Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Hayley Ladd signerar förtidskontrakt med Manchester United

Reading Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Manchester Uniteds damlag fortsätter signera förtidskontrakt med spelare inför säsongen 2019/20. Efter Abbie McManus och Jackie Groenen är det nu dags för ytterligare en landslagsspelare, nämligen walesiske Hayley Ladd som ansluter från Birmingham.

I ett pressmeddelande skriver United:

Manchester United är belåtna att meddela att Hayley Ladd har signerat ett förtidskontrakt för att spela för klubbens damlag från säsongen 2019/20.

Ett ytterligare meddelande kommer i sinom tid.

Precis som med de tidigare värvningarna, McManus och Groenen, är det en mycket bra spelare som ansluter till United. Ladd är 25 år gammal och har varit landslagsspelare för Wales sedan 2011. Hon opererar främst på mittfältet men kan också ta klivet ned i en backlinje om så krävs.

Trots att hon representerar Wales är hon faktiskt född i England, med St Albans registrerad som ungdomsklubb. Som senior har hon representerat Arsenal, Coventry, Bristol Academy och nu senast Birmingham City. Sommaren 2012 var hon dessutom utlånad från Arsenal till den finska klubben Kokkola Futis 10.

Senast var det alltså Birmingham City Women hon representerade. Trots att klubben, som slutade fyra i högstadivisionen den gångna säsongen, ville förlänga hennes kontrakt gick hon i förra ut med att hon lämnar klubben och nu har hon alltså skrivit på ett förtidskontrakt med Manchester United som hon skall representera från och med nästa säsong.

Ladd har just varit iväg med Wales landslag som igår vann med 1-0 mot Nya Zeeland efter att ha avgjort på stopptid. Enligt uppgifter spelare Ladd 90 minuter som en av tre mittbackar. Något VM-spel blir det dock inte då Wales inte lyckades kvalificera sig dit.

Hayley Ladd

Namn: Hayley Elizabeth Ladd
Född: Den 6 oktober 1993, i Dacorum, England
Position: Försvarare/Mittfältare
Tidigare klubbar: Arsenal (2009-2012); Kokkola Futis 10 (2012 lån); Coventry City (2012-2015); Bristol Academy (2015-2017); Birmingham City (2017-2019)
Landslag: 54 landskamper/1 mål för Wales