Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Kvaliteten var inte tillräcklig

Embed from Getty Images

Manchester United lyckades i gårdagens derby mot stadsrivalen stå upp i ungefär en halvtimme, sedan visade de ljusblå att man är både ett och två nummer för stora.

På förhand sågs det här mötet på många håll som något extra, inte bara för att det är derby mellan stadens lag utan även sett till toppstriden mellan Manchester City och Liverpool, där resultatet – oavsett vad – skulle ändra förutsättningarna. Men det var också en match där det förväntades en reaktion från hemmalaget efter helgens debacle mot Everton.

Och en reaktion fick vi. United öppnade piggt och försökte chocka City, kanske inte med så värst mycket tankeverksamhet bakom det man gjorde, men likväl fanns det lite vilja och energi som antydde någonting åtminstone. Detta gav upphov till frustration hos motståndarna, men efter att United hade haft sitt roliga och inte längre orkade hålla uppe intensiteten blev det bara tydligare och tydligare åt vilket håll det barkade.

Under den återstående timmen fanns det bara ett lag på plan och ju längre matchen led desto mer plågsamt blev det att titta, för den här matchen är inte enkom en bitter derbyförlust, den visar någonting mer. Det blev ett slags kvitto på hur otroligt långt efter vi ligger den absoluta toppen. Det enda klubbarna har gemensamt är ekonomin, men skillnaden är att i City finns en medvetenhet och strategi i hur man hanterar pengarna och vad man spenderar dem på. Det finns inte i United.

Embed from Getty Images

Det leder också till hur det ser ut på planen. Övervägande del av startelvan har inte att göra i United om man har ambitioner att sluta högre upp i tabellen. Frågan är om någon faktiskt håller, och här kan vi nästan räkna bort de Gea och Pogba, eftersom de i princip har lämnat United mentalt. Det ger oss inte jättemånga alternativ kvar, möjligen Lindelöf och Shaw, kanske Rashford. Resten behöver ses över ordentligt, och det gör man givetvis inte bara hur som helst över en sommar.

Mer från matchen:

Solskjaers presskonferens

På presskonferensen efter matchen medgav Ole Gunnar Solskjaer att kvaliteten inte var tillräcklig och att vi inte gör några mål…

“Jag har inte direkt reflekterat över statistiken, men vi gör inga mål, vi skapar chanser men vi utnyttjar dem inte. Det är något vi måste förbättra, men idag var det inte tillräckligt bra, helt enkelt.”

“Mot slutet kunde man se skillnaden mellan lagen. Men vi fick en reaktion iallafall, både från spelarna och från fansen. Vi kände att vi var med i matchen till halvlek men ju längre matchen led desto större blev skillnaden. Givetvis vill man vinna sådana här matcher på hemmaplan, men de har satt standarden de senaste åren och visat att de är bäst i landet och det är dit vi vill, men i nuläget är det tydligt att vi inte är där.”

…om senaste tidens resultat

“Jag är oroad över resultaten på sistone, men i dessa tider är det inte läge att peka finger åt någon, vi måste fortsätta hålla ihop, och det konstiga är att vi fortfarande är med och slåss om topp fyra. Nu är det Chelsea på söndag och då behöver vi steppa upp kvalitetsmässigt för vi måste vinna då om vi fortsatt ska ha chansen. Jag har inga planer på att spela torsdagsmatcher (Europa League) framöver.”

…om Roy Keanes utspel

Roy Keane uttrycke efter matchen kritik mot United och att det finns för många bluffar i laget. Så här säger Solskjaer om sin gamle lagkamrat.

“Jag har alltid haft en bra relation till honom, vi har spelat med varandra i många år och jag värdesätter hans åsikter, det är unitedkille, precis som jag och han är också medveten om att vi ligger långt efter City. Men det är mitt jobb att se till att vi har de rätta karaktärerna på plats inför nästa säsong för att komma ikapp. Man måste förstå att när man spelar för United ligger uppmärksamheten alltid på dig och det kommer vara rubriker.” 

Tror du det finns spelare som inte klarar av pressen?

“Det är något som förväntas när man spelar för United.”

…om attityd

Solskjaer har gjort det tydligt på sistone att han kommer utvärdera vilka spelare han litar på och som kan ta klubben till nästa nivå, något han fortsätter trycka på.

“När jag kom som interim var det oklart om jag skulle stanna eller inte, men nu när det är klart handlar det mer om planering och jobba långsiktigt. Man lär sig om spelare mer och mer, till exempel vilka som nöjer sig och vilka som är redo att anstränga sig för att ta klubben framåt och det är de spelarna jag kommer fortsätta med. Idag kunde man se en annan hunger hos spelarna, men den måste finnas hela tiden. Man kan inte bara ställa ut skorna som mot Everton och tro att det löser sig, det märkte vi hur det gick.” 

Spelarreaktion

Även Marcus Rashford är bekrymrad över resultaten på sistone och säger att det är upp till spelare och ledare att visa det riktiga Manchester United.

Pogba i säsongens lag

Idag gick PFA (Professional Footballers’ Association) ut med säsongens lag i Premier League, där dominansen – föga förvånande – utgörs av Manchester City och Liverpool. Endast en spelare utifrån dessa klubbar röstades fram: Paul Pogba. Det kan man alltid stoltsera med, men frågan är huruvida det är rätt eller fel att ta med honom. Ser man till statistiken så kan man argumentera för att det är rätt, men utöver den desto tveksammare. Vad tycker ni?

Lukaku till Serie A?

Embed from Getty Images

Romelu Lukaku har ryktats vara en av många spelare som är på väg bort från Manchester United, om det sker till sommaren eller längre fram i tiden låter vi vara osagt. Men klart verkar i alla fall att Lukaku vill spela i Italien och Serie A framöver, något han beskriver som en dröm, till Sky Italia.

“Att spela i Serie A är en dröm, det skulle det verkligen vara. Men i nuläget ligger fokus på United.” 

Lukaku har gjort 15 mål på 44 framträdanden den här säsongen.

Inter kan tänka sig Sanchez – på ett villkor

Embed from Getty Images

Miguel Delaney på Independent skriver att Alexis Sanchez tid i Manchester United kan vara på väg mot sitt slut och att en eventuell köpare kan vara italienska Inter. United har under en tid varit inställda på att göra sig av med Sanchez, just på grund av hans feta lönekuvert på uppemot £500 000 i veckan. Chilienarens situationen har därför beskrivits som en “stängd marknad” där det inte finns särskilt många alternativ.

Nu har dock Inter öppnat för att plocka in Sanchez, på villkoret att han går ner i lön. Men huruvida 30-åringen är beredd att acceptera det återstår att se. Det ryktas även om att Antonio Valencia, som lämnar United i sommar, uppges vara på milanoklubbens radar.

Res med oss till Manchester!