Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Meunier väldigt nära United; besked från De Ligt inom kort; Greenwood bredvid McManus

Maj tog slut utan Manchester United-värvning. Kanske blir den första värvningen PSG:s belgiska högerback Thomas Meunier. Samtidigt väntas Matthijs de Ligt fatta beslut om framtiden inom kort.

Vi noterar idag också att två Unitedspelare startade för det engelska landslaget i den sista träningsmatchen inför VM. Plus en oerhört tråkig nyhet från Spanien.

Ifall ni råkar behöva något att göra ikväll, säg från klockan 21.00 och framåt, så vill jag göra er uppmärksamma på att Deadwood the Movie hade premiär på HBO i natt.

Lokaltidningen: Meunier väldigt nära United

“Thomas Meunier kommer troligen spela i Premier League nästa säsong,” skriver Brysseltidningen DH. “Manchester United vill så snart som möjligt göra klart övergången för PSG:s högerback.”

Tidningen menar att övergångssumman landar på 25 miljoner euro. Meunier ska ha haft flera erbjudanden att ta ställning till men han växte upp som Unitedsupporter och nu uppges han vilja testa lyckan i Manchester.

Samtidigt rapporterar franska RMC (via Get French Football News) att Meunier ska ha varit i regelbunden kontakt med Arsenal och Unai Emery. Arsenal ska dock ha problem att finansiera övergången, ett problem som United inte har.

Besked från De Ligt inom kort

Matthijs de Ligt väntas under de kommande dagarna ge besked om framtiden, skriver Luke Edwards för Telegraph. Källor hos Manchester United har konsekvent indikerat till media att de tror att De Ligt kommer att signera för Barcelona. Detta till trots, menar Edwards, har United fortsatt med försöken att värva Ajax mittback.

Det som talar till Uniteds fördel är dels att försvaret skulle byggs runt De Ligt i United, medan hans plats i startelvan inte skulle vara given i Barcelona. Dessutom ska det i Holland finnas en uppfattning om att spel i Premier League skulle gynna De Ligts utveckling som fotbollsspelare. De Ligt ska själv ha börjat tvivla på om en flytt till Spanien är i hans bästa intresse.

Greenwood bredvid McManus

England spelade idag sin sista träningsmatch inför VM i Frankrike. Det blev en överraskande 1-0-förlust mot Nya Zeeland. Manchester Uniteds lagkapten Alex Greenwood spelade hela matchen som vänsterback. Bredvid Greenwood spelade Abbie McManus, som nyligen signerade ett förtidskontrakt med United.

England var det spelförande laget matchen igenom, så mittbacken McManus fick inte många möjligheter att visa upp sig. Greenwood var desto mer involverad i spelet, med en rad intressanta inlägg och hörnor. Tyvärr var det ett sämre ingripande från Greenwood som föranledde målet, då hon fick dålig kontakt med bollen när hon skulle nicka undan en långboll.

Återstår att se hur förbundskapten Phil Neville ställer upp sitt lag i VM-premiären mot Skottland på söndag nästa vecka. Neville har roterat friskt under hela sin tid som förbundskapten.

United har inför nästa säsong också gjort klart med Jackie Groenen. Vill ni se vad hon går för så finns chansen ikväll, då Nederländerna klockan 18.15 möter Australien i en träningsmatch. Den matchen visas på Viasats kanaler.

Reyes död i bilolycka

Vi nås av en oerhört tråkig nyhet från Spanien, där Sevilla meddelar att José Antonio Reyes har dött i en bilolycka. Reyes blev bara 35 år gammal.

Här i Mussborgen minns vi Reyes bäst från hans tid i Arsenal. Annars var det i Sevilla som han spenderade en stor del av karriären. Sina sista fotbollsmatcher spelade Reyes för Extremadura i den spanska andradivisionen.