Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United budar högre än City; Vi är störst; De Ligt vill bara gå till…

Det fortsätter vara mycket rykten men inga färdiga affärer kring Uniteds spelartrupp. Även i dagens nyhetssvep har vi rykten om flera spelare in och fler spelare ut. 

Utöver transferrykten har vi också en rolig nyhet gällande den skandinaviska supporterklubbens storlek.

United budar högre än City

Den offensiva mittfältaren Bruno Fernandes är hett villebråd på marknaden, vilket inte är så konstigt med 20 mål och 13 framspelningar på 33 matcher för Sporting under säsongens ligaspel.

Den portugisiska tidningen Jornal de Notícias skriver att Manchester City lagt ett bud på 50 miljoner euro på 24-åringen, ett bud som Sporting skall ha sagt nej till. United skall ha slagit till med ett bud på 80 miljoner euro, 55 miljoner direkt och 25 miljoner i olika bonusar, och detta bud sägs vara mer intressant för Sporting. Förhandlingar skall fortfarande pågå, och Sporting skall se bra chanser att få väldigt mycket pengar för Fernandes. Allt detta vidarerapporterar Sport Witness.

Mike Maignan och James Maddison

Duncan Castles på The Daily Record fortsätter att skriva om potentiella nyförvärv till United. Denna gång tyckte han det var rimligt att bygga en artikel på både Lilles målvakt Mike Maignan och Leicesters offensiva mittfältare James Maddison.

Gällande Maignan så skall Lille ha satt en prislagg på 35 miljoner pund på Maignan, som blev utsedd till franska ligans bästa målvakt under säsongen som just var. Maignan ser ut att på något sätt ingå i en målvaktsaffär den här sommaren, kanske mycket beroende på vad David de Gea bestämmer sig för.

Enligt Castles skall även PSG och Ajax vara intresserade av Maignan, och i Ajax fall skulle det intresset kunna växa och bli en realitet om deras målvakt Andre Onana lämnar. Och Onana har kopplats ihop med United, som enligt Castles skall ha lagt ett bud på Onana förra månaden, ett bud som avfärdades, men Ajax skall inte vara omedgörliga för en affär om priset är det rätta. Om de Gea stannar i United lär Solskjaer dock vara nöjd med målvaktssituationen, vilket bör göra Ajax nöjda och då kanske Maignan helt enkelt får stanna i Lille, om han inte gör Buffon sällskap i PSG. Det finns potential för en utdragen transfersommar på målvaktssidan helt klart.

Embed from Getty Images

Gällande James Maddison så skall United vara intresserade utav honom, och Leicester sägs kräva någonstans runt 60 miljoner pund. Noterbart med summan är att Leicester köpte honom förra sommaren för runt 20 miljoner pund, de skulle med andra ord göra en mycket bra affär om de fick 60 miljoner blott ett år senare.

36 matcher (varav 35 från start) blev det i Premier League under säsongen som gick, med 7 mål och 7 assist på hans konto. Maddison skall ha uttryckt två farhågor för att flytta till United. Dels att klubben inte kommer spela i Champions League, vilket någon kanske borde informera honom om att Leicester inte heller kommer göra, samt att han är oro för hur mycket speltid han kommer få. Den andra oron känns betydligt mer befogad.

Affären är också potentiellt beroende av vad som händer med Paul Pogba. Om fransmannen lämnar United behöver han ersättas, är James Maddison en av de spelare som Ole Gunnar Solksjaer i så fall siktar in sig på?

Pogba, Raiola och Juventus

Den italienska journalisten Fabrizio Romano säger att Juventus har inlett förhandlingar med Mino Raiola och Manchester United om Paul Pogba. Juve skall vilja ha honom tillbaka och kommer komma med ett bud, än så länge skall vi dock vara tidigt i förhandlingarna.

Med tanke på de intensiva rykten som placerar Pogba i Real Madrid skulle detta mycket väl kunna vara ett villospår från antigen Raiola eller United för att få Real att betala vad som krävs är mina spontana tanke om det. Pogba är inte helt nöjd i United, men vill han verkligen tillbaka till Juventus? Och har den italienska klubben råd, med tanke på att en viss Cristiano Ronaldo kostade mycket pengar förra sommaren.

United tydliga med att bra bud behövs

Tillbaka till Sport Witness, som nu skriver att United gjort det klart för Romelu Lukaku att det kommer krävas ett mycket bra bud för att han skall få lämna klubben i sommar.

Lukaku, nu 26 år, har via sin agent tidigare gjort gällande att han gärna skulle prova spel i Italien, och det är också där som de flesta ryktena placerar honom, primärt i Inter men också Juventus.

Men det skulle alltså inte vara någon billig lösning, kommer det inte ett bud som åtminstone är i närheten av de cirka 80 miljoner pund United skall ha betalat för honom kommer Lukaku få spendera nästa säsong med att försöka ta plats i startelvan på Old Trafford.

Belgaren har dessutom kontrakt till 2022, med option på ytterligare år, så det är ingen stress för United på att behöva sälja.

Vi är Uniteds största supporterklubb!

Manchester United är en av världens största klubbar sett till antal supportrar, med lokala officiella supporterklubbar över hela världen. Under säsongen 2018/19 fortsatte fler medlemmar strömma in, och det öppnades nya lokala klubbar över hela världen, bland annat i Japan, Krasnodar och New York.

Något som är oerhört roligt är att den största lokala supporterklubben är… den skandinaviska!

Manchester United Supporters Club Scandinavia, med medlemmar från Sverige, Norge och Danmark, är alltså den supporterklubb som har flest medlemmar i världen bland Manchester Uniteds officiella supporterklubbar, med Hong Kong som god tvåa.

Är du inte medlem, bli det här så att vi med stolthet kan fortsätta säga att Skandinavien är den del av världen där United är som störst. Det är inte heller omöjligt att fler medlemmar i Sverige ger en större chans för framtida träningsmatcher här, sådant spelar roll för vad United spelar.

De Ligt vill bara gå till…

Vi avslutar dagen med lite Matthijs de Ligt. Inget nytt har hänt, mer än att den tyske journalisten Raphael Honigstein säger att två olika klubbar har berättat för honom att de Ligt endast vill gå till dem. Vilket nog säger allt om hur dagens transfermarknad fungerar.