Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubben

Muss.se söker skribenter och krönikörer

Nu har du chansen att få skriva för Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Sverige. Vi söker både nya skribenter och krönikörer när vi satsar vidare mot nästa säsong.

När Ole Gunnar Solskjaer i december tog över Manchester United märkte hela supporterklubben av ett uppsving och på muss.se har vi vi slagit läsarrekord månad efter månad. Trots att resultaten på plan dalade i slutet av säsongen fortsatte intresset för United att vara högt, och för att kunna göra ett ännu bättre jobb med att servera nyheter och åsikter om Manchester United söker vi nu flera nya skribenter och krönikörer till muss.se.

Skribent

Rollen som skribent innebär både skrivande av nyhetsartiklar samt matchrapportering (införrapporter, snackisar och spelarbetyg). Du som söker bör vara beredd att lägga ner åtminstone några timmar i veckan på detta (det går givetvis att styra så att du jobbar mer vissa veckor och mindre eller inte alls vissa veckor). Som medlem i redaktionen har du givetvis möjlighet att skriva krönikor och olika reportage på eget initiativ.

Krönikör

Rollen som krönikör innebär skrivande av krönikör, med en regelbundenhet på en i månaden, plus vid eventuellt stora händelser kring klubben. Oftast står det krönikören fritt att välja sitt ämne och vinkel (så länge det har med United att göra naturligtvis), och ibland kommer ett önskemål från chefredaktören om vad krönikan skall ha för inriktning.

Vem söker vi?

  • Du är minst 18 år gammal.
  • Du är givetvis Unitedsupporter och håller alltid reda på det senaste runt klubben.
  • Du är medlem i supporterklubben (undantag kan göras ifall du bor i Manchester).
  • Du sluter upp kring supporterklubbens värdegrund och anser därtill att mångfald berikar supporterklubben.
  • Du har ett öppet och vänligt förhållningssätt till alla människor oavsett härkomst, kön, ålder, sexuell läggning, religion, etnicitet och andra favoritlag etc.
  • Du gillar att skriva (gärna personligt och med glimten i ögat utan att göra avkall på saklighet). Du kan uttrycka dig på korrekt svenska i skrift. Vidare bör du vara tillräckligt bra på engelska för att kunna översätta citat från engelska till svenska (gäller särskilt skribenterna).
  • Vi räknar med att skribenterna skriver minst två nyhetsartiklar per vecka, i stil med denna och denna, utöver rapporteringen vid matcherna. Ibland kan det vara aktuellt med andra typer av nyhetsartiklar.
  • Vi räknar med att krönikörerna skriver minst en krönika i månaden.
  • Vi vill att du är beredd att göra detta under minst hela kommande säsongen.

Övrigt

Arbetet är ideellt. Någon gång då och då händer det dock att vi får möjlighet att bjuda på något litet.

Ifall du har specialintressen och/eller egenskaper som gör att du kan bidra med originell rapportering kan vi tänka oss att tumma på kraven ovan.

Vi uppmanar alla personer att söka. Oavsett kön, härkomst, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Muss är en fördomsfri supporterklubb som står för allas lika värde.

Din ansökan

I din ansökan vill vi att du berättar lite om dig själv (var kommer du ifrån, hur gammal du är, vad sysslar du med osv.) och ditt förhållande till Manchester United (hur blev du supporter, hur ser du matcherna, hur många gånger du har sett United på plats osv.). Ange också ditt medlemsnummer i supporterklubben. Om du har skribentvana sedan tidigare så ser vi gärna att du hänvisar till det, annars får du gärna bifoga ett arbetsprov.

Vi har inga resurser för en lång rekryteringsprocess. Mailet med din ansökan kommer således att vara avgörande.

Skicka din ansökan på e-post till gustav.brinck-larsen@muss.se. Märk mailet ”ny skribent” eller ”ny krönikör” beroende på vilken roll du söker.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 30 juni.

Alla eventuella frågor besvaras per mail.

Tack för visat intresse!