusten mot Paris så är berg till för att bestigas.

 • 0
 • Share


2019/04/16 17:30
Spekulation om startelvan

Hur Ole Gunnar Solskjaer kommer att formera startelvan ikväll är inte helt självklart. I hemmamatchen spelade vi med fembackslinje och jag gissar att det blir så även ikväll. Vi behöver inte vara desperata direkt från avspark, det räcker ju faktiskt med ett mål.

De fem försvararna väljer i så fall sig själva: Dalot, Lindelöf, Smalling, Jones och Young.

På tremannamittfältet borde vi få se Fred och Scott McTominay bakom Paul Pogba. Nemanja Matic är förvisso med i truppen igen och jag skulle inte bli chockad om han får chansen i startelvan. De senaste matcherna har dock Fred och McTominay varit klasser bättre än Matic. De har dessutom en energi som Matic saknar, även om Matic i grunden är en bättre fotbollsspelare. Just energin tror jag blir en nyckel idag. Jag tror och hoppas att Ole Gunnar Solskjaer delar den uppfattningen.

Offensivt gör många anspråk på en plats i laget. Marcus Rashford tar förstås den ena platsen och jag lutar åt att Romelu Lukaku får den andra. Jesse Lingards energi skulle förvisso behövas i presspelet men Lingard har verkligen inte imponerat på slutet. Även Anthony Martial har underpresterat och känslan är att Solskjaer lutar sig mot Lukaku och Rashford.

De Gea

Dalot, Lindelöf, Smalling, Jones, Young

Fred, McTominay

Pogba

Rashford, Lukaku

Från matchtruppen ska två utespelare och Lee Grant förpassas till läktaren. Jag gissar att Matteo Darmian eller Marcos Rojo ligger bra till för ena läktarplatsen medan den andra kan tänkas gå till Juan Mata eller Andreas Pereira. Mer spekulation i vår införrapport.

 • 0
 • Share


2019/04/16 16:45
Stämningen i Barcelona

Några lyckligt lottade Unitedsupportrar befinner sig idag i Barcelona för att se matchen på plats. Win, lose or draw så blir det för dem en resa att minnas.

Hur det går kan vi givetvis inte veta. En som alltid är optimistisk är Mike Phelan.

 • 0
 • Share


2019/04/16 15:55
Lagnyheter

Matchtruppen levererades igår och den innehöll inga större överraskningar. Nemanja Matic och Alexis Sánchez är med medan Ander Herrera stannade hemma. Luke Shaw reste förvisso med laget till Barcelona men han är indisponibel ikväll på grund av avstängning.

Målvkater: De Gea, Romero, Grant

Försvarare: Dalot, Darmian, Young, Jones, Lindelöf, Rojo, Smalling

Mittfältare: McTominay, Matic, Fred, Pereira, Pogba, Lingard, Mata

Anfallare: Martial, Sánchez, Lukaku, Rashford

Tyvärr ingen Mason Greenwood i truppen. Frågar ni mig så är Greenwood ett betydligt intressantare val som inhoppare än både Juan Mata och Sánchez. Men visst, någonstans finns väl alltid ett hopp om att Sánchez plötsligt återuppfinner sig själv.

Där Manchester United reste till Barcelona med 22 spelare (Shaw inkluderad) valde Barcelona att redan igår presentera sin matchtrupp på 18 spelare. Inga egentliga överraskningar då det meddelas att både Ivan Rakitic och Sergi Roberto är spelklara.

 • 0
 • Share


2019/04/16 15:05
Any given Tuesday

Vi gjorde det omöjliga i Paris. Vi har dessutom vinsten mot Juventus att luta oss mot. Arsenal, Chelsea och Tottenham har vi besegrat på bortaplan. Ingen tror nog att Manchester United är världens bästa fotbollslag. Men any given Tuesday kan vi vinna mot vem som helst var som helst.

Förutsättningarna är enkla. United måste bortabesegra Barcelona.

Frågar ni mig så är uppgiften egentligen snäppet svårare än den var i Paris. Även om PSG hade två mål att gå på så har de en inbyggd förlorarkultur som Barcelona saknar. Barcelona kommer inte att drabbas av panik om United gör matchens första mål.

Samtidigt är det ju bara ett mål den här gången. Vidare kommer vi med ett på pappret bättre spelarmaterial än då.

Det handlar om att våga. I första matchen vågade vi inte inledningsvis och Barcelona rullade ut oss hur enkelt som helst. Sedan blev vi modigare, aggressivare. Därefter var det en jämn fotbollsmatch med ytterst litet övertag för Manchester United.

Att gå ut på Camp Nou och pressa högt är inte den enklaste sak i världen. Men det är det vi måste göra. Ger vi Barcelona tid kommer de att rulla ut oss. Ska vi ha en chans måste vi vara där i varje duell, vi måste göra livet surt för de spanska finlirarna. Om vi förvandlar det till en fysisk match har vi övertaget.

Champions League är vår sista chans. Sannolikheten att vi går vidare är liten. Men hoppet finns där och så länge det finns hopp så finns det liv.

 • 0
 • Share