Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Woodward föredrar Fletcher; Premiärförlust för Henderson; Böter för Scholes

Embed from Getty Images

Med jämna mellanrum poppar nyheter kring den ännu ej inrättade tjänsten sportchef i Manchester United upp. Allehanda namn har nämnts och det senaste i raden är Steve Walsh, ett namn som Sir Alex Ferguson verkar föredra. Problemet? Ed Woodward är inte lika förtjust. Utöver detta så noterar vi att Dean Henderson gick in i U21-EM igår. Det får sägas ha gått bra för Henderson men mindre bra för England. 

Mata har förlängt

Dagens största nyhet är förstås att Juan Mata förlängt sitt kontrakt med Manchester United. Mer om det hittar ni här under.

Officiellt: Juan Mata förlänger kontraktet

Ferguson föreslår Walsh

Att Sir Alex Ferguson fortsatt har en del att säga till om bakom kulisserna i Manchester United är ingen hemlighet. Nu verkar Ferguson ha åsikter om hur United borde lägga upp arbetet med att rekrytera spelare och personal till klubben. Enligt SkySports ska Ferguson ha föreslagit att man plockar in Steve Walsh, en idé som vice-VD Ed Woodward inte ska ställa sig särdeles positiv till. Vem är då Steve Walsh? Tja, han beskrivs av många som en av de enskilt största orsakerna till att Leicester vann ligatiteln våren 2016 och är den som scoutat fram Riyad Mahrez, N’Golo Kanté och Jamie Vardy.

Walsh senaste anställning hittar vi i Everton. Där blev sejouren kort efter att han sommaren 2017 värvat dyrt och efter att resultaten uteblivit. Daily Mail menar även de att United har Walsh på listan över potentiella sportchefer, men att Woodward ska föredra att plocka in Darren Fletcher. Den något synske analytikern kan här tycka att Woodwards skepsis gentemot Walsh och en renodlad sportchef bottnar i att den egna rollen skulle undermineras. Woodward har, sedan han kom till United, styrt klubbens värvningspolitik med ytterst magra resultat. I Fletcher skulle Woodward ha en person som kan klubben men som är lättare att styra, medan Walsh garanterat skulle kräva betydligt mer rörelsefrihet.

Pogba ”föredrar Juventus”

Paul Pogba har nu tackat för sig och rest hem från Japan där han under veckan medverkat i ett stort sponsorevent. Vart han styr kosan nu och var han tänker slå sig ner i höst ter sig allt mer oklart. Get French Football refererar idag till den italienske journalisten Gianluca di Marzio som menar att Pogba ska föredra en flytt tillbaka till Juventus framom en flytt till Real Madrid. Manchester United ska, enligt di Marzio, fortsatt vilja ha 150 miljoner euro för Pogba. Som om inte transfersumman vore hög i sig så sägs Pogba vilja ha 15 miljoner euro i årslön. Netto. Vi lär få anledning att återkomma i ärendet.

Enligt James Ducker är Pogba redan nu rädd att bli ”för dyr” och därmed kvar i klubben. Prislappen ska vara ett enormt problem för både Real Madrid och Juventus.

Dagens övriga sillyskörd

Vi betar i sedvanlig ordning av en rad rykten som poppat upp. Något riktigt konkret finns inte att tillgå, utan vi får hålla till godo med vad engelsk media i mångt och mycket fabricerar ihop.

Harry Maguire

Turerna kring Leicesters engelske mittback Harry Maguire fortsätter. Den här gången är det ESPN och Mark Ogden som hävdar att United värderat Maguire så pass lågt som till 40 miljoner pund och att det ska vara långt ifrån de 80-90 miljoner Leicester vill ha. Det ska i sin tur göra att Manchester City har en reell chans att värva Maguire då de värderar honom högre.

http://gty.im/1148706358

Elseid Hysaj

Vi fortsätter prata försvarare. Enligt Sky Italia, som Kaveh Solehkol refererar till, är Manchester United intresserade av Napolis högerback Elseid Hysaj. Den 25-årige albanske landslagsmannen har tillhört Napoli sedan 2015, har två år på kontraktet i Neapel och ska även intressera Atletico Madrid.

Axel Tuanzebe

Axel Tuanzebe var en starkt bidragande orsak till att Aston Villa, till sist, tog sig tillbaka till Premier League. Nu menar Daily Mail att Villa vill ha Tuanzebe på permanent basis, eller åtminstone på ett säsongslångt lån som ger klubben möjligheten att köpa loss honom. Tuanzebe har ett år kvar på kontraktet med United och kan antas höra till spelarna som Ole Gunnar Solskjaer vill utvärdera under sommarens försäsongsturné.

Max Aarons

För prick en vecka sedan skrev vi om att United ser Norwich Citys högerback Max Aarons som ett alternativ ifall man inte lyckas lösa Wan-Bisakka från Crystal Palace. Idag skriver Kaveh Solhekol att Uniteds intresse för Aarons ska ha ökat efter att man diskuterat, men inte lyckats får till, en övergång för Wan-Bisakka.

Kalidou Koulibaly

Det har varit rätt tyst kring Napolis mittbacksbjässe Kalidou Koulibaly de senaste dagarna. Nu går dock italienska tidningen Gazzetta dello Sport ut med uppgifter om att Manchester City ska vara villiga att slå transfervärldsrekordet för en försvarare och betala 95 miljoner euro för senegalesen. United intresse ska ha svalnat i och med att man siktat in sig på Harry Maguire.

Bruno Fernandes

Dagens Bruno Fernandes? Ja, om vi ska tro portugisiska tidningen Record, som SportVitness relaterar till, ska spelarens agent ha haft ett möte med Sporting Lissabon för att ”trycka på” för en övergång till United. Om United vill ha Fernandes är fortsatt oklart.

Embed from Getty Images

Förlust för Henderson (och Wan-Bissaka)

Dean Henderson begick igår kväll U21-EM-premiär med England. Det får sägas ha gått bra för Henderson men mindre bra för England och Aaron Wan-Bissaka. England inledde bra och skapade tryck mot det franska målet, utan utdelning, de inledande 25 minuterna. En hands och en straff gav Frankrike chansen att ta ledningen, men en rätt dålig straff kneps tämligen enkelt av Henderson.

I andra halvlek hände sedan allt. Phil Foden gjorde 1-0 för England som strax därefter fick Hadza Choudhury utvisad för en tackling i straffområdet. Frankrike kostade på sig att missa den därpå följande straffen (stolpträff) och England gick mot segern. Frankrike ville dock annat och i matchminut 89 kvitterade Jonathan Ikone. Det tog dock inte slut där. I den femte stopptidsminuten skickade Wan-Bisakka upp bollen i nättaket bakom Henderson och Frankrike kunde kvittera ut tre viktiga premiärpoäng.

SkySports gav Henderson en sjua i betyg och utsåg honom till matchens lirare. Henderson tog vad som förväntades, och kanske lite mer därtill när Frankrike låg på för en kvittering i andra halvlek. Wan-Bisakka fick en femma och hade stundom problem med Frankrikes snabba ytter Bamba. Självmålet är olyckligt då han ska rensa undan bollen men får felträff.

Böter för Scholes

Paul Scholes har, efter att ha funnits skyldig till att ha oddsat på 140 engelska seriematcher under drygt tre års tid, nu fått böter på drygt 8000 pund. Orsaken till att Scholes får böta är hans delägarskap i Salford City. Ägare av engelska klubbar får inte spela på engelska matcher, något det uppdagades att Scholes gjort i april i år.

”Jag accepterar förra veckans dom. Jag vill be om ursäkt och meddela att jag accepterar det bötesbelopp FA ålagt mig. Det var ett misstag och inte min mening att försöka kringgå reglerna.”

”Jag trodde felaktigt att så länge det inte fanns någon personlig koppling mellan mej och matcherna jag spelade på, så var det inga problem. Jag har nu förstått att så inte är fallet och borde ha tagit reda på det tidigare.”

Embed from Getty Images

Simon Stone skriver på Twitter att Scholes oddsat på Manchester United när Salford-delägarna Ryan Giggs och Nicky Butt båda var anställda av United samt på Valencia under den tid Gary Neville, även han Salford-delägare, ledde laget.