Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vive le Pogba; VM-spelarna missar säsongsstarten; Shaw nobbar Everton; Sandro PSG-aktuell

Idag står vi bakom Paul Pogba, som i VM-finalen i Moskva är ensam representant för Manchester Uniteds akademi och även för Manchester Uniteds a-lag. Pogba tillsammans med övriga VM-spelare kommer dock att missa Premier League-premiären, säger José Mourinho.

Annars ryktas det om vänsterbackar, med snack om Luke Shaw, Alex Sandro och Demetri Mitchell. Dessutom ska Daley Blind nära nog vara klar för Ajax.

Mourinho: VM-spelarna missar säsongsstarten

VM-framgångar påverkar Manchester United negativt. Uniteds manager José Mourinho är inte alls nöjd och tycker att tiden mellan VM-final och Premier League-start är alldeles för kort.

”Vi kan inte börja Premier League med våra spelare som var i VM, vilket är en skam för den viktigaste klubbturneringen i Europa,” säger Mourinho till RT, som har jobbat för under VM.

VM-spelarna får tre veckors semester, vilket betyder att de som gick längst (förutom finalspelande Pogba även de engelska och belgiska spelarna) ansluter bara några dagar före premiären mot Leicester.

”Tre veckor [ledigt], vilket jag tycker är det minsta som deras kroppar och själar behöver och vilket är minimum för dem att återvända och tänka på fotboll igen.

”Att ta dem tillbaka tidigare än så skulle vara: ’Okej, jag har dig för säsongens första match men jag kanske inte har dig om tre eller fyra månader.’ Jag tycker att tre veckor är det minsta de behöver, vilket betyder att de inte är redo att starta Premier League, vilket jag tycker är svårt att förstå, när vi kunde ha en vecka till att förbereda alla.”

Mourinho preciserar inte exakt vilka spelare det handlar om. Fred och Victor Lindelöf avslutade VM en vecka tidigare är semifinalspelarna och skulle möjligen kunna vara aktuella för spel redan i premiären. Spelarna som åkte ut i åttondelsfinal och gruppspel borde under alla omständigheter vara klara till premiären.

USA-resa idag

Senare idag reser United till USA för årets försäsongsturné. Exakt när flyget går har inte meddelats. Oavsett förutsätter vi att United meddelar vilka spelare som reser (så har det varit alla andra år) och när besked kommer så tar vi givetvis upp det här på Muss.se.

Shaw nobbar Everton

Manchester Uniteds vänsterbacksjakt har stött på problem. Detta då Luke Shaw, enligt Duncan Castles, nobbade möjligheten att flytta till Everton. Det innebär att Shaw med största sannolikhet är Unitedspelare säsongen 2018/19 och det innebär också att värvningsförsök på positionen kompliceras.

Alex Sandro PSG-aktuell

United vägrar möta Juventus prislapp för Alex Sandro, vilket har tagits upp många gånger och även nämns av Castles i artikeln ovan. Detta öppnar månne för PSG. Enligt Paris United, som bevakar PSG, ska samtal mellan PSG och Juventus nu ha kommit långt. Den franska klubben och den brasilianska vänsterbacken uppges redan vara överens om det personliga kontraktet.

Mitchell aktuell för Derby

Vi gräver med grävskopa i saltbunkern och noterar att Sun (ingen länk, vill ju inte att ni ska klicka er in där av misstag) hävdar att Derby ska vara intresserade av att värva Uniteds vänsterback Demetri Mitchell. Derbys nya manager Frank Lampard ska vara villig att betala 500 000 pund för den unga vänsterbacken.

Ipswichtalang på radarn

Enligt Goal vill United värva den engelska U17-landslagsspelaren Dylan Crowe från Ipswich. Crowe spelar högerback och har blivit erbjuden ett proffskontrakt av Ipswich. Hittills har han emellertid inte skrivit på.

Flera andra klubbar, både i England och utomlands, ska vara intresserade.

Reserverna förlorade träningsmatch

Uniteds ungdomslag spenderade en vecka på träningsläger i Österrike. Lägret avslutades med en träningsmatch mot det lokala laget SV Ried. Det blev 2-0-seger för hemmalaget, berättar Uniteds hemsida. Att matchen verkligen inte var på fullaste allvar indikeras av att utbytta spelare senare blev inbytta.

Uniteds lag: Kovar (Fojticek 46); Tanner (Ercolani 46), Warren (O’Connor 71), Borthwick-Jackson (Tanner 71), O’Connor (Dunne 46); Poole (Buffonge 46), Barlow (Sang 46), Gribbin (Traore 71); Dearnley (Whelan 46), Wilson (Baars 46), Burkart (Dearnley 70)

Vive le Pogba

Ikväll ska Manchester United-produkten Paul Pogba och Frankrike spela VM-final mot Kroatien i Moskva. Vi hoppas givetvis att Pogba får lämna VM med ett guld i packningen.

”Vi är oerhört stolta över att Paul är i VM-final,” säger akademichef Nicky Butt till Manutd.com.

”För Paul, han har varit fantastisk, tycker jag faktiskt, efter att ha tittat på matcherna, att han antagligen är den bästa mittfältaren i turneringen, om jag är ärlig. Han har sett så dominant och positiv ut med bollen och han har tagit sig in i boxen och varit ett hot också. Så det är bara bra för honom.”

Dagens och gårdagens VM

VM2018 Dag 24: Ett historiskt brons