Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

van Gaal risar Woodward; PSG jagar Lukaku; Seger för Pogba

Embed from Getty Images

Det råder visst stiltje i Manchester. Semestern är igång för de flesta av spelarna och något riktigt hett och konkret i transferväg rullar inte in. Än. Det spekuleras fortsatt i bland andra Romelu Lukakus vara eller icke vara i United. Utöver det får Ed Woodward, han som tituleras vice-VD fortsättningsvis, sig en risbastu av Louis van Gaal. Då det gäller spelare in så verkar dagens hetaste samtalsämne vara den belgiske högerbacken Thomas Meunier. 

“Han kan ingenting om fotboll”

Louis van Gaal, som tränade Manchester United mellan 2014 och 2016, ger i Daily Mail sin syn på läget i klubben och även orsakerna till att han fick gå. Holländaren menar bland annat att United, sedan man anställde Ed Woodward, enbart har drivits av affärsmässiga intressen och att det är det man nu får betala för rent sportsligt.

“I Bayern München är de som styr män som kan sin fotboll, jag uppskattar det. I Manchester United däremot anställdes Ed Woodward som VD, en man som inte kan någonting om fotboll och som tidigare jobbat på investeringsbank.”

“Det kan inte vara bra att en klubb drivs enbart utgående från ett kommersiellt synsätt.”

Louis van Gaal, som pensionerade sig efter sin tid i United, menar att José Mourinho anställdes av just kommersiella orsaker.

“Jag ger klubben det, de ville ha Mourinho och han var ledig. Men, han var också intressant ur ett affärsmässigt perspektiv. Mourinho vinner matcher och för United är det huvudsaken att man vinner titlar.”

I en intervju med Jamie Jackson på The Guardian talar van Gaal vidare om tiden i United och också om sin stora värvning, Angel di Maria.

“Han var mitt val i AZ, sju år före. Jag var nöjd, han är en kreativ spelare. Men jag hade andra spelare på listan.”

Embed from Getty Images

PSG in i kampen om Lukaku

Romelu Lukakus vara eller inte vara i Manchester United utvecklar sig parallellt med Paul Pogbas dito till sommarens stora samtalsämne. Tidigare har Inter nämnts som det troliga alternativet om belgaren flyttar. Nu påstår Daily Express att även PSG är intresserade, men att de precis som italienarna har ett problem. Pengar. I Inters fall har det talats om att man helt enkelt inte har råd att betala de 80 miljoner pund som United sägs vilja ha för Lukaku. I PSG:s fall är pengar på kontot som bekant inte problemet. Istället handlar det om pengaflödet som sådant. PSG är under hård press för att klara Financial Fair Play-reglerna, vilket gör att man behöver sälja för att kunna värva dyrt.

I PSG ska det, om man tror Daily Express, handla om att klubben vill ha in förstärkningar framåt då Edinson Cavani sägs vara på väg till Atletico Madrid och då Nicolas Pépé dragit till sig intresse från bland annat engelska klubbar.

Embed from Getty Images

Seger för Pogba, O’Connor i Toulon

Paul Pogba spelade fulla 90 minuter för sitt Frankrike när man besegrade Bolivia med 2-0 i Nantes. Frankrike laddar inför EM-kvalmötena med Turkiet och Andorra den 8 respektive 11 juni. Anthony Martial är, som brukligt, inte med i truppen. Juniorlagets Lee O’Connor befinner sig även han i Frankrike, närmare bestämt i Toulon. Den årliga inbjudningsturneringen för U21-landslag går av stapeln där den 1-15 juni och O’Connors Irland går in i turneringen då man möter Kina i Aubagne. Mexiko och Bahrain är övriga lag i gruppen.

Embed from Getty Images

Meunier “en jagad man”, de Ligt väljer mellan fyra klubbar

PSG:s Thomas Meunier är, om vi ska tro källor i England, en jagad man i dessa dagar. Arsenal sägs vilja ha belgaren medan United också rapporterats vara intresserade. Så sent som i lördags rapporterade vi om att en övergång var “mycket nära”. Meunier sägs kosta i runda slängar 25 miljoner euro, en relativt låg prislapp i dagens fotbollsvärld. Vem är då Thomas Meunier? Tja, han är en för positionen reslig back (190 cm) som tillhört PSG sedan sommaren 2016. Hans kontrakt i Paris löper ut om ett drygt år, varför det framstår som rätt logiskt för PSG att sälja, om man vill ha pengar ur affären (och det lär man vilja med tanke på Financial Fair Play).

Meunier vann VM-brons med Belgien förra sommaren och gjorde bland annat mål mot England i bronsmatchen.

Som brukligt ska vi också avhandla dagens inkomna uppgifter om Matthijs de Ligt. Enligt SportWitness, som i sin tur hänvisar till Mundo Deportivo, har holländaren i nuläget fyra bud på bordet. Buden ska komma från Barcelona, Manchester United, Juventus och PSG. Ole Gunnar Solskjaer ska också, enligt artikeln, ha “mycket pengar” att spendera i sommar och en stor del av dessa ska läggas på de Ligt.

Säsongskrönika på Facebook

Ikväll, klockan 21.00, drar vår säsongssammanfattning igång på Facebook. Vi sänder live och öppnar upp för frågor, kommentarer och synpunkter från er som tittar. Våra medarbetare Björn Appelgren och Gustav Brinck-Larsen rattar sändningen som utgår från officiella sida.

https://www.facebook.com/ManchesterUnitedSwedishSupporters/

Jobba med oss!

MUSS söker nu, lagom till det att en ny säsong drar igång, nya skribenter och krönikörer. Är just du den medarbetare vi söker så skicka in en ansökan! Mer information finns i artikeln här under.

Muss.se söker skribenter och krönikörer