Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Manchester City 0-2

Embed from Getty Images

Onsdagen den 24 april verkar ha blivit dagen då Manchester Uniteds Champions League-öde beseglades för den här gången. Samtidigt verkar samma datum ha varit datumet då Manchester City spelade hem sin sjätte ligatitel. Är vi snälla kan vi säga att United var med i 45 minuter och att man efter paus inte gav sig själva chansen att vinna matchen eller ens ta poäng. Är vi mer krassa var City avsevärt mycket bättre och visade varför man lär vinna ligan i vår. 

Ole Gunnar Solskjaer hoppades på statements från spelarna efter den miserabla insatsen mot Everton i helgen. Han förväntade sig en reaktion och såg mötet med Manchester City som den optimala matchen efter helgen som var. Han ställde upp med fem man bakåt, bänkade en rad offensiva pjäser och såg United sjunka precis så djupt som man kunde befara inledningsvis. 0-0 i paus var kanske inte helt orättvist, men heller ej särdeles smickrande.

Efter paus gick luften ur ballongen och två tämligen snabba mål kvävde det lilla hopp om poäng som fanns före match och under halvtidsvilan. Det blir av allt att döma spel i Europa League i höst. Det blir det inte på grund av resultatet mot City. Den här säsongen förlorade vi före jul. Det blir däremot mer och mer tydligt vilket enormt jobb Solskjaer och hans stab har framför sig i sommar. Det är inte bara ett berg som ska bestigas, det är en hel bergskedja.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Första halvlek räddar David de Gea från sämre betyg, men femman är svag. Parerar bollar före paus och gör att United håller sig kvar i matchen, men sen? Citys 1-0 ska läggas mer på Luke Shaw än på de Gea, även om skottet på intet sätt är otagbart. 2-0 är desto mer tagbart. För lite kropp bakom bollen gör att Sané kan punktera tillställningen.

Ashley Young: 4

I matcher som den här förväntar man sig en lagkaptens exempel. Nu är ju inte Ashley Young en lagkapten, så på det sättet kanske vi inte ska förvänta oss något. Däremot fortsätter villrådigheten och Youngs totala oförmåga att placera sig rätt att plåga oss.

Matteo Darmian: 5

Utbytt 83′. Synonymt att Darmian spelar denna typ av match ändå. Har inte startat sedan Mourinho och när det nu gäller som mest gör han det. Osynlig i första och direkt svag i hemjobbet i andra. Förmodligen sista insatsen i en röd tröja.

Chris Smalling: 5

Inga större bryderier egentligen, förutom att hans snedträffar mellan varven riskerar att förkorta ens livslängd avsevärt. Känns som om han lider av att United spelar med tre mittbackar, vilket i sig är helt förståeligt.

Victor Lindelöf: 6

Bäst i United utan att vara bra? Kanske lite så. Kan på intet sätt lastas för något av målen och gör det han ska. Positionssäker och tuff i brytningarna. Lindelöf ska spela mittback, det kan alla vara överens om. Lika överens borde vi vara då det gäller hans offensiv. Han borde få mer utrymme framåt med en så pass bra uppspelsfot.

Luke Shaw: 4

Varnad. Må hända lite småelakt att klassa Shaw som usel när han väl var tillbaka. Drog på sig säsongens elfte (!) varning och agerar statist vid 1-0. Blir på tok för bolltittande istället för att ta ett steg framåt och skära av vinkeln. Känns tung i steget.

Fred: 5

På ett sätt är detta Freds typ av matcher. Ändå får han inte till det. Känns otroligt pigg inledningsvis och öppnar upp ytor. Försvinner sedan radikalt ur matchen och borde kanske ha blivit utbytt framom Pereira (det är hugget som stucket). Orken över 90 minuter, finns den?

Paul Pogba: 5

Tjatar ihjäl mig över att Paul Pogba är världsmästare. Det är han dock. Det syns bara inte i en Unitedtröja. Ska kunna utgöra skillnaden (dra in frisparken United får i andra, till exempel) och äga ett mittfält mot vilket Premier League-motstånd som helst. Gör det dock inte och har stagnerat totalt efter februari.

Andreas Pereira: 5

Varnad. Utbytt 72′. Må hända det mest förvånande namnet i Unitedelvan, bortsett från Darmian då. Förste man att lämna planen då United försökte få till en sista offensiv rush. Har lite boll och känns vilsen. Speglar sin omgivning.

Jesse Lingard: 4

Utbytt 83′. En av de spelare som blivit klart sämre sedan Mourinho lämnade. Samtidigt en otrolig humörspelare, då han inte förmår att höja sig trots att laget underpresterar. Får tomt mål i början av andra halvlek men missar grovt. Ett mål där hade kanske gett ens lite nerv. Utbytt för sent.

Marcus Rashford: 6

Snäll sexa, men egna grabben Rashford visar ändå mest i United den här onsdagskvällen. Jobbar hårt, springer mycket och har en ständigt vass högerfot. Lider dock av att Lingard är så pass dålig och hade behövt mer offensiv back up. Det får han inte, och det är ju inte hans fel.

Romelu Lukaku: 5

Inbytt 72′. Gör ingen skillnad när han kommer in. Hade å andra sidan fått komma in tidigare.

Anthony Martial: N/A

Inbytt 83′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Alexis Sánchez: N/A

Inbytt 83′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!