Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Högerbackspositionen; Woodwards transferstruktur; De Geas kontrakt

I dagens nyhetssvep reder vi ut alternativen på högerbackspositionen. Vi kikar på David de Geas omöjliga löneförhandling och Lukakus uttalande som hintar om att framtiden nog inte är i Manchester. Dessutom har Ed Woodward inga planer på att rubba den transferstruktur som finns i dagsläget. 

Nyligen gick även United ut med att Daniel James från Swansea är officiellt klar för klubben. Här kan ni hänga med i livebloggen!

Aarons istället för Aaron?

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds intresse för Crystal Palace högerback, Aaron Wan-Bissaka, rapporteras fortfarande vara stort. Summan för att få loss 21-åringen uppges ligga på uppemot £60 miljoner, men huruvida United är beredda att möta den prislappen är i nuläget oklart.

Enligt Kaveh Solhekol på Sky Sports kan United komma att rikta blicken åt ett annat håll om någon affär inte blir av. Alternativet är i sådana fall Norwichs talangfulle ytterback, Max Aarons, som bland annat fick utmärkelsen Young Player of the Season i Championship. Enligt uppgifter från samma källa ska dock United försöka sig på ett nytt bud på Wan-Bissaka efter att ha fått det första budet på £40 miljoner nobbat.

Samtidigt sägs även Crystal Palace vara på jakt efter just Max Aarons som en potentiell ersättare till Wan-Bissaka om han lämnar klubben. Det ska även sägas att klubbar som Tottenham och RB Leipzig håller ögonen på kanariefåglarnas högerback. Så räkna med att det kommer bli en hel del dragkamp framöver.

Lukaku hintar om flytt

Skriverierna kring Romelu Lukaku och hans framtid har länge pågått, dock utan att särskilt mycket har hänt. Det har framför allt spekulerats i att Serie A och Inter kan vara en trolig destination, mycket på grund av att den före detta chelseatränaren, Antonio Conte har landat i klubben och ser då gärna att Lukaku gör honom sällskap.

Huvudpersonen själv figurerade igår i Belgiens EM-kvalmatch mot Skottland där man komfortabelt vann med 3-0 och en viss Lukaku målade dubbelt. I en intervju efter matchen med belgiska VTM Nieuws kom anfallarens framtid på tal och så här kommenterade han situationen:

”Jag har kontrakt med Manchester United. Jag pratar både med klubben och min agent, Federico Pastorello, för att komma fram till det bästa beslutet. Nu ska jag njuta av semestern med min familj. Jag vet vad som kommer hända, men jag säger ingenting. Vi får se. Om jag förväntar mig en hektiskt sommar? Ja.” 

https://twitter.com/utdxtra/status/1138721158998777857

De Gea inställd på nytt kontrakt?

Det var ett litet tag sedan det var snack om David de Gea, och egentligen har det väl inte hänt särskilt mycket runt honom på sistone. James Ducker på Telegraph skriver dock att målvakten, tillsammans med agenten, Jorge Mendes, inväntar ett nytt kontraktsförslag från Manchester United. 28-åringen går snart in på sitt sista år på det nuvarande kontraktet och intresse uppges finnas både från Paris Saint-Germain och Juventus.

United har varit tydliga med att man inte vill sälja de Gea den här sommaren, vilket i sådana fall skulle innebära att han kan komma att lämna nästa år som bosman. Och kanske är det ett sådant scenario som är det mest troliga. Kontraktsförhandlingarna har pågått i ungefär 18 månader och United har hela tiden varit ovilliga att möta spanjorens lönevillkor. Hans nuvarande lön ligger på runt £240.000 i veckan, vilken han nu uppges vilja mer eller mindre dubbla, alltså upp på Alexis Sanchez nivå. Det är dock oklart hur långt United är beredda att sträcka sig i löneförhandlingen.

De Gea, som hade en tung vårperiod med sviktande form och kostsamma misstag, verkar trots allt fortfarande stå högt i kurs hos Ole Gunnar Solskjaer som ser honom som ett viktigt fundament i det nya lagbygge som förväntas ta fart. Men det ska också sägas att rykten gällande en potentiell ersättare har börjat blossa upp. Det namn som har nämnts de senaste dagarna är främst Atletico de Madrids burväktare, Jan Oblak, som sägs vara missnöjd över situationen i huvudstadsklubben. Den missade Champions League-platsen för Uniteds del tycks han inte heller se som något hinder vid en eventuellt flytt.

Woodward håller fast vid transferstrategin

Att Manchester United söker en så kallad teknisk direktör har ofta varit på tapeten, men särskilt mycket har inte hänt. Rollen har bland annat beskrivits som en komponent i att leda transferarbetet och identifiera rätt typ av rekryteringar till klubben. Men om Ed Woodward får bestämma så kommer det inte bli fallet, detta uppger Sky Sports.

Det är alltså inte den traditionella benämningen på en teknisk direktör som skulle vara aktuell för United, där man ofta är den som håller ihop det sportsliga arbetet utanför planen. Istället förväntas den nuvarande strukturen, med Woodward i spetsen bestå, där det också ingår ett team som jobbar tillsammans med Ole Gunnar Solskjaer och Mike Phelan för att bistå transferarbetet.

Att en teknisk direktör skulle ha något med transfers att göra ses därmed som osannolikt. En som är aktuell för rollen är Rio Ferdinand, som är intresserad men menar att det finns vissa frågetecken kring definitionen av rollen.

”Det beror på hur utformningen ser ut. Jag tror inte de har varit riktigt tydliga med hur man har presenterat den.

”För att vara ärlig mot United, i den rollen, med ansvaret den medför, man kan inte ljuga och säga att det inte är lockande, eftersom det handlar om att hjälpa forma en klubb av den digniteten. Det är ett väldigt jobb.” 

United i landslagen

Landslagsspelet är i full gång med både EM-kval och VM. Här kikar vi på hur det har gått för unitedspelarna och deras respektive landslag.

Romelu Lukaku & Scott McTominay

Ja, eftersom Belgien tog emot Skottland får båda gå under samma rubrik. Och här blev det alltså en trygg 3-0-seger för Belgien där Lukaku stod för två mål och var sedan nära att göra ett hattrick. Scott McTominay spelade hela matchen för Skottland och det vi noterar är att han varnades för en tackling på lillebror Hazard (Thorgan).

Embed from Getty Images

Paul Pogba

26-åringen hjälpte Frankrike att studsa tillbaka efter 0-2-förlusten mot Turkiet och besegrade under gårdagen Andorra med 4-0. Från Pogbas sida noterar vi endast den varning han ådrog sig i minut 81.

Jackie Groenen

Damernas nyförvärv spelade 76 minuter i Nederländernas första VM-match där man vann över Nya Zeeland med 1-0.