Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Läkarundersökning för Daniel James idag; plus De Gea, Poole och högerbackar

Daniel James blir av allt att döma sommarens första Manchester United-värvning. Den walesiska ytterforwarden genomför, enligt samstämmiga rapporter, sin läkarundersökning hos United idag. Därmed är det troligt att James senare idag eller imorgon kan titulera sig Unitedspelare.

I silly season-tider handlar det också om David de Gea och högerbackar. Dessutom har Regan Poole bekräftat att han friställs av United.

Daniel James läkarundersöks idag

Samstämmiga rapporter i England berättar att Daniel James idag genomför sin läkarundersökning hos Manchester United. Läkarundersökningen ska vara det som återstår innan James kan presenteras som Unitedspelare. James befann sig på samling med Wales landslag men fick sent igår kväll tillåtelse att resa till Manchester för läkarundersökningen.

United och Swansea ska nu ha kommit överens om en övergångssumma för spelaren, medan United och James ska ha varit överens en tid. Enligt Telegraph landar övergångssumman på runt 15 miljoner pund medan BBC menar att övergångssumman blir ungefär 18 miljoner pund, varav 3 miljoner i prestationsbaserade klausuler.

Det förefaller vara troligt att övergången annonseras senast imorgon, då endast formalia tycks kvarstå. Troligast är kanske att det faktiskt blir klart redan ikväll. Wales ska spela EM-kval mot Kroatien på lördag, så alla lär vara angelägna om att övergången görs klart så snabbt som möjligt. (Det kan förstås tänkas att James redan har återvänt till landslaget när övergången annonseras.)

Poole friställs av United

Vi fortsätter med walesiska spelare men den här gången med en spelare som lämnar Manchester United. Det är reservlagets Regan Poole som friställs av klubben i sommar.

Poole, som senast var i Newport County på lån, bekräftar uppgifterna för BBC:

”Det var ingen överraskning. Jag hade en känsla av vad som skulle ske men jag har älskat varenda minut där, de har förbättrat mig som spelare.”

Poole säger att några klubbar har visat intresse och han indikerar att möjligheten till speltid kommer att vara en viktig faktor i hans beslut. Den närmaste framtiden väntar två träningsmatcher med Wales U21-landslag, där han är kapten.

En formell bekräftelse på att Poole friställs kan väntas inom kort. Varje år i juni får vi en lista på fria agenter från Premier League. Givet hur det har sett ut de senaste åren kan den listan tänkas publiceras imorgon kväll.

En öppning i PSG för De Gea

Igår bekräftades det att Gianluigi Buffon har gjort sitt i Paris Saint-Germain. Således behöver den franska klubben en ny målvakt och givetvis blir David de Gea då ett alternativ. Enligt Paul Hirst på Times ska PSG förbereda ett bud på De Gea.

Hirst menar också att De Geas diskussioner med United om ett nytt kontrakt inte är nära en lösning. Om inget sker är De Gea fri att förhandla med utländska klubbar efter nyår. Detta till trots ska United vara ovilliga att sälja målvakten i sommar. Rykten till trots är det troligaste alltså att De Gea är Uniteds målvakt även nästa säsong.

United ska heller inte vara villiga att sälja Paul Pogba, såtillvida det inte kommer ett bud på minst 150 miljoner pund. Att någon klubb ska vara villig att betala så mycket anses osannolikt.

Bara PSG och Barcelona kvar i kampen om De Ligt

Enligt franska RMC ska PSG och Barcelona nu vara ensamma kvar i kampen om att värva Matthijs de Ligt från Ajax. RMC brukar vara pålitliga men vi vet att De Ligt har Mino Raiola som agent och det brukar svänga fort gällande De Ligts klienter. Vi har också anledning att tro att De Ligts representanter inte är helt ärliga i diskussioner med klubbar.

Hellre Wan-Bissaka än Meunier

Thomas Meunier har kopplats samman med en flytt till Manchester United. Franska L’Équipe menar dock att United fortfarande har siktet inställt på Crystal Palaces Aaron Wan-Bissaka. Meunier uppges drömma om en flytt till United men United ska fortfarande inte ha kommit med något bud på spelaren.